Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta10322

Zapomniałam tabletki yaz w 1 tygodniu POMOCY, CO TERAZ?

Polecane posty

Gość Edyta10322

Witam, od niedawna biorę tabletki yaz. Skończyło mi sie pierwsze opakowanie i zaczęłam drugie, niestety wczoraj o 22.00 zapomniałam wziasc szóstej tabletki z pierwszego rzędu u góry opakowania. A Wczoraj tez miałam stosunek ( po południu ) a wlasnie wieczorem zapomniałam tej tabletki i przed chwila wzięłam dwie tabletki ( jedna to ta zaległa ).Teraz moje pytanie: czy ochrona jest bardzo osłabiona? Jakie jest ryzyko zajścia w ciąże? I co dalej? Proszę o sensowne i SZYBKIE odpowiedzi )-:

Gość Alinka..............
Mineło wiecej niz 12h, czyli ochrona jest osłabiona, trudno powiedziec, mialas stosunek po poludniu, a tabletka ta wczesniejsza działa do 22+12h czyli tak jakby do 10 rano, nastepna wzielas dopiero 21, ale to nie oznacza od razu, ze zajdziesz w ciąże:):):) wiec sie za wczasu nie martw, jednak przez najblizsze 7dni musisz uzywac dodatkowego zabezpieczenia:)

Gość Alinka..............
Co do tego czy jest bardzo osłabiona... no mowi, sie ze wlasnie najgorzej zapomniec w pierwszym tygodniu lub w trzecim przed przerwa 7 dniową, ale nie chce Cie niepotrzebnie straszyc, po prostu sie zabezpieczaj dodatkowo poki co.