Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okradziona z neta

Podejrzewam że sąsiedzi kradną mi internet , jak sie zemścić?

Polecane posty

Gość okradziona z neta

właczony router, mam 4 kreski dostepu na kompie a net muli...nie działa...podejrzewam że ktoś mi kradnie, resetuje router i odnowa, mam kumpla informatyka który dużo potrafi, ale co mogęw granicach prawa zrobić szkodliwego złodziejowi?

Gość grzywacz chiński
co za problem zabezpieczyć dostęp hasłem? :o

zajeb mu w ryj i powiedz prosto: oddawaj dziadu hajs za moj skradziony internet!

Gość husidhusiahdusih
zrób mu laske:)

Gość yy
zaj** mu w ryj i powiedz prosto: oddawaj dziadu hajs za moj skradziony internet!

Gość sąsiad mój wróg
zrób kupę na wycieraczkę w nocy, tylko ciiii...

Gość szwargot
Ja też jednemu podbieralam jak są tacy głupi i nie zabezpieczają (ze 2,3 razy). A z jednym utrzymuje przyjazne kontakty to mu powiedziałam żeby sobie zabezpieczył. Strzeżonego Pan Bóg strzeże

Gość szwargot
Wiesz da się przechwycić te strony co sąsiad ogląda, i można się pobawić nieco ale po co? On może się odwdzięczyć więc lepiej nie zaczynać tylko hasło dać

Gość okradziona z neta
aż taką kretynką nie jestem! mam hasło na wifi od 2 lat , czyli odkąd mam rutera... u mnie w okolicy nie ma nie zabezpieczonych, ale teraz tyle "spryciarzy" że i zabezpieczone łamią z palcem w nosie ;/

Gość Łukasz25___
To jak masz kolegę informatyka, niech stworzy długie trudne hasło, ukryje SSID sieci, uruchomi filtrowanie mac adresów i już, nie są to zabezpieczenia nie do przejścia ale do tego potrzeba już dużej wiedzy i nie tak łatwo to obejść.

Na routerze ustawić zabezpieczenie na określone adresy MAC i tyle :) Wtedy tylko Ty ustalasz kto może mieć dostęp - musisz w ustawieniach routera adres kompa wprowadzić, inaczej - nikt się nie połączy. I nawet hasła wtedy nie trzeba mieć :)

Gość Pyciaaaaas
odetnij sobie neta to i oni nie beda mieli :D

podobno każdy kod da się złamać wyłącz na ..jakiś czas i ogłoś,że coś tam.. to do innych się podepną

Gość mam tu dwa czarne nicki
ustaw haslo szyfrowane WPA2 filtracja mac adresu ukryj ssid zmniejsz moc nadawania na routerze, jesli siedzisz blisko a zemscic? hmmm jest kilka sposobow ale do tego trzeba większej wiedzy

Pisała że ma ustawiony klucz ;) No chyba że oni wiedzą jaki ona ma router, i sobie trafią w login i hasło do routera (większość nie zmienia standardowych admin admin :P) ;) Dla mnie MAC to najlepsze zabezpieczenie, ale trzeba koniecznie zmienic hasla i loginy na routerze :)

vanili -> każdy ale wystarczy że będzie użyty klucz hex 40bit to daje jakieś 100 miliardów kombinacji ;p

Gość mam tu dwa czarne nicki
balabelabe...ej ej... Tak pisała ale jesli ma haslo ale jesli to jest WEP to jest łatwe do złamania, bardzo łatwe. Jesli da WPA 2 i haslo typu "ks4b5vjs7iru9rwr8fado" to za 1000 lat tego nie złamią. Blokada mac adresu niewiele da łatwo jest to podgladnąć, i w dodatku nie szyfruje przesylanych danychi widac co jest przesylane, nawet haslo do logowania na kafeterii tez widac

Gość Michuuuuuuuuuu
Zrób jak ja, ale czytaj uważnie: 1.Wyłącz router 2.Krzycz głośno: SPIERDA*** OD MOJEGO NETA SU** JEB***!!! 3.zmień hasło 4.Dokrzycz: JAK JESZCZE RAZ SIE KU*** PODŁĄCZYCIE TO BĘDZIECIE ZAPIERDA*** NA GALERACH BEZ WIOSEŁ PRZEZ CAŁĄ GRECJE 8 RAZY!! 5.Poczekaj, aż usłyszysz: Te, Mietek, ten debil chyba zauważył! 6.Włącz neta Mi pomogło :)