Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mascara17

jeżeli macie pytania o ciąże spóźniający się okres piszcie pomogę wam

Polecane posty

Gość mascara17

Gość mascara17
powinnaś powiedzieć o tym swojemu lekarzowi , może te tabletki źle wpływają na twój organizm może są za silne powiedz o tym swojemu lekarzowi bedzie wszystko dobrze

Gość MłodaKobieta
Hej :) Mam mały dylemat bo nie wiem co mam myśleć. Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki anty. W zeszłym miesiącu okres dostałąm normalnie z niewielkim opóźnieniem, natomiast w tym tyg spóżnia mi sie już 4 dni, a wcześniej (dokładnie 9 dni przed dniem w którym powinnam dostać okres) uprawiam seks. Nie doszło do wytrysku w mojej pochwie. Podobno to normalne, że mam tera problem z regulacją okresu po odstawieniu anty lecz stresuję sie trochę, a boję się zrobić test ciążowy. Jak myślisz co powinnam zrobić? Czy poprostu odczekać jeszcze parę dni?

Gość Odpowiedzcie
Witam Mam taki problem i bardzo chciałabym uzyskać odpowiedź, bo niedługo sama ze sobą oszaleję. Ok. 2óch miesięcy temu zażyłam tabletkę escapelle ( pękła prezerwatywa w dni prawdopodobnie NIEpłodne + wytrysku wewnątrz NIE było ). Po ok. 3 tygodniach od wzięcia tabletki zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny. Kilka dni później dostałam okres ( był normalny, trwał kilka dni, był obfity, były skrzepy itp. ). Po miesiącu dostałam następny okres, dwa dni spóźniony. Trwał kilka dni, krwi było sporo, były skrzepy, czyli tak jak poprzednio. I teraz - kilka dni po tej właśnie miesiączce odczuwam ból sutków, a raczej drażliwość, bo nie bolą cały czas tylko przy dotyku lub przy ocieraniu o koszulke np. Dodatkowo mam wrażenie, że mi niedobrze, czuję ścisk w żołądku. Dlatego postanowiłam zrobić test ciążowy - wynik negatywny oczywiście Jednak niepokoją mnie te sutki i te mdłości ( wymiotów nie było tylko po prostu jakoś mi niedobrze ). Czy mimo dwóch normalnych miesiączek i dwóch negatywnych testów mogę się obawiać ciąży ?? PS. Pierwszy test to Quick Vue, a drugi to Pre Test. Na obu pisało, że mają skuteczność powyżej 99 %...

Gość mascara17
do młoda kobieta; nie martw się wszystko jest w porządku , może ci się spóźniać parę dni stres robi swoje i ta zmiana klimatu . mi spóźnił się 10 dni ale wyluzowałam i przyszedł wczoraj;) testu na razie nie rób nie ma co się martwić na zapas wszystko bedzie dobrze poczekaj parę dni samo przyjdzie ;) powodzenia

Gość mascara17
do odpowiedzcie : opiszę ci mój przypadek :Hej mam 17 lat mój chłopak jest o rak starszy jesteśmy ze sobą 8 miesięcy od jakiegoś czasu uprawiamy seks ze zabezpieczeniem pewnego dnia on po prostu nie miał ze sobą gumek tylko raz wszedł we mnie na parę sekund dokładnie na 2 -3 nic się nie stało wytrysku nie było . Ale po tej sytuacji jakieś cztery dni po tym powinnam dostać okres , przez ten czas się bardzo baliśmy że może coś było może coś się dostało do mnie , codziennie czekałam na ten okres , czytałam fora , zero snu sam stres a okresu nie ma , płacz lament że to ciąża pewnie jest liczenie dni przypominanie sobie sytuacji że może do czegoś doszło , okres spóźnił mi się 10 dni mamy teraz lipiec upały są przerażające gorąco i ten stres przed ciążą czytanie objawów ciąży same schizy ..... Okres dostałam dzisiaj nie ma się co martwić ale nigdy nie uprawiajcie seksu bez gumki nie ma nic gorszego , a zajście w ciąże przez petting? nie da się zajść przez petting w ciąże jeżeli chłopak się w ciebie bez gumki nie spuścił ...przez majtki też się nie da . Dziewczyny nie martwcie się jeżeli chłopak nic w tobie nie pozostawił to nie jesteście w ciąży ... wyluzujcie wiem to sama po sobie stres to jest najgorsze co może być ...

Gość mascara17
do odpowiedzcie :::pare dni temu miałam podobny przypadek opisała go wyżej miałam strasznego stresa bardzo się bałam że mogę być w ciąży czułam że chyba mi nie dobrze jest bolały mnie piersi , brzuch , myślałam że to ciąża jak opisałam wyżej chłopak był we mnie bez gumki chwilkę parę sekund , wytrysku nie było ... ale i tak się strasznie bałam .. stres robi bardzo dużo miałam te same objawy co ty okres dostałam wczoraj po prostu mniej o tym myślałam , weź kąpiel , nie myśl o tym tak dużo bo Cię to wykończy , okres może spóźnić ci się dlatego też jest tak gorąco , bedzie wszystko dobrze nie wariuj dużo objawów rodzi się w twojej głowie , psychika robi dużo , odpocznij bedzie dobrze ;)) głowa do góry poczekaj parę dni jeszcze ;p odpisz jak tam sprawy się mają u Ciebie ;p pozdrawiam

Gość Odpowiedzcie
Dziękuję za odpowiedź. Ja mam chyba o tyle lepiej, że ja już miałam okres.. skończył się jakiś tydzień temu a dwa dni temu zrobiłam test - negatywny. Do następnego okresu mam 3 tygodnie więc sobie jeszcze poczekam :P Denerwuję się tylko właśnie tym, że mnie mdli, bolą piersi, chociaż teraz jakby mniej no i zaczęły mnie kuć jajniki - raz jeden raz drugi. No ale miesiączka normalna + negatywny wynik testu ... Chyba nie miałabym takiego pecha, że obie te rzeczy są przeciwko mnie i występuje i miesiączka i testy są negatywne a ja mimo tego jestem w ciąży...

Gość mascara17
do odpowiedzcie: życzę Ci powodzenia ;) przed wszystkim się nie stresuj bedzie dobrze ;)

Gość jolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam pytanie za 3 dni powinnam dostac okres czyli jestem nie plodna. Dzisiaj piescilam sie z facetem on robil mi palcowke potem wlozyl penisa a potem znowu rekoma.i zaczela leciec mi krew czy jest mozliwosc zajscia w ciaze???

Gość MłodaKobieta
Ślicznie dziękuje za pomoc :)

Gość mascara17
jeżeli nie było wytrysku nie ma możliwości żebyś była w ciąży ... a czy się zabezpieczyliście ?

niestety nie ....10 min wczesniej cos mu wylecialo

a jeszcze mam brazowe plamienia

Gość mascara17
a czy dzisiaj był to twój pierwszy raz ?

tak

Gość mascara17
pewnie ta krew oznaczała że straciłaś dziewictwo

ale czy moglam zajsc w ciaze

Gość mascara17
jeżeli kochałaś się bez zabezpieczenia i chłopak miał w tobie wytrysk oczywiście że jest możliwość zajścia w ciążę

aha nawet jesli jestem 3 dni przed okresem

hej mam pytanko biore tab yasmin od 2 lat, zawsze okres dostawalam w tyg przerwy a teraz kilka dni wczesniej, ok 5 tab do konca czy moze sie tak zdarzyc i czy mam sie czym martwic? no wiec czy nadal jestem zabezpieczona, moge normalnie wspolzyc?

Gość mascara17
tak jest taka możliwość . w ciąże możesz zajść przed okresem po okresie i w czasie okresu .. dlatego ważne jest zabezpieczanie się

Gość mascara17
do carolyn0812: nie masz się czym martwić wszystko jest w porządku

czyli to sie moze zdarzyc tak? tez tak mialas? albo skad wiesz ze to jest normalne sory za natretnosc, ale zrozum troche sie martwie no nie chcialabym zajsc w ciaze, nie czas i miejsce na to

Gość kaska000000
moj problem poelga na tym ze biore yaz juz prawie rok !!! okres skonczylam ponad tydzien temu i teraz znowu sie pojawil niewiem czy to okres czy palmienie niewiem jak to nazwac!! bole mam jak na okres a jestem przy 12 tabletce rozowej!! mozecie powiedziec co jest grane?? oczywiscie jak wiecie?? czy jestem dalej zabezpieczona czy co?? bardzo sie martwie a moj lekarz na urlopie!! prosze pomozcie

palamienia to plamki krwi, okres jest obfitszy palamienia mozesz miec... co do okresu to sama nie wiem, mam podobna sytuacje bo dostalam wczesniej niz powinnam i tez nie wiem co jest grane

Gość kaska000000
a ile wczesniej dostalas?? bierzesz tez tabletki?? niewiem jak z zabezpieczeniem teraz!!

dostalam tydzien wczesniej niz zwykle, jakos 5 tabletek przed koncem blistra tez nie wiem czy nadal jestem zabezpieczona czy co.... wogole nie wiem co jest grane na czytalam sie tyle na forach ze czasem nawet mysli o ciazy nachodza pociesza mnie to ze pewne jest to ze przy tabsach jak jestes w ciazy okresy nie dostajesz i tyle no ale co z tym zabezpieczeniem to nie wiem? najlepiej byloby sie przejsc do gina, tyle tylko ze taka mozliwosc bede mial dopiero we wrzesniu;/;/

Gość kaska000000
ja jutro ide do mojego to ci napisze wieczorem co mi powiedzial!! tylko ze ja mialam pare kropelek w jeden dzien i pare w drugi!! wiem ze pare mieisecy temu mialam troche inaczej moze tobie to pomoze dostalam normalny okres po 15 tabletce rozowej zadzwonilam do niego on mi powiedzial ze to normalne bo jakies wirusy panowaly ze duzo rzeczy na to wplywa ze mam brac dalejh tabletki i ze jestem normalnie zabezpieczona !! tak mi powiedzial!! a ja teraz w jeden dzien pare kropelek i za dwa dni znowu pare kropelek!! moze tobie pomoze jakos ale ja i tak uzywalam gumek jak wtedy dostalam okres w srodku opakowania bo jak lekarzowi opiszesz tak ci doradzi a zawsze mozesz zle opisac!! a ja juz wpadam w urojona jak czasami czytam na necie jak wpisze swoj problem jak mam a widze co odpisuja!! tylko martwie sie bo biore yaz juz bardzoi dlugo i nigdy tak niemialam wtedy dostalam normalny okres ale mialam lekko grype!! a tu jest tylko krwawienie i poinno wystepowac od pocztaku a nie po paru miesiacach jak wszystko bylo ok!! srod cykliczne pojawiaja sie odrazu !!