wisnia2010 0 Napisano Lipiec 16, 2010 mam pytanie do kobiet. czy po owulacji temperatura rośnie tylko w pochwie czy również mierzona pod pacha będzie o 0,5 st wyższa? bede wdzięczna za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wisnia2010 0 Napisano Lipiec 16, 2010 nikt nie wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wisnia2010 0 Napisano Lipiec 16, 2010 to dla mnie wazne pokazcie ze mozna liczyc na pomoc kafe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wisnia2010 0 Napisano Lipiec 16, 2010 dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aldona7897 Napisano Lipiec 16, 2010 Wzrasta temperatura CIAŁA, tylko pomiar pod pachą jest miej precyzyjny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wisnia2010 0 Napisano Lipiec 16, 2010 czyli jak normalnie mam 36,6 a po owulacji 37 to jest ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie w mieście Napisano Lipiec 16, 2010 tylko w pochwie, odbycie lub ustach jest miarodajna. Temp. pod pachą to temperatura zewnętrzna, a ważna jest wewnętrzna tzn. jeśli będziesz dłużej na słońcu może być zakłamana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antypatologia Napisano Lipiec 17, 2010 Mierzylam pod pacha przez kilka cykli (nie stosowalam NPR, zabezpieczalam sie gumka) i widac bylo dokladnie roznice temperatur. Wiedzialam tez przed okresem, ze jestem w ciazy (kiedy juz to zaplanowalismy i odstawilismy gumofilce), bo temp. nie spadla w dzien przed okresem. Wystarczylo mi mierzenie pod pacha tak dla czystej obserwacji, ale zaznaczam, ze zabezpieczalismy sie mechanicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zamyslona........ Napisano Lipiec 17, 2010 la przed okresem to w jaki sposob wiedzialas ze jestes w ciaz?? Przeciez jezeli spada temp oznacza to obnizenie poziomu progesteronu a wiec miesiaczke natomiast jezeli jest podwyższona przez min 18 dni od owu tzn ze jest ciaza. Mierzy sie wylacznie w pochwie, odbycie lub w ustach do tego musi byc min 3 h snu zeby wynik byl wiarygodny. Mierzy sie ja codziennie przed wstaniem z lozka. za podwyzszona uwaza sie temp jezeli jest ona wyzsza o min 2 stopnie od temp. mierzonej w fazie folikularnej(przedowulacyjnej). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach