Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izuniant

JAK oduczyć swojego chłopaka palić?

Polecane posty

Gość Izuniant

Szukałam po forach dużo na temat teo jak oduczyć swojego chłopaka palić. Ale mam troszke więcej skąplikowany temat. Mój chłopak wie że nie lubie gdy pali i to szanuje . Choćby tym że ni9e pali wogóle przy mnie , idziemy ulicą czy gdzies to sie odsówa (sam) gdy siedzimy gdzieś to idzie dalej . W mieszakniu przy mnie także nie pali. Jestem z tego bardzo zadowolona. NO i jak już zapali to od razu guma do życia mycie rąk. Także ja prawie wogóle nie czuje że on pali. Ale i tak i tak mi to bardzo przeszkadza. Nie akceptuje tego. Wiem że możecie powedzieć że " wiedziałam co brałam " na poczatku naszego związku ( bo już wtedy wiedziałam że pali) ale co ja mu wtedy mogłam powiedzieć. Jest to chłopak dorosły , ma swoje myśle i sam za siebie decyduje. Nie chce go do niczeg zmuszać. Chce troszke dobrj woli. Jak wasi faceci skończyli z nałogiem?? Mój pali ok 1paczki na dzień ( na imprezach 1 wiecej) Chciałbym żeby skończył nie tylko dla jego dbra ale takze dla mojego. Nie podoba mi się to że idąc ulicą musi się oddalać odemnie . Albo wychodzi z mieszkania na papierosa i go nie ma przy mnie. NIe akceptuje tego. Chcialbym zaznaczyć że w mojej rodznie nie ma czegoś takiego , bo nikt nie palił . Także ni chciałbym żeby on palił. Możecie mi podpowiedzieć kilka sposób jak sobie dać rade z tym? BEZ PRZYMusów bez ZAKAZÓW , BEZ NAKAZÓW, BEZ WYBIERANIA ALBO JA ALBO PAPIEROSY

Gość diabelkowa007
Moj nareszcie sam poszedł po rozum po głowy i skonczyl z tym swinstwem bo marudzilam ze mi smierdzi , w sumie obiecał mi że jak zajde w ciaze to rzuci ale stwierdził ze jednak lepiej wczesniej :):) zanim jeszcze zajde, narazie ejszcze nie planujemy konkretnie ale widziałam że to dla niego motywacja, dla zdrowszej przyszłości naszej i naszych przyszlych dzieci:) Może jakies wspolne rozwiazywanie problemu.. hmm wiec spedzania aktywnie czasu :) oczywiscie razem?:):)

Gość Izuniant
A okey, nawet jak mi powie że chce tak np. mówił mi ostatnio " jeśli będę chciał przestać palić to mi pomozesz w tym?" W jaki sposób mam wtdy mu pomóc ?

Gość diabelkowa007
poprostu chwal go za to ze nie zapalil kolejnego papierosa. Faceci lubia byc chwaleni oj jlubia jacy to nie sa wspanaili a to jest godne pochwaly:D

Gość diabelkowa007
a moze kupic kilka plasterow pomagajacych rzucic palenie moj brał pierwsze dwa dni je tzn przyklejał a pozniej w razie co miał jeden zapasowy. A rtak wogole to ja dowiedziałam sie troszkę o fakcie a nie o planach :D:D: to była naprawde super niespodzianka

"Chciałbym żeby skończył nie tylko dla jego dbra ale takze dla mojego. Nie podoba mi się to że idąc ulicą musi się oddalać odemnie . Albo wychodzi z mieszkania na papierosa i go nie ma przy mnie. NIe akceptuje tego" jesteś chora. Zamiast się interesować jego zdrowiem, jesteś po prostu zaborcza.