Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laureeeeen

Pierwszy raz

Polecane posty

Gość Laureeeeen

Witam, wczoraj w nocy odbył się mój pierwszy stosunek płciowy i chciałam zadać jedno bardzo dla mnie znaczące pytanie. Może wyda się ono głupie i niedojrzałe, ale do tej pory nie mam pojęcia, kiedy są moje dni niepłodne. Okres skończył mi się jakiś tydzień temu, tak więc czy wciąż mam niepłodne dni? I czy jeśli zdarzyło się, że nie użyliśmy gumki to mogę być w ciąży? (mam na myśl sam stosunek przerywany) BŁAGAM O ODPOWIEDŹ

mozesz zajsc w ciaze..... nie wystarczy, ze podasz kiedy mialas okres.... bo mozesz miec cykl trzytygodniwy lub pieciotygodniowy lub podrecznikowo 28dni.... jezu dlaczego zachowujecie sie tak niedolrzale? jak tak mozna w czasach gdy zabezpieczenie jest tak latwo dostepne.... :o

Gość klaudyna80.
zapraszam na super stronke www.intymnosc.pl/aff/7733 na pewno znajdziesz cos dla siebie :)

Podaj kiedy miałeś ostatnio miesiączkę i ile zwykle trwają Twoje cykle to ja Ci obliczę :classic_cool:

Kobieto. Dni płodne zaczynają się na około 14 dni przed miesiączką (czyli może to być od 10 do 16 dni). Jeśli miewasz cykle po 4 tygodnie (28 dni), to były początki dni płodnych, a szansa na zapłodnienie to kilka procent. Oczywiście nawet takiej szansy nie można lekceważyć (plemniki wydostają się na zewnątrz nie tylko podczas wytrysku, ale też i w trakcie stosunku, choć wtedy w bardzo znikomych ilościach), ale jeśli masz szczęście w tą dobrą stronę, to nic Ci nie będzie. Na Twoim miejscu, jeśli jeszcze nie jest za późno, załatw sobie tabletkę 72h (no chyba że masz cykle po ponad 30 dni) Dni płodne możesz oceniać za pomocą obserwacji śluzu, szyjki macicy i temperatury w pochwie. Pamiętasz może czy czułaś że miałaś mokro, zanim się z nim widziałaś (a przy tym zanim w ogóle zdążył Cie podniecić, bo wtedy śluz jest inny)?

boże... nie dni płodne się zaczynają na 14 dni tylko owualcja jest wtedy. A dni płodne są to 5 dni przed owulacją i dwa dni po (kwestia tylko tego, że nigdy nie wiadomo kiedy będzie owulacja)

Chamie oznacza to, że godziny płodne masz we wtorki od 15.49 do środy do godziny 23.58 :p Ja mam od środy do piątku, więc możemy się dziś seksić bez gumki :D

Gość sdsdsdsd
moj cykl trwa 24-25 dni to kiedy mam dni plodne ?"D

Gość .Hmmmm.....
Od ok. 5-6 dnia cyklu do około 12-13.

Gość sdsdsdsd
czyli odrazu jak mi sie skonczy okres?

Gość .Hmmmm.....
Nie wiem ile trwa Twój okres :p

Gość sdsdsdsd
5 dni :)

Gość .Hmmmm.....
Nawet ostatniego dnia okresu możesz już mieć dzień płodny :) P.S. Metoda kalendarzykowa jest bardzo zawodna, lepiej zabezpieczać się przed ciążą w inny sposób.

bierze się za seks a konsekwencji się obawia... dziecko ty się nie baw w dorosłą bo to się źle skończy