Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikara naczelna

Biały śluz wewnątrz pochwy, albo nie śluz.

Polecane posty

Gość Panikara naczelna

Od razu się przyznam, jestem durną małolatą i nie uważałam na biologii, więc panikuję. Ostatnio, jakiś tydzień temu, podczas golenia zobaczyłam w lusterku białe, mleczne coś u wejścia do pochwy, wygląda jak gęsty śluz i pewnie się lepi, bo ma taką konsystencję, blokuje właściwie całe wejście, nic nie cieknie, nic nie leci, po prostu siedzi. Czy to jakiś syf, grzyb, inna piekielna choroba? :o Nic mnie nie boli, nic nie swędzi, nie piecze, nie wiem ile to tam siedzi, bo pierwszy raz się przyjrzałam ten tydzień temu, dzisiaj znowu i to cały czas tam jest. Boże, pomóżcie!

Gość Panikara naczelna
Nikt nie ma pomysłu? Ginekologa mam dopiero za miesiąc, myślałam, że może chociaż tutaj znajdę ukojenie nerwów do tego czasu. Albo chociaż jeszcze większy stres :(

Gość Renataaaaaaa
nie eksperymentuj, idź do ginka

Gość marchewwka
Jaką ten śluz ma konsystencję?

a jestes przed okresem? jak jestes przed miesiączką to ten biały śluz to norma, nie przejmuj się :)

Gość Ynianka
W drugiej fazie cyklu taki śluz jest normą. Gęsty, białawy, nieprzezroczysty, nieciągliwy :) W pierwszej fazie cyklu powinien być bardziej przezroczysty i wodnisty. Jeżeli nic nie swędzi ani nie piecze, to prawdopodobnie to naturalny śluz. Przy grzybicy jest taki serek, wydzielina nie jest w pełni jednorodna tylko widoczne są grudki. No i w większości przypadków odczuwa się dyskomfort. Fakt, raz miałam malutką grzybicę bez objawów wyraźnych tylko gin zauważył podczas badania kolonie grzybków wewnątrz pochwy, ale było to takie małe, że kazał jedynie Lacibios F brać i się wszystko unormowało :) A tak to zazwyczaj jest swędzenie. Jak sie martwisz, to kontrola u specjalisty nie zaszkodzi ;)

Gość BIEDR00NKA
Trudno ci poradzic, kwestia higieny albo wizyty u ginka

Gość BIEDR00NKA
No i jak wizyta u lekarza?

Gość tadeusza
pewnie nie poszła albo się sama leczy

Gość Panikara naczelna
Zapomniałam jak nazwałam swój temat :o U gina byłam, babka powiedziała, że niczego nie widzi i to po prostu śluz zwiastujący okres. I w sumie fakt, panikowałam na tydzień przed okresem, dzisiaj jestem tam czysta :P

Gość Dolin
To masz się z czego cieszyć:) Widzisz można to potraktować jako przestrogę i zacząć stosować profilaktykę:)

Gość Aliś87
Jesteście w stanie polecić jakieś dobre środki profilaktyczne?

Gość Bionicwoman
ja stosuje srodki ktore maja dobre bakterie i srodki kt wplywaja na odrodzenie sie dobrych bakterii - np witamina c ktora zakwasza srodowisko pochwy i utrudnia rozwoj zarazkom

Gość BIEDR00NKA
aplikujesz sobie tak po prostu witaminę C?