Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonimmm

Ciąża na umowie zlecienie - czy jestem chroniona?

Polecane posty

Gość Pseudonimmm

Gość Pseudonimmm
Mam umowę do końca lipca - czy jestem chroniona?

Gość Pseudonimmm
Naprawdę nit z Was mi nie moze pomóc? Czytam rózne fora ale nic nie mogę znaleźć. Może jest tu ktoś kto się na tym zna?

Gość trutututu
Nie mogę Ci pomóc, bo nie wiem, ale też mnie to interesuje

Gość dfshygdhy
oczywiscie ze nie jestes chroniona bo to tylko umowa zlecenia praca dorywcza a nie stala

Gość wyczuwalny guzek
oczywiscie ze nie!

Gość Pseudonimmm
Pytam, bo słyszałam różne opinie. Mam odprowadzane składki zdrowotne.. więc już nie wiem

Gość wymarzona
jestes chroniona do konca lipca. Jak dlugo pracujesz na zlecenie?

Gość Pseudonimmm
Umowę mam od 01.05.2010 do końca lipca.

Gość wymarzona
szkoda,bo jak bys miala pol roku to mohlabys isc na platne l-4. A wiedza w pracy ze jestes w ciazy?,masz szanse dotrwac aby miec pol roku tego zlecenia?

Gość Pseudonimmm
tak naprawde najpierw mialam umowe zlecenie marzec, potem kwiecien, i kolejna juz na 3 miesiace, czyli razem 5 miesiecy. Ale aktualna jest od 01.05. Nikt w pracy nie wie o ciąży i obawiam się że teraz już właśnie umowy mi nie przedłuży, bo chce zredukować 1 etat a mi się najszybciej kończy umowa..

''szkoda,bo jak bys miala pol roku to mohlabys isc na platne l-4.'' Z umową zlecenie jest ta, że składka na ubezpieczenie chorobowe jest nieopłacana ( chyba, że ktoś sam zadeklarował, że chce opłacać składkę na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe). Jako, że nie ma wymogu opłacania składki chorobowej to i L4 nie jest płacone :P

Gość wymarzona
wazne jest zebys miala ciaglosc szesc miesiecy,ja pracowalam na zlecenie i nawet nie wiedzialam ze olaca za l-4,ale nasza kadrowa mnie uswiadomila,ze jesli sie przepracuje nieprzerwanie 6msc,to l-4 jest platne.

Gość Pseudonimmm
Ale ja mam odprowadzane składki na chorobowe..

'' Ale ja mam odprowadzane składki na chorobowe..'' Jesteś pewna?

Gość wymarzona
m-30 Bzury wypisujesz,pracowalam 1,5 roku na umowe zlecenie ze wszystkimi swiadczeniami,malo tego dostalam zasilek,bo mialam ciaglosc 1-go roku,wie jak sie nie orientujesz to nie rob dziewczynie wody z mozgu,bo ja wiem jak jest i chce jej pomoc.

Gość Pseudonimmm
Tak, jestem pewna że mam odprowadzane składki na ubezpieczenia spoleczne w tym: emerytaklne, rentowe i chorobowe

wymarzona - Nie robię dziewczynie ''wody z mózgu'' :P To, że Ty miałaś opłacaną składkę na ubezpieczenie chorobowe nie znaczy, że autorka tematu też ma. Zresztą poczytaj sobie w necie, składka na ubezpieczenie chorobowe od umowy zlecenie jest NIEOBOWIĄZKOWA.

Gość wymarzona
przeciez Ci dziewczyna pisze ze ma odprowadzane,jak ma nie wiedziec skoro w umowie sa wypunktowane wszelkie potracenia,ja mialam emerytalno-rentowe,zdrowotne i podatek,czyli wszystko to co w normalnej umowie.

''ja mialam emerytalno-rentowe,zdrowotne i podatek,czyli wszystko to co w normalnej umowie.'' Zapomniałaś o chorobowej :P Nie zamierzam kłócić się. Po prostu wiem z doświadczenia, że mało który pracodawca informuje zleceniobiorcę o możliwości opłacania składki chorobowej dobrowolnie. A ludzie nie orientują się tak naprawdę co płacą. Wiedzą, że ZUS, ale jakie składki to już nie. Ok, autorka płaci, oby faktycznie. Pożegnam się, bo ktoś tu nerwowy, zupełnie niepotrzebnie.