Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aids/badanie

Badanie na AIDS w ciąży.

Polecane posty

Gość aids/badanie

Dostałam zlecenie wykonania takiego badania, jestem ciekwa czy Wy tez i ile płaciłyscie jeśli było to prywatnie robione.Bo niestety do lekarza chodze prywatnie co za tym idzie wszystkie badania robie tez prywatnie, wiec chciałabym sie "przygotować" do sumy jaka mi każ zapłacić za te badanie.

Gość Antybristler
W mojej przychodni płaci sie 14 zeta

Gość aids/badanie
spoko, dzięki. Bałam sie ze to koszt co najmniej100zł.

Gość bleeeee.....
Zlecenie? :o Mnie lekarka powiedziala, że mogę zrobić, ale po co skoro wiem, że nie jestem zarażona :o Zbędny wydatek. Inna sprawa jak się prułaś bez opamiętania :D

Gość iloveya
ja nie dostalam na to badanie skierowania i mam nadzieje ze nie bede musiala robic, bo dzisiaj odbralam wyniki na kiłę (WR/VDRL) i sie tak stresowalam ze przed dwa dni mialam goraczke :P ale slyszlalam ze to padanie trzeba robic w specjalnej placowce i kosztuje ponad 40zl

Gość a u mnie ok25 zł

Gość pomidorowaikapusniak
w UK badanie w ciazy na HIV jest obowiazkowe w ciazy ,niezaleznie czy ciezarna sie puszczala (to do bleee),w Polsce tez powinno byc ,bo pelno tu "cnotek" ,ktore zanim zlapia meza to sie pruja ile wlezie

Gość lolelellelelellelolelle
bleee....... musisz byc strasznie ograniczona intelektualnie, zeby myslec, ze aids, hiv przenoszone sa tylko podczas sexu:O

Gość bleeeeee..
Tępaku wyżej wiem, że nie tylko :o Ale ktoś kto nie miał przetaczanej krwi, wypadku bądź świadomie się nie naraził na zakażenie nie musi usilnie iść na badanie :o Chyba każdy wie co robi i z kim robi :o Więc padalcu nie zapodawaj mi regułek ;)

Gość bleeeeee..
Jest jeszcze opcja, że od urodzenia jest zarażona przez własną matkę, która mogła mieć wirusa ;) Ale to już musi się jej zapytać :D

buahahahahah sama jebnelas regulka:O Zenada:O

bleee jest jeszcze opcja, ze matka dziecka sie nie prula, miala przetaczana krew i zarazila sie hiv, a potem swoje dziecko! I to dziekco jest teraz w coazy i skierowano go na badania, bezmozgu:O Co za ciemnograd z ciebie:O

Gość bleeee...
Twój stary miał ciemnogród przed oczyma jak cię płodzil :o

Gość iloveya
w brew pozorom HIV'em tez nie jest tak latwo sie zarazic...no chyba ze stosunek jest zupelnie bez zabezpieczenia prezerwatywa i jest on do konca czyli do dostania sie nasienia, tak samo przez pocalunek sie nie da tak latwo zarazic (chodzi mi o obcnosc krwi a nie o sline), bo krwi musi byc duzo, a rana musi byc otwarta i to dosc rozlegla, np. taka jak po wyrwanym zebie. A podobno nie ma zarejestrowanego przypadku ktory zarazil sie przez np. seks oralny bez wytrysku... Duuuzo sie naczytalam o HIV, kiłach, itp. no i wniosek jest taki ze szczegolnie HIV'em tak latwo sie czlowie nie zaraza ale mowia nam zupelnie co innego zeby ludzie dmuchali na zimne...bo tak to ten wirus by sie bardziej rozprzestrzenial i by byly inne mutacje przez ktote faktycz nie bysmy mpgli sie zarazic nawet przez taka sline...

Gość bleeeeee..
hahahahhaha jest jeszcze opcja ze maz sie prul i zone zarazil:O

albo najzwyczajniej w świecie mogą zarazić Cię podczas pobierania krwi niesterylną igłą. Mojego męża zarazili u dentysty wirusem zapalenia wątroby(hcv), a możliwe to jest tylko przez krew, więc nie byłabym taka pewna, że można się czuć bezpiecznie.

Gość nie jest powiedziane
bleee pewna niczego byc nie mozesz :) Skad wiesz, ze twoj męzus sie nie "pruł" z jakąs nosicielką? ? ?

Gość bleeee....
Mój mężuś jest mi wierny jak pies ;)

Gość nie jest powiedziane
Może w przeszłości się "pruł" Kochana niczego w życiu nie możesz być pewna na 10000 %

Gość bleeeee...
Znamy się od dziecka więc nie ma takiej opcji ;)

Badanie jest na wykrycie wirusa HIV, a nie AIDS. Ja nie płaciłam nic, zrobiłam badanie w jednym z punktów konsultacyjno - diagnostycznych w Warszawie.

we wrocławiu też jest taka przychodnia, gdzie płacisz cegiełkę 5zł bleeeee... hehe te najpewniejsze zawsze są potem bardzo zdziwione. Facet jest facetem i nic tego nie zmieni. Są tacy, co świata poza żoną nie widzą, a zdarzały im się wyskoki. Znam takich dwóch szaleńczo zakochanych, ale oddzielających miłość od seksu

iloveya - To fakt. Jest większe prawdopodobieństwo, że zarazisz się wirusem kiły czy WZW typu C niż Hiv - em, ale to i tak nie ma większego znaczenia jeżeli chodzi o nasze zdrowie. Należy robić takie badania dla naszego własnego dobra. Która z was poprosiła kiedyś męża o zrobienie anonimowego testu na wykrycie Hiv-a, tak dla bezpieczeństwa? Obawiam się, że żadna. Jesteście takie pewne swoich mężów? To bardzo naiwne.