Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojokokko

wiecie co robi syn mojej siostry?jak go oduczyc

Polecane posty

Gość ojokokko

ma swoje miejsce za fotelem i tam zrobi siku i kupe. ma połtora roczku i nie chce siadac na nocnik najlepsze jest to ze kiedys babcia go przylapała a on pokazal jej nunun i sie zesikał:)

Gość a moj sie ciagle trzyma za siu
siaka, jak go oduczyc?

Gość ojokokko
no juz jej tez tak podpowiadałam, ale on nie chce usiasc na nocnik

Gość moj ma 2,5
i sika na ziemię, zdejmuje sam pieluche. jak proponuje nocnik mówi "nie, dziękuję":(

Gość ojokokko
kurcze no a najlepsze jest to ze on wie ze zle robi, smieje sie z tego tez sam sciaga pieluche

proponuję, by tatuś zabrał synka do łazienki i pokazał jak się robi siusiu. dzieci lubią naśladować dorosłych.

Gość moj ma 2,5
u mojego to niestety nie pomaga, najpierw byłam załamana, zawiodły wszystkie sposoby ale rozmawiałam ze specjalistami i sa dzieci ktorym to przychodzi pozniej pomimo staran rodzicow. sama wiem ze robi to troche z przekory bo wie ze mi na tym strasznie zależało. teraz czekamy...

Gość cvbv
do moj ma 2,5 ............. co prawda nie mam dzieci wlasnych ale z takimi w podobnym wiku mialam ''do czeniniea '' ;_) polecam wlozyc mu w raczku sciereczke i powiedziec zeby teraz wytarl :P na pewno zrobi to nie dokldnie i bedziesz poprawiac, ale jesli bedziesz tlumaczyc ze robiac do nicnika nie musis sprzetac mysle ze zalapie po ktoryms razem ;-) ale badz spokojna stanowcza i cieprliwa;p

Gość moj ma 2,5
ale twojej siostry jest jeszcze mały wiec próbujcie oklaski, wspulne wylewanie z nocniczka jak sie uda do wc, nagrody. odwrotny skute może przynieść: ciągłe gadanie o tym, zmuszanie, krzyki, klapsy, niezadowolenie jak sie nie uda.

Gość moj ma 2,5
dzieki za rade:) też to stosujemy, wiesz takie dziecko bardzo dużo rozumie. on np. zrobi siku na ziemię, idzie po ręcznik paierowy i sam sprzata, ma frajde. moj to naprawde ciezki przypadek;)

moj ma 2,5 roku - u mojej podziałało jak pojawiła się siostrzyczka i mój mąż powiedział, że starsza też jest dzidzią, bo nosi pieluszki. może znajdźcie jakiegoś niwmowlaka i na przykładzie wytłumaczcie

Gość moj ma 2,5
będzie za 1,5 miesiąca:) mam nadzieje że podziała

Gość cvbv
no to mnie zagięłaś że sam sprząta po sobie :D:D a jak roi kupkę to do nocnika ? na podłogę? sam sprząta również bez niesmaku ;>

moja też sama po sobie sprzątała i to nie pomagało. Tylko latała po szmate i po kłopocie było :) (dla niej :()

Gość moj ma 2,5
jak robi kupkę i nie ma pieluchy to stoi zgięty w pół i mówi nie cem kupki, nie cem kupki i ja biegnę z nocnikiem, sadzam go i robi - jest przeszczęśliwy jak może wyrzucić do ubikacji i bić sobe brawo ale sam cholernik mały nie usiądzie chodziż ma pod nosem

Gość nklljiui
lac?

Gość cvbv
masz ''sprytne'' dziecko ;p mam nadzieję, że z czasem mu minie :) bo widzę że metody wszelakie nie działają.. ale może jakieś mamy pomogą ;)

Gość moj ma 2,5
fajne macie sposoby, jak kiedy pisałam na kafe czy założyć dziecku na jakis czas tetre żeby poczuł że ma mokro to prawie wszyscy mnie zjechali że wariatka jestem, odparze dziecko, sobie mam założyć tetre, bedzie miał grzybice itd.

Gość moj ma 2,5
sprytny jest tylko wtedy jak trzeba mamie zrobić na przekur, bo jak ma znaleść ulubioną zabawkę która leży obok niego to już sprytu brakuje;)

Gość najlepije jak zrobi za fotelem
wreczyc mu szmate zeby po sobie posprzatal- gwarantuje ze sposob dziala