Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka_tt

ślub - cierpliwie czekać czy nalegać?

Polecane posty

Gość majka_tt

jestesmy oboje przed 40stka, po rozwodach, w wolnym związku 1,5 roku, każde z nas po 2 dzieci z poprzednich związków, stabilni zawodowo i finansowo, kochamy się i niby wszystko ok, ale... ja chciałabym legalnego związku, a mój partner chce czasu. O ślubie rozmawialiśmy raz, z mojej inicjatywy; On stwierdził, że musimy pobyć razem jeszcze rok, dwa wtedy zobaczymy. Jemu jest dobrze tak jak jest, a mnie się marzy formalny związek. W tym wieku już się wie czego chce się od życia. Ja wiem, a On? Kocha, chce być ze mną, więc o co chodzi? On nie umie na to pytanie odpowiedzieć. Może jednak nie ma zamiaru się już z nikim wiązać zrażony poprzednim małżeństwem. Sama nie wiem co o tym myśleć.

on chyba po prostu boi się że skończy się to tak jak ostatnim razem czyli rozwodem. postaraj się go zrozumieć. :)

Gość fajgitra
rany boskie, po chuj ci slub? dzici masz, rozwod juz masz, chcesz od nowa?

Gość majka_tt
no właśnie staram się zrozumieć... ale faceci myślą inaczej dlatego to takie trudne

to,że miała już rozwod,nie oznacza że musi go mieć po raz drugi,wiec wiesz. a poza tym(bez urazy autorko),nie ma już 20 lat i chce się ustabilizować. przecież nie da się do końca życia żyć na'' kocią łapę..''

a rozmawiałas z nim o tym , dlaczego nie chce tego slubu?

Gość majka_tt
gdybym zakładała że się nie uda, to bym się nie pakowała w kolejny związek...

Gość majka_tt
rozmawiałam - twierdzi, że chce wziąć ślub, ale jeszcze nie teraz, myślę , że to taki wybieg, żebym dała spokój tematowi

Gość Autorko a po co Ci ślub?
Do kochania?:) Bez tego nie ma życia?

Gość fajgitra
bo facet pewnie myslal, ze parcie na slub maja kobiety ktore jeszcze nie mialy meza, myslal ze ma juz 40 lat, dzieci i byla zone to teraz przynajmniej spokojnie pozyje sobie w zwiazku bez zrzedzenia o slubie ale jak widac sie mylil

Gość fddfdfdffd
Po co ci ślub w waszej sytuacji?

Gość majka_tt
po co mi ślub - pierwszy związek zaczęłam bardzo wcześnie, oboje nie dorośliśmy do małżeństwa no i skończyło się rozwodem; teraz wiem co to małżeństwo, bycie razem na dobre i złe, wiem że ślub to tylko formalność, ale wiele spraw ułatwia

a poza tym(poprawcie mnie jesli sie myle, bo nie mam męza :D ), taki papierek chyba jednak daje wiecej poczucia bezpieczenstwa:)

Gość fajgitra
taaa, to ma byc teraz odpowiedzialna decyzja, po 1, 5 roku znajomosci slub?? chyba kolejny zwiazek chcesz ksonczyc rozwodem!

Gość szczerze....
majka po co Ci ten ślub? Bo ja nie bardzo rozumiem. Oboje jesteście jak piszesz stabilni i finansowo i zawodowo więc skąd to parcie na cyrograf? Żeby nie było, jestem kobietą po rozwodzie i osobiście ni echciałabym kolejnego cyrografu teraz już nie ma dla mnie znaczenia. Miłość jak już wiem z małżeństwa nie polega na przysiędze nic nie wartej i na podpisaniu cyrografu. Troszkę się dziwię w sumie.