Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skromnym okiem podróżnika

Nie rozumiem ludzi, którzy jeżdzą na wakcje do zach. europy, albo pół. afryki

Polecane posty

Co tam jest do zwiedzania i poznawania? Wszystko skomercjalizowane, nastawione na turystów, tak samo tandetne, a ludzi z europy więcej niż tubylców... Ja rozumiem podróże kraje byłego ZSRR, Amerykę południową, zachodnie chiny, czyli te miejsce, które są autentyczne i jeszcze niezepsute przez gości przybywających z bogatych krajów.

Gość tertia
Nie reklamuj, bo jeszcze sie zjada i skomercjalizuja..

Odpowiem pytaniem na pytanie - a po co jeździć do Francji, Niemiec, Hiszpanii, UK, Tunezji, albo Egiptu?

Gość jjjjjjjjvv
Skromnym okiem podróżnika -- zrelaksowac sie, cieple morze, slonce, zimne drinki, brak poczucia obowiazku, oderwanie od rzeczywistosci chocby na tydzien;)

Ok, tylko ja piszę z perspektywy osoby, która jedzie w obce miejsce aby zwiedzać, a nie się opierdalać w jakimś kurorcie :classic_cool:

Gość Dżolcia
rozni ludzie, rozne potrzeby cz tak ciezko to zrozumieć.

jak chcesz jechac z przewodnikiem to jedz! jak chcesz odkrywac nie uczeszczane zakatki nawet europy to jedz sam... ale ja dalej nie wiem po co do zsrr?

Nie do ZSRR, tylko krajów byłego ZSRR :classic_cool: Czemu? Ponieważ są tam autentyczni ludzie, autentycznie w stosunku do ciebie (nie uśmiechają się do ciebie, aby obrobić z kasy), piękna przyroda i multum miejsc o bogatej tradycji i kulturze. Jeśli się pytasz po co jechać do byłego ZSRR - miejsca większego od całej europy, które zamieszkuje kilkaset narodów, to chyba mało wiesz o tym kraju :-P

Gość tertia
Wystarczy mu, ze wie, ze tam Ruskie mieszkaja, czyli musi byc do dupy. :)

to pojedź na białoruś, haha kraje byłego związku radzieckiego to jakieś dno byłes w Moskwie??? tam są autentyczni ludzie? dobre! kasa, seks, mafia! spox! podziękuję!

Gość tertia
Hahaha zupelnie inaczej, niz na Sycylii, co? :D

wystarczy mi co moja rodzina mi o nich opowiadala! i ja mam tam zostawiac swoja kase? ludziom ktorzy mordowali moja rodzine i polakow? sorry..... dawaj do kanady.....rano pobiegamy nago z misiami,polowimy rybki i pogadamy z potomkami Sat-Okha....tu widze sens!!! Sat-Okh (w języku shawnee - Długie Pióro[potrzebne źródło]), właśc. Stanisław Supłatowicz, (ur. prawdopodobnie 15 kwietnia 1920 w Kanadzie, zm. 3 lipca 2003 w Gdańsku) - żołnierz AK, pisarz, gawędziarz, artysta.

jak byłam mniejsza często z rodzicami podróżowaliśmy do ZSRR kurwa jak sobie przypomne to jakis koszmar, te paskudne pociagi, ta ruska mentalność, korupcja na kazdym kroku - każdy łape wyciągał po kasę! wiem że dziś trochę się zmieniło, ale i tak nie cierpie tego narodu!

Gość jjjjjjjjvv
a kto powiedzial ze nie mozna sie opierdalac i przy okazji zwiedzac;) ja wlasnie wrocilam z takich wakacji, i bylo super:) z rana wyjazd np do jaskin, albo wulkany, a po polodniu plaza i wylegiwanie sie przy drinku;)

Byłem w Moskwie. Moskwa jak każde wielkie skupisko ludności jest syfiaste... Na Białorusi także byłem i powiem wam, że jest to kraj znacznie ŁADNIEJSZY od naszego. Widać to chociażby po czystości ulic. Ponadto pragnę zauważyć, że w Rosji mieszkają nie tylko Rosjanie. Na Syberii można to dość szybko zauważyć ;-) Ponadto, narodem który najbardziej ucierpiał przez Związek Radziecki byli... właśnie Rosjanie. To nie Rosjanie zabijali Polaków, ale ich RZĄD. Polecam ci poczytać wspominki sybiraków, a bardzo szybko odkryjesz, że gdyby nie także zesłani na Syberię Rosjanie i ich pomoc, to Polacy nie mieliby szans tam przetrwać pierwszej zimy. A tak swoją drogą, to Stalin był Gruzinem :classic_cool:

Gość tertia
Nie przekonasz. Ciotka mu chate obrobila, to wystarczy za wszystko.

Gość Alishaaa
Polska to bardzo ograniczony i zacofany kraj, większość do dzisiaj myśli że Chiny to Rosja :) co tu jeszcze można mówić:)

nie mu tylko jej :) może cofnij się wyżej i nie gadaj głupot. byłam tam nie raz nie dwa... a ciotka fakt faktem :) skubneła nawet ojcu dezodorant dla swojego Wasyla :)

Gość moim marzeniem jest
zwiedzić Ukrainę.

Gość preferuję wyjazdy
w egipcie nie ma co zwiedzać???? przecież to kawał historii i to ciekawej

Gość Alishaaa
wszystko możliwe to nie moi znajomi tak mówią na całe szczęście nie obracam się w kręgach prostaków. mam duże pojęcie o tym olbrzymim kraju którym jest Rosja, i o Państwach Azji,

Gość tertia
No to jej :) Poza tym, chodzi o cos zupelnie innego. O autentycznosc. Egipt na pewno moze pochwalic sie historia, ale czy nie dostrzegacie calej tandety tych hoteli, organizowanych wycieczek, drinkow z palemka i pamiatek made in china?

a ja wygrzewam w zime czlenia w goracych-naturalnych zrodlach! i popijam nasza polska wodeczke,snieg na wyciagniecie reki....tak jak amatorki tych kapieli! a juz odjazd kiedy pada snieg......ehhhh aby do zimy!!