Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocny strażnik marzeń sennych

jak sie ubrać na obrone??

Polecane posty

mam fajną sukienkę biało-czarną, ale ma wadę jest na grubszych ramiączkach a z tyłu jest mniej wiecej do połowy pleców, przed zapięcie biustonosza właściwie. raczej nie bardzo wypada ubrać tylko sukienkę na ramiączkach, nawet grubszych? szukałam bluzki, którą bym założyła pod sukienke, ale nie znalazłam nic pasujacego, ewentualnie założę na czas obrony zakiet, ale z kolei ma być gorąco:O a buty jakie się zakładać powinno? mogą być czarne zakryte ale z odkrytymi dwoma palcami?

Gość np. ze szklanki
a w wakacje masz egzaminy?

u mnie na uczelni obrony są do końca lipca, więc tak

:)

no i jeszcze mam zbroje wypożyczoną z muzeum

Gość vnhbhjjkv
mysle, ze bluzka pod te sukienke to bylby fajny pomysl...ja mialam obrone, bylam wczarnej spodnicy i w bialej buzce + szpilki z odkrytymipalcami... Nie ja jedna mialam takie buty...Wiekszosc ludzi bylo ubranych podobnie jak ja. Gdy nas przewodniczaca komisjizobaczyla, powiedziala ze jestesmy dobrze ubrane i to daje nam juz plus

a co myślicie o tej bluzce pod sukienke? przód chyba nie wyglada tak tragiczne, ale tył...:O no same oceńcie... sorry za jakość zdjęć http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/83584539b33419d6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/fe6cdcc917de5c68.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d304eb2e6de1239f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5069d54820552986.html przeszłam niemal wszystkie sklepy z ciuchami w moim mieście i okolicznych i nic nie znalazłam:( jak dla mnie to pasowałaby jakaś gładka bluzka z delikatnym dekoltem, taka zwykła bez kokardek, falbanek itp itd

Gość enter sandwoman
NIE, NIE, NIE! Absolutnie nie wypada. Na obronę garsonka/kostium/garnitur + ZAKRYTE buty i rajstopy. Nawet latem. Chociaż to jeszcze pewnie zależy od tego - nie bijcie - na jakiej uczelni i co studiujesz. A właśnie, co i gdzie studiujesz?

ba Polibudzie, myślałam, ze sukienka czarna z plisowanym i rozkloszowanym dołem, buty zakryte, ale z dwoma paluszkami odkrytymi i bluzka biała pod sukienkę bo jest na grubszych ramiączkach lub żakiet na sukienkę, ale wtedy bez białej bluzki... sukienka sięga za kolano mam czarny kostium, nieco za duzy:O spódnica jest troszkę przyciasna, więc odpada u mnie z tego co widziałam, to rzadko któraś laska miała kostium czy garsonkę. raczej sukienka czarna lub biała bluzka i ciemna spódnica

Gość enter sandwoman
Ja jestem obrzydliwą konserwą jeśli o to chodzi, może też ze względu na specyfikę mojej uczelni i wydziału. Bluzka + spodnie/spódnica, eleganckie, też od biedy ujdą, ale nie zdecydowałabym się na otwarte buty.

czyli sukienka odpada? to teraz już w ogóle nie wiem w co się ubrać, a znaleźć w sklepach jakieś eleganckie sukienki czy spódnice graniczy z cudem:O a sukienka i żakiet?

Gość enter sandwoman
Może gdybyś pokazała ją całą, byłoby lepiej, ale teraz mam wrażenie, że ma taką... wymiętą konsystencję. Chociaż w sumie gdybyś miała do niej jakiś lniany (?) biały żakiet, mogłoby ujść w taki upał :)

Gość goooooołooo
to załóż tą sukienkę bez bluzki pod spodem, a przed samym wejściem na obronę załóż żakiet :) powodzenia

właśnie planuje załozyć żakiet przed samym wejsciem, ale i tak 20 min tam spędzę a jeszcze stres to będę mokra:P albo bluzkę białą, tylko, ze ta ze zdjecia nie bardzo pasuje... przynajmniej z tyłu, ale gdybym zasłoniła włosami... ehh kombinuję zaraz poszukam jakiejs fotki tej sukienki ona jest z lnu i bawełny i trochę się gniecie, ale nie widać tego zbytnio

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5aec36d6be893354.html sukienka wygląda jak ta po prawej, tylko ma biały pas przy dekolcie i białe ramiączka proste, i biały pas w talii, a kokarda biała wiązana jest z tyłu, a nie z przodu jak na tej (zamalowałam ją;) ) szukałam czegoś w stylu tej pierwszej, ale w żadnym sklepie tej sieci nie było mojego rozmiaru

Gość Delta Force...
Jak obrona to obrona. Proponuje komplet moro. Na tę porę i temperaturę z pustynnym retuszem. Buty z podeszwą wibramm. Chełm-stop tytanu plus płachta markująca w tonacji jak reszta stroju. Noktowizor(bo nigdy nie wiadomo kiedy się wróci)co do uzbrojenia i reszty ekwipunku to już byłby offtop ale pamiętaj o broni z lunetą noktowizyjną:classic_cool:

rada powyzej swietna:D czyżby mężczyzna pisał...? ale ja pytam poważnie, wiem, ze obrona zobowiazuje do konkretnego typu ubioru, ale ja z kilku powodów odpowiedniego ubioru (kostium) nie posiadam kompletnego. dlatego pytam czy ta sukienka + żakiet (swoją drogą nieco za duży) założony na czas obrony mogą być?

Gość kur
ja ci powiem tak, generalnie to zależy od uczelni, ale myślę że każdy zdaje sobie sprawę z tego ze jest gorąco i nie założysz kostiumu, znaczy spodnie/spódnica + żakiet, bo się najzwyczajniej w świecie uparujesz, ja miałam obronę w tamtym tygodniu u stroje były przeróżne, od czarnych spodni i białych bluzek po szare sukienki, jedna nawet była w białej sukience w czarne groszki takie większe i nikt problemu z tego nie robił, komisja też była w samych koszulach bez marynarek, Myślę że ta sukienka co masz to może być, ewentualnie na czas wejścia do odpowiedzi może zarzucić sobie marynarkę.

tak planuję zrobić, sukienka + żakiet założony tylko na wejście chyba, ze znajdę białą bluzkę pasują pod sukienkę, by zakryć ramiona, ale wątpię... skoro do tej pory nic nie znalazłam..

Gość śp.ks jankowski
co chcesz zdawac? i co chcesz osiagnac? jezeli mieclatwy egzamin to elegancko ale nie bardziej elegancko od grona egzaminacyjnego jezeli chcesz wykazac sie wiedza włoz obcisla wydekoltowana bluzke i mini spodniczke bez majtecek