Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ymgfcg

Czy pracowalibyscie dalej jeśli...

Polecane posty

Gość ymgfcg

inaczej umawialiście sie z pracodawca a jest inaczej, czujecie sie oszukani i wykończeni psychicznie i fizycznie?

Gość
po 1 nie pracowalabym bez umowy na papierze. bo wtedy moze ci naobiecywac zlote gory. pierwsze co bym zrobila w takiej sytuacji to doniosla do fiskusa

Gość ymgfcg
ja się tak właśnie czuje i mysle żeby odejśc, ale niewiem czy powinnam, doradźcie

Gość ymgfcg
ja mam umowę o pracę, miałam byc kierownikiem, niby jestem, ale mam takie same obowiązki jak zwykły pracownik fizyczny, bo pracodawca obiecał złote góry, że da ludzi do pomocy, a teraz mówi że nie ma na to pieniędzy.

Gość moim zdaniem jako M
jeszcze sie zastanawiasz? ja dawno zaczelabym szukac nowej pracy. zostalabym w obecnej tak dlugo ile by mnie do tego sytuacja zmusila ale z pewnoscia nie bylabym tam z wyboru.

Gość
no to masz nauczke zeby wszystkie takie zapewnienia brac na pismie napisz do pip

Gość ymgfcg
wszystkie pretensje zawsze do mnie, wykańcza mnie to psychicznie i fizycznie, musze latac z miotlą, choc miałam tylko nadzorowac i wydawac polecenia i letsza robota, a tu wychodzi na to że nie jest ok. W umowie mam wpisane robotnik gospodarczy, choc na wcześniejszych naradach miałam miec st, do spraw zieleni, jest inaczej, zgodzilam sie bo powiedzieli że to chwilowe, że od przyszłego roku bede mieć inną umowę, poprostu mnie oszukali, co chwile cos obiecuja a potem mówią że wcale tak nie mówili, sama niewiem co o tym mysleć, kurde a teraz z urzedu pracy mnie wyrejejstrowali, jak zrezygnuje nie będe miec ubezpieczenia.

Gość ymgfcg
ale co z tego że napisze do pip, oni sa kryci, umowe mam jaka mam, a jak im udowodnie że miało byc inaczej?

Gość ymgfcg
up

Gość
to popros o zakres obowiazkow z poprzedniego stanowiska i z obecnego i porownaj, oba i tez drugi z tym co robisz a pip rowniez chodzi i pyta pracownikow a nie tylko sprawdza papiery wiec jesli wiekszej ilosci osob naobiecywal to to wyjdzie a placa ci chociaz wiecej niz wczesniej?