Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednamama.....

Kiedy na basen?

Polecane posty

Gość takajednamama.....

Od kiedy mozna zaczac chodzic z niemowlakiem na basen? Chodzi mi o chlorowany,bo ozonowanego w mojej okolicy nie ma..:( Dodam,ze na tym,ktory mam blisko jest duuzo chloru,bo czasem az zle sie oddycha i zastanawiam sie czy nie zaszkodzi to maluchowi

No niby takie chlorowany basen nie jest zalecany dla niemowląt.... ja z synem byłam na takim zwykłym gdy miał 9 miesięcy. Wcześniej, bo od 4. miesiaca jeździłam na specjalne baseny dla dzieci.

My z dziećmi chodzimy na chlorowany bo tylko taki jest w okolicy. Starsza zaczęła jak miała 10 mc a młodsza 5 mc i nidgy im nic nie było po basenie.

Gość po 3 miesiącach
spróbuj, a jak coś dziecku będzie to odczekaj

Gość psylocybina6666
byłam na chlorowanym z córką, ma 8 miesięcy, napiła się kilka razy wody i nic jej nie jest, skóra czysta, a jeszcze miała małe zaczerwienienie od pieluszki - po basenie podrażnienie się wygoiło :D

Gość assdd
a mój M kąpie się z naszym 4 miesięczniakiem w jeziorze, do brzuszka go moczy i jest git nic się nie dzieje.

Z pierwszym dzieckiem bylam kiedy mialo 3 m-ce, chodzilismy codziennie! Z drugim jeszcze nie, a ma 4,5 jakos nam schodzi, nigdy nie ma czasu, poza tym z dwojka malych dzieci to juz potrzbuje wsparcia, a nie zawsze jest;)

dagmarka - rzeczywiście, jak idzie się z 2 małych dzieci to samo pływanie jest łatwe do ogarnięcia a 3/4 czasu spędza się w szatni po basenie ubierając i susząc dzieci. Samemu przez ten czas jest się już suchym ;)