Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niiina

tabletki a alkohol ?

Polecane posty

Gość niiina

hej . biore tabletki przeciw alergiczne chciaz nie wiadomo czy do konca mam alergię ale lekarka kazała brac. chodzi o to ze nie wiem czy przy tych tabletkach ' AMERTIL' mogę pić alkohol ? prosze o szybką odpowiedz !!

Alergia i picie Generalna zasada brzmi: jeśli usłyszeliśmy „ma pani alergię i będzie musiała pani zażywać specjalne środki, powinniśmy zapomnieć o alkoholu. Dlaczego? Ponieważ wszystkie leki przeciwalergiczne, podobnie jak alkohol, działają ośrodkowo. Stąd tak wielkie ryzyko, że obie te substancje będą wzajemnie zakłócać swoje działanie. Ogólnie wygląda to tak, że alkohol nasila działania niepożądane leków przeciwhistaminowych, czyli zwiększa spowodowaną ich zażywaniem senność, dyskomfort w klatce piersiowej, pobudzenie, drżenie rąk. U osób starszych połączenie leków przeciw alergii i alkoholu może powodować zawroty głowy i nadmierne spowolnienie. Uwaga: działanie niepożądane alkoholu ma miejsce także w połączeniu z lekami antyhistaminowymi dostępnymi bez recepty!

a co w takim razie może mi się stać jak napije się alkoholu jak biorę te tablletki czy moze odstawie je na 3 dni [do poniedziałku] zeby się napić ? czy to za krótko ? koleżanka urodziny ma ;)))))

a co w takim razie może mi się stać jak napije się alkoholu jak biorę te tablletki czy moze odstawie je na 3 dni [do poniedziałku] zeby się napić ? czy to za krótko ? koleżanka urodziny ma ;)))))