Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karooooola 34

Oszust na allegro? CO ROBIĆ?

Polecane posty

Gość Karooooola 34

zamówiłam odtwarzacz mp3 (5 lipca)u jakiegoś faceta. Nie jest to osoba, która sprzedaje jedną rzecz, a wystawia na swoich aukcjach dużo sprzętu rtv. Koleś podaje dwa numery telefonu pod którymi można się znim skontaktować- żaden nie działa. Mp3 zamowiła mi koleżanka, ja jedank dokonałam przelewu. Nie napisałam w tytule jej nicku, ale zrobiłam to potem w wiadomościach prywatnych, aby mógł odpowiednio przypisać towar. Nie odpisuje ani na maile ani na prywatne wiadomości. Negatywnych komenatarzy z dnia na dzień przybywa.... Co mam zrobić

Gość Karooooola 34
NO! pomózcie ;d

Gość dsfdsfdsfsdfew
sprawdz moze jest na urlopie.

Gość nerra
Napisz do niego wiadomość przez allegro,. aby był jakis ślad,że do niego pisalaś

Gość SAMOTNA 31
napisz do allegro i spróbuj się dodzwonić jeśli podał komórkę zasyp go smsami z groźbą że podasz go na policję w moim przypadku to zadziałało i po 5 min. miałam pieniądze zwrócone

Gość zglos sprawe do allegro
i sprobuj skontaktowac sie z osobami od negatywow - sprawa powinna trafic na policje, bo to chyba oszust. Jesli mialby urlop byloby to oznaczone duzymi zielonymi literami

Gość photoshopka
żadne zasypywanie smsami nic nie da. jak dostaje negatywy to pewnie coś nie tak np. sklep upadł albo faktycznie to oszust. poczekaj poczekaj jeszcze parę dni i zgłaszaj do allegro. sprawdź, czy obejmie cię program ochrony kupujących http://allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php a następnie zrób wszystko, co jest wymagane do wzięcia udziału w POK czyli zgłoszenie na policji, otrzymanie informacji o umorzeniu postępowania chyba że tamten ci zwróci kasę w międzyczasie. nie panikuj i przeczytaj kilkadziesiąt razy wymagania programu ochrony kupujących bo większość podań odrzucają bo kupującym się czegoś nie chciało zrobić np. iść na policję. jak czegoś nie rozumiesz to pisz na cafe pomoc http://allegro.pl/phorum/list.php?f=298 zgłoszenie takiego oszustwa może potrwać kilkanaście minut + oczekiwanie w poczekalni aż lenie wypiją kawkę i nasmarują maszynę do pisania.

Gość SAMOTNA 31
Zaskoczę cię, ale zapchanie smsami telefonu odnosi natychmiastowy skutek. Ja tak zrobiłam. I pieniądze odzyskałam bardzo szybko. Warto najpierw tego spróbować zanim odsiedzi się godzinki na komisariacie.

Gość SAMOTNA 31
Dodam jeszcze, że negatywy po moim zakupie zaczęły się sypać jak z rękawa, facet co chwilę na moje maile odpowiadał, że jutro wyśle. SMSy pomogły. Sprawę zgłosiłam do allegro, zablokowali mu konto.

Gość Karooooola 34
Dziękuję Wam. Koleżanka akurat wyjechała na wakacje. Postanowiłam, że poczekam jeszcze kilka dni roboczych potem się tym zajmę. Wysłała mu potem wiadomość prywatną poprzez allegro jeszcze raz ze wszystkimi danymi :) Z tymi smsami to nie wiem. W telefonie mam taka funkcje, ze jeśli dzwoniłam to tego faceta i on włączy telefon to przyjdzie sms. nic takiego nie dostałam. Mam nadzieje, że chłop w końcu się ogarnie i wyśle mi to