Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrryyysiaa

poród we wroclawiu

Polecane posty

Gość rrryyysiaa

czy rodził ktoś z was we wrocławiu lub może ktoś się wyybiera na poród?? do jakiego szpitala??? opowiadajcie co wziełyscie ze soba do szpitala..jak dużą torbę mialyscie? bo slyszalam że z zaduzym bagazem nie chca wpuszczac czy to głupota jakas??

Gość co to znaczy opowiadajcie
a gdzie jakieś proszę?

Gość rrryyysiaa
bo ja spakowałam dużą torbę podrózną, a w niej mam: -szlafrok -dwie koszule nocne rozpinane u góry -stanik do karmienia piesiom taki specjalny -majtki bawelniane 5 sztuk -majtki z apteki takie siateczkowe 5 szt -kapcie-klapki -mydło dla mnie w mydelniczce -płyn do higieny intymnej ziaja -szczoteczka do zębow i pasta dla dziecka: -pampersy (całe opakowanie oryginalnych pampersow newborn) -oliwka, krem do buzi, krem do pupy, -smoczek -łapki niedrapki -ubranka ( 8)kompletów -kocyk -ubranko na wyjście -czapeczki 2 sztuki -patyczki, waciki -pieluszki tetrowe i flanelowe 6sztuk coś jeszcze??? a moze za duzo mam???

Gość rrryyysiaa
aa i jeszcze spakowałam wkładki(krązki) laktacyjne chroniące biustonosz z canpola;) coś jeszcze?? moze za duzo coś nabrałam???

Gość dareee
ja też rodze we wrocławiu. który szpital wybrałaś? a po co ci aż 8 kompletóc ciuszków??? ja biore trzy, tak położna mowiła

Gość ryysiaa
wybralam szpital na ul. kamienskiego we wroclawiu.a ty?

Gość 1231238
Ojej, u nas tylko ubranko swoje zakładałam w dniu wyjścia,ale na wszelki wypadek miałam 3 komplety. 8 to za dużo. :-) Nie widziałam na liscie podkładów higienicznych - takich dużych na łózko - nie wiem czy wszedzie dają. Oraz wielkich podpasek poporodowych - polecam 2 opakowania. Ale niektóre szpitale dają. Jak już wybrałaś szpital to zadzwoń tam lub się przejdz i dowiedz co trzeba zabrac. A majtki bawełniane? idziesz na cc? u nas tylko siatkowe wolno było,ale i tak połozne radziły,by lezec bez niczego i wietrzyc krocze. A i jeszcze polecam suszarkę do włosów. Pieluszki flanelowe - 2szt wystarczą, nie wiem do czego one miały by być... ja nie użyłam żadnej, a tetry też własciwie nie użyłam. A tak, kładłam dziecko na łózku na niej. A co do kosmetyków dla dziecka to musiałam miec sudocrem lub coś innego do pupy. nic więcej. Kapały dziecko połozne i w szpitalnym płynie J&J. Niczym nie smarowały po kapieli. Zresztą próbki kosmetyków dostaniesz w szpitalu, to wystarczy na pobyt. Polecam jeszcze wodę mineralną - zgrzewkę małych buteleczek.

Gość ja rodziłam 2x na klinikach
9 lat i rok temu :)

nie wymieniłaś ręcznika, 2 napewno się przydadzą dla ciebie, u mnie jeszcze wymagano ręcznik dla dziecka

rysiu.. za duzo dla dziecka wzielas ;) dla dziecka: -pampersy (całe opakowanie oryginalnych pampersow newborn) - tu OK -oliwka, krem do buzi, krem do pupy - PO CO TO ? WYJMUJ Z TORBY ;) ZRESZTA DOSTANIESZ TROCHE PROBEK ;) -smoczek - OK -łapki niedrapki -ubranka ( 8)kompletów - ZA DUZO... WEŹ 3-4 KOMPLETY -kocyk - OK -ubranko na wyjście - OK.. -czapeczki 2 sztuki - PO CO ? ;) W SZPITALACH JEST GORĄĄĄĄCO ..NIE MA TAKIEJ POTRZEBY ;) -patyczki, waciki- EEE PO CO ? -pieluszki tetrowe i flanelowe 6sztuk - JA BYM NIE BRALA AZ TYLE.. ZE 2 TETRY I 1 FLANELE - NIE ZAPOMNIJ O RĘCZNIKU DLA MALUCHA ;)

Gość 1231238
no tak ręcznik! u nas dla dziecka ręcznika nie chcieli, wycierali w tetrę - wspaniale chłonie wodę.

Warto też mieć przygotowane ubranie na wyjście dla siebie, bo mąż może zdany na siebie przynieść coś nieodpowiedniego ;), ubrania nie musisz pakować do torby ale zostawić gdzieś w domu, gdzie łatwo je znaleźć.

Ja w lutym rodziłam na klinikach. Tam nie potrzeba ubranek dla dziecka, dają na oddziale. Może przyda ci się jeszcze laktator?? Ja bym wyrzuciła waciki patyczki (bo po co?), ubranko na wyjście (maz może ci przywieźć w dniu wyjścia), majtki bawełniane(na bank nie pozwola ci takich nosić na połogu), oliwkę i krem do buzi (maja na oddziale oliwkęna bank), czapeczki(w szpitalach jest cieplo o tej porze roku,zreszta nie ma potrzeby ubierac dziecko w czapeczki w zamkniętym pomieszczeniu).

Gość dareee
rysia... ja też na kamińskiego :) . a kiedy masz termin? bo ja jeszcze w lipcu

Gość ryyyysiaa
mam termin na sierpnien na kamienskiego:) co spakowałaś do torby? wzielas torbe taką duzą podrozną??:)

Gość dareee
ja biore dla siebie: 3 koszule, klapki, szlafrok, majtki jednorazowe 7 szt., kosmetyki, ;odkłady poporodowe bella mamma dla dziecka: 3 komplety ciuszków ( kaftanik+śpioszki), 2 czapeczki, łapki, skarpetki, pieluszki huggisa, krem penaten, kocyk, 3 pieluszki tetrowe i rożek. mam to spakowane w 2 torbytakie podróżne ale takie średnie, tak głupio mi troche z 2 torbami iść, no ale pieluszki, podkłady szlafroki i już pół torby....

Gość ryyyyyyyysssia
aha, a masz termin na sierpien??? i mozesz miec 2 torby?? ja mam jedną duzą podrozną:>) a wzielam 8kompletow ubranek dla dzieckA bo przeciez moze ulewać, posikać czy cos... a rożek w szpitalu mi dadzą czy musze tez swoj przyniesc?

Gość hehhhehhehhehhehhhhhhhhhh
hej ja rodziłam 2 miesiące temu na kamieńskiego napiszę Ci co mi się przydało parę par śpioszków ,niedrapki ,krem do pupy ,chusteczki nawilżane, pampersy ,kosmetyków nie musisz mieć bo położne mają na oddziele ale pilnuj żeby Ci dziecko kąpały bo z nimi to różnie bywa ale to juz dłuższa historia dla siebie podkłady bella mama i duże podpaski z belli ,mi musieli dowozić bo kupiłam tylko po jednym opakowaniu a zeszło dużo więcej kosmetyki tzn szampon żel pod prysznic ,płyn do higieny intymnej, pasta szczoteczka ,grzebień ,ja wzięłam suszarkę do włosów ale się nie przydała (same schły) koszule nocne ja miałam 3 ale zużywałam 2 dziennie (zabierali mi do prania i przywozili świeże ) klapki pod prysznic,kapcie,szlafrok ,ciuchy na wyjście miej przygotowane w domu ,mąż Ci przywiezie to samo z ciuchami dla dziecka ładowarka do telefonu ,majtki jednorazowe ,dużo wody do picia na razie więcej nie pamiętam .....:) aaa i nie przejmuj się tymi flądrami na izbie przyjęć ,bo mogą być nie miłe to samo lekarz a szczególnie pan ordynator ,na porodówce bardzo fajne położne :) gorszej z tymi na oddziel e poporodowym. aha ciężko jest tam z miejscami i słyszałam że mają na porodówce gronkowca ale nie wiem czy to prawda

Gość hehhhehhehhehhehhhhhhhhhh
mają różki ale mi i tak przywieźli bo te ich nie są sztywne :) może Ci się przydać jeszcze tantum rosa do przemywania krocza ,mi pomogła.

Gość a chwalisz sobie poród
na kamieńskiego? jak położne? jak warunki?

Gość kkkaasienkaa
no własnie, jakie warunki?? ile osób na sali było???? czy dzieci dają kolo matek w łózeczkach i matki same sie zajmują dziećmi i je przebierają, kąpią itd??? a jak to jest czyjes pierwsze dziecko, to czy ktos mi pokaże co i jak?:)) jak wygląda poród na kamienskiego? NA SALI PORODOWEJ jest połozna i siedzi obok rodzącej a lekarz wchodzi na końcu? jak to wygląda??? ile dni sie leży po porodzie naturalnym,??

Gość malagonia
Po SN można od razu stanąć na nogi - znam takie przypadki, a jeśli nie będziesz mdlała, to najpóźniej po 6h i tak każą ci wstać. Ja po 6h wstałam i mimo bólu po nacięciu już starałam się normalnie funkcjonować - dziecko, łazienka, etc. Najpierw pomalutku, a potem szlo lepiej. Nie widzę leżenia w dniach, chyba że są jakieś medyczne komplikacje. Jeśli chodzi o wyprawkę, to jeśli kogoś interesuje, mogę powiedzieć jak było na brochowie, a teraz mnie interesują kliniki na chałubińskiego.

Gość dareee
ja tez wlasnie slyszalam ze niezłe "flądry" tam pracują ;/ szczegolnie na poporodowym oddziale juz