Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mascara17

jeżeli macie pytania o ciąże spóźniający się okres piszcie pomogę wam

Polecane posty

Gość mascara17
do carolyn0812 i do kaska000000 przykro mi dziewczyn ale w tym temacie wam nie pomogę

rozumiem cie doskonale, ale sama napisalas ze rozne rzeczy maja wplyw na to lepiej sie czuje wiedzac ze mials podobna sytuacje, naprawde... faktycznie ostatnio prowadzilam troche stresowe zycie co do ciazy urojonej, to mi juz bywa niedobrze co jest smieszne bo zdecydowanie za wczesnie na takie objawy jak dla mnie, ale tak juz jest ze czlowiek tak ma naczyta sie roznych dziwnych kometow a potem ma dzikie shizy ;/ mysle ze te plamienia to nic nie znacza, moga poprostu wystapic fakt ze zazwyczaj zdarzaja sie na poczatku brania tabletek, ale - rozne czynniki maja wplyw na nasz cykl, juz same upaly;/;/ a sa masakryczne... nasze organizm to nie szwajcarskie zegarki i czasem moze sie cos popsuc ;/ jak bedziesz u gina zapytaj sie o to koniecznie, ja poprostu nie mam takiej mozliwosc jestem w anglii... czy potrzebne konieczne zabezpieczenia

Gość Mateusz1992
"A więc ja i moja dziewczyna postanowiliśmy pobaraszkować w jeziorze, na początku wszedłem w nią na ok . 10 sekund po czym stwierdziliśmy że to głupie bez gumek itd więc przestaliśmy, po 2 dniach podczas zabawy paluszkami dość agresywnie zauważyliśmy na prześcieradle plamę krwi. I teraz pytanie do was Czy to mogło być spowodowane zapłodnieniem podczas tamtej chwili chociaż nie sądzę żeby podczas tak krótkiego czasu cokolwiek wyleciało z penisa, czy może zrobił się jakiś stan zapalny narządów płciowych mojej partnerki przez brudną wodę w jeziorze, czy może uszkodziłem jakąś tkankę w środku paznokciem i dlatego krwawiła pomimo iż nie odczuła żadnego bólu?? A może coś innego? dużo czytałem w internecie i jest tyle możliwości przyczyn krwawienia że już sam nie wiem co może być spowodowane tym przypadkiem i czy mam wybrać się z nią do ginekologa.. ;( PS: Krwawienie było tylko raz a baraszkowanie w jeziorze w okolicach dni płodnych" No więc to pisałem jakiś czas temu i uzyskałem od was odpowiedzi w stylu "na 100% nie jest w ciąży, musiałeś ją zadrapać" niestety dziś rano plamienie się powtórzyło a dziewczyna jest dopiero w 2/3 cyklu miesiączkowego. krwawienie nie było obfite, krew była dość ciemna. Mamy wybrać się do ginekologa? Czy może to normalne? A jeżeli już mieli byśmy iść do ginekologa to ile kosztuje prywatna wizyta? Z Góry dziękuje za odpowiedzi

Gość 987654321
To może ja :) Ostatni okres miałam 13 czerwca, dziś jest mój 36dc od 3dni tempka ok. 36,9- 37 stopni dzisiaj 37,3....zaczyna mi się pojawiać śladowa ilość krwi w śluzie....co to może być????

Gość mascara17
a czy to był wasz pierwszy raz ?

do mateusz 1992 wizyta w cenie od 50-150 zl wszystko zalezy od lekarza i gdzie co do plamienia, ono zawsze moze wystapic... spojrz za okno co sie dzieje, pogoda dobija i oslabia organizm... ale zawsze lepiej wybrac sie do gina i sie upewnic

Gość mascara17
do Mateusz1992: a czy to był wasz pierwszy raz ?

Gość mascara17
987654321: mogą być to objawy okresu

Gość mascara17
Kamilla23:tak troche na ten temat wiem

maskara prosze cie w wieku 17 lat to ty wiesz tyle ile na biologii cie nauczyli badz przeczytalas w internecie.......

Pisala w innych postach ze ma 17 lat wiec nie sodze aby jej wiek i doswiadczenie bylo na tyle duze aby doradzac komukolwiek o tym czy jest ciaza czy nie bo znalezc info takie jakie ona daje Wam odp kazdy znajdzie w internecie.....

Gość w Pacanowie Kozy kują
sama napisała że ma 17 - wystraszyła się pewnej wątpliwej wpadki, poczuła ulgę i już może doradzać... co do Twojej wcześniejszej porady mascara17 - jeżeli dziewczyna za 3 dni faktycznie miała okres to zajście w ciążę w tym czasie jest niemożliwe

dokladnie poniewaz 3 dni przed @ sa dni nieplode i nie ma wuja zeby zajsc.... tak samo jak rady na temat tabl.anty ktorych nigdy nie brala.... Krwawienia srodcykliczne moga byc z roznych powodow w czasie brania tabsow bo moze to byc nadzerka lub po prostu za slaba dawka hormonow i trzeba zmienic tabsy najlepiej jest isc do gina bo nikt nie jest lekarzem a gdybac mozemy do jutra.....

do kamila23 do gina moge dopiero wybrac sie we wrezsniu, bo obecnie jestem w angli ja nie mam plamienia tylko dostalam przedwczesny okres, wiem ze jednorazowo moze sie to zdarzyc bo jednak mase rzeczy ma na to wplyw... jak sie kolejny raz powtorzy bede mial pewnosc ze tabsy sa za slabe... nie wiem tylko czy nadal jestem zabezpieczona, gdzies czytalam ze moje tabsy skaldaja sie z 2 hormonow, 1 odpowiada za ochrone 2 za regulacje cyklu, wiec powiedzmy to tak ze ten 2 musi nawalac wiec zabezpieczenie powinno byc tak? jejku mam nadzieje ze dobrze to wyjasnilam ;p;p co do mascary faktycznie 17 udzielajaca rady o ciazy.... powialo graza i porodowka:)

co do nadzerki... hmmm tez dziwna sprawa bo 1 gin ja stwierdzil, a kiedy bylam u innego bo akurat moj mial urlop zadnej nadzerki nie stwierdzil;/;/ wiec moze faktycznie ona jest i stad ten problem...............

Maskara juz nic nie masz do powiedzenia?? To ze u ciebie okres sie spoznil wcale nie musi oznaczac ze u innej jest tak samo Istnieje cos takiego jak ciaza biochemiczna i dochodzi do samoistnego poronienia a kobieta ktorej spozni sie okres moze nawet nie wiedziec ze byla w ciazy wiec rada bedzie dobrze czy ja tez tak mialam jest naprawde super......

carolyn ja bralam tabsy kilka lat i nie mialam zadnych krwawien miedzy cyklami moja gin zawsze mowila ze jak podejzewam ze jest jakies ryzyko wpadki to zebym dodatkowo z partnerem sie zabezpieczala dla wlasnego komfortu psychicznego :) do czasu nast wizyty. Wiesz nie jestem lekarzem i to sa tylko moje przypuszczenia co moze byc u Ciebie powodem krwawien. A co do maskary NC......

a ja mam takie pytanko czy brązowe plamienia również zaliczają się do miesiączki?? jak jest pierwsze plamienie to jest pierwszy dzień misiączki??

carolyn nie ma sprawy wiesz jak nie chce sie zajsc w ciaze to lepiej dmuchac na zimne

Połknęłaś wszystkie rozumy,ze tak udzielasz rad?Od kiedy 17 latka moze byc autorytetem w tych sprawach hehehe,ale sie uśmiałam!

Gość gość
Dorcia dobreeee 🖐️

Gość kunegundaa ; )
cześć czy mogłam zajść w ciąże 24 dnia cyklu ? trwa on u mnie zazwyczaj od 29 do max.34 dni ? bardzo się boję . dodam że chłopak przed założeniem prezerwatywy nie był we mnie a jkaby to ująć "na mnie " pocierał się itp .

Gość Mateusz1992
To nie był nasz 1 raz

Gość Sandrra
Hej.Fajnie, że ktoś słuzy radą.Ja mam taki problem, który mnie trochę niepokoi.Otoż cykle z reguły miałam 28-32 dni max.Obecny trwa juz 42 dni i temp ponad 37 ,robiłam testy i wyszły negatywne a brzuch i piersi bola jak juz bym była w trakcie okresu.Dodam ze dziś miałam nadzieje ze już nadejdzie, bo pojawił się zrózowiony śluz ale to tylko go troche było. Chyba beta rozwiąze moja niepewność.

Beta lub lekarz moze pomoc bo objawy typu bol piersi moga zapowiadac za rowno na @ jaki i na ciaze. A rady 17-nasto latki chyba nie sa zbyt wiarygodne bo to sano przeczytasz w necie