Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marica30

zasilek

Polecane posty

Gość marica30

witam.jestem tu pierwszy raz .mam takie pytanie..moj maz pracowal w szkocji dwa lata dwa lata temu...i staral sie o zasilek na dzieci ,ale ze troche to zaniedbal to przepadlo,,,obecnie my chcemy leciec do szkocji i tam mieszkac i zyc i pracowac,czy mogla bym sie ponownie wystarac o tamten zasilek?prosze o odpowiedz.pozdrawiam serdecznie

Gość tak mozesz

Gość marica30
ale za tamten okres ,tak?pozdrawiam

Gość nie, nie za tamten
obecnie mozecie wystapic o nowy zasilek

Gość marica30
a ile to by trwalo?dzieci beda chodzic do szkoly..maz ma pracowac a ja mam byc z najmlodszym w domki ,bo ma pol roku,jakie dotatki by nam sie nalezaly?

Gość marica30
a ile sie czeka za zasilkiem?mamy troje dzieci ,dwich z nich idzie do szkoly a ja z trzecim bede w domku.maz tylko by mial prace,jakie dodatki nam sie naleza?

Gość mama 2 dzieci i mazzzzzzzzzzzz
teraz chyba z 1 rok a i tak go obcieli. ale jak maz bedzie pracowal a malo zarabial to tax i dofinansowanie do mieszkania i child tax iworking tax

Gość marica30
a jest takie cos ze maz by otrzymywal taki zasilek na mnie bo ja niepracuje?

Gość nie, na ciebie nie
:O

Gość cxbfcnhfgj
jak maz pracuje. tax working child tax working child benefit tax do mieszkania i do czynszu; najwazniejsza sprawa child benefit na twoje konto bankowe -wlicza sie opieka do emerytury. i w razie problemow z mezem dojda alimenty i wsparcie jako samotna matka.;))potem sa problemy gdy kasa leci na meza konto. working tax -tez na twoje konto i child tax -moga zostac przelane na twoje konto nie na meza, sama sie o to staralam/.dzwonisz i prosisz tlumacza,konto bankowe mozna otworzyc juz w Polsce . z polski zabrac zaswiadczenie ze nie pobierasz juz rodzinnego. na meza wplywa tylko jego pensja.

Gość cxbfcnhfgj
na ciebie zasilek .NIE. tylko na dzieci i jak malo maz zarabia to tax working.

Gość gostek567
cxbfcnhfgj ma rację-rób wszystko na swoje osobne konto -taka dobra rada. A te 2 pierwsze zasiłki to: working tax credit child tax credit ,bo tam troszkę sie pokręciło w poście powyżej. Załatwianie tych dodatków trwa długo,ponieważ muszą Ci wyrobić NIN (to jest numer ubezpieczenia)-nie ma to reguły kiedy wezwą Cię do jobcentre-bo tam się to wyrabia. Ja czekałam ponad pół roku i myślę,ze teraz też tak jest,jak nie dłużej :-( niestety.

Gość marica30
dziekuje za cenne infoemacje,troche sie boje jechac ale w sumie nie mam wyboru,,,,,dziekuje

Gość pije kawe sama
T o ciebie cxbfc,powiedz mi ja tez wyjezdzam w sierpniu do partnera i nie bede tez mogła podjac pracy nie z wybory sytuacja losowa .Wiem ,że on bedzie mógł pobierac na dzieci moje zasiłki ,ale czy te zasiłki bede mogły byc wplacane na moje konto czy na jego i jak to wyglada jezeli rezygnuje z zasiłków w polsce na dziecko niepelnosprawne czy wliczone to jest jakos do emerytury jak to wyglada:):)

Gość tez chce cos wiecej wiedziec
cxbfcnhfgj mogla bys napisac cos wiecej o tej opiece wliczanej do emerytury. My dostajemy tylko child benefit ale na wspolne konto z mezem, czy mi tez bedzie sie to liczyc do emerytury i jak to doliczaja. A moze mozesz podac linka gdzie moge to znalezc to sobie poczytam. Nawet nie wiedzialam ze opieka na dziecmi wlicza sie do emerytury

Gość cxbfcnhfgj
OK juz odpowiadam odnosnie emerytury a child benefitem podaje linka http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/TaxCreditsandChildBenefit/Childbenefits/Paymentsandentitlements/Benefitsforparents/DG_173609 gdyby link sie nie otworzyl szukac w gogle How claiming Child Benefit can protect your State Pension do Pije kawa sama. tak zasilki moga wplynac na twoje konto, child benefit child tax i working tax(doddatek do wyplaty) mimo ze to wyplata meza.oraz zasilki na niepelnosprawne dziecko na start zalatwic konto w banku np w Polsce, http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/19501/Lloyds-TSB-uruchomil-polska-infolinie http://www.polkadot.pl/pl/zycie/pieniadze_i_budzet/podstawowe_uslugi_bankowe_w_uk

Gość tez chce cos wiecej wiedziec
cxbfcnhfgj dzieki za linka

Gość SUPER SPRWAW
A MOZE BYC KONTO BANKOWE Z POLSKI? NIETRZEBA MIEC ANGIELSKIEGO?