Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filipinka_01

Niemowlaki jak znosza upały.

Polecane posty

Mam pytanie do mam jak Wasze maleństwa znoszą te upały. Nasz 3,5 miesięczny synek jest strasznie niespokojny. Macie jakieś sposoby to proszę polećcie. Z góry dziękuję :)

Gość oj filipinko
ciężko cokolwiek zrobić w te upały, jedynie jeśli nie karmisz piersią to dawać dużo pić, ale nie na przymus. nasza co prawda ma 9,5 miesiąca, ale jest marudna, płaczliwa, czasami nie chce jeść, budzi się w nocy etc. jedyne co mogę zrobić to puścić ją po panelach w samym pampersie- Ty nie, bo synek za mały, wyjść z nią po 18stej na spacer, wcześniej nie idzie wyrobić. dawać dużo pić, włączyć wentylator- nie zaszkodził jej, za to nie wiem jak to jest u mniejszych dzieci, żeby się przez tą "wichurę" nie przeziębił lub go nie zawiało. pozdrawiam, trzeba jakoś wytrwać to lato.

Gość pour pour
kąp maluszka w nieco chłodniejszej wodzie trzy, cztery razy dziennie, to mu na pewno przyniesie dużą ulgę

Mój synek skończy jutro 3 miesiące, nie widzę, żeby upał mu jakoś szczególnie przeszkadzał, rano wychodzimy na troszkę na dwór, później wracamy do domu, trochę się pobawimy, trochę pośpimy, a po 18.00 znów wychodzimy z domu, je jak jadł, pije też bez zmian.

To jutro w ciągu dnia go wykąpie później posiedzę chwilę w domu żeby z nim od razu nie wychodzić może poczuje się lepiej.

Filipinko, mam synusia dokładnie w tym samym wieku. I kurde mój też marudzi strasznie. Cały dzień zgrzędzi. Dużo też śpi przez te upały, a jak nie śpi to marudzi. Już mi czasem uszy odpadają. Dobrze, że chociaż noce całe przesypia, bo jakby mi miał jeszcze piać w nocy to chyba bym się pocięła mydłem w płynie. :)

Na tym zdjęciu na Bobovicie to jakbym swojego gada małego widziała. :) Aż zagłosowałam na Twojego synka. :)

No prawie. :) A tak z ciekawości ile teraz mierzy i waży Twój Synek?? :)

mój ma już rok ale gdyby nie klimatyzacja w domu było by ciężko, mieszkam w bloku i temperatura dochodzi do 32 stopni. myję go 3 razy dziennie, daję dużo pić. Ktoś wyżej napisał że jeśli nie jest na piersi dopajać: NAWET KARMIONE PIERSĄ POIĆ WODĄ!!!!!!! lata tylko w pieluszce i wychodzimy na dwór dopiero koło 19

Franka bez przesady. Kiedyś ludzie żyli bez klimy, lata były naprawdę upalne i dawało się radę. :) My też z domu wychodzimy teraz dopiero po 19. :) Zresztą w ciągu dnia ani jednego wózka nie widać. Dopiero wieczorem wszyscy wypełzają. :D Też jestem zdania, że dzieci nawet karmione piersią powinno się dopajać. Bez sensu, nie rozumiem czemu mówią, żeby tego nie robić. Przecież czy gdy nam sie chce pić to jemy np. ziemniaki?? :D :P

Mój będzie miał ok. 68 cm, choć niektóre ciuszki na 68 już są przymałe i ubieramy na 74. :) Ale wiadomo, co firma to inna rozmiarówka, więc też nie ma co aż tak bardzo na to patrzeć. :) A młody teraz też będzie miał ok. 8 kg. :) Najlepsze jest to, że ludzie nie chcą mi wierzyć, że on ma dopiero 3 miesiące. :) Wszyscy mówią, że strasznie duży jest jak na ten wiek. :) A przesypia Ci Synek noce?? :) Mój szybko zaczął i przynajmniej mam spokój. :D

Klempa Nasz Filip jeszcze nigdy nie przespał całej nocy :( Wcześnie budził się co 1;5 - 2 godzinki a teraz budzi się obowiązkowo 2 razy w nocy :(

Może wkrótce nauczy się przesypiać całe nocki. Choć w sumie są dzieci, które do 2 - 3 roku ani jednej całej nocy nie przespały. :) Mój młody to spanie ma chyba po mnie, bo ja też tak uwielbiam spać. :) On jak się obudzi np. o 6 czy tam 7 to biorę go do naszego łóżka, daję mleczko i jak zje to zasypia i potrafi dalej spać do 10 - 11. :)

Ale nie przejmuj się, Twój Synek może się naprawić, a mój zepsuć. W końcu to tylko dzieci. :) Mój jeszcze nauczył się przewracać z plecków na brzuszek (z powrotem też już umie( i ostatnio robi to notorycznie tak mu się chyba spodobało. :)