Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

na24

studia medycyna

Polecane posty

Mam pytanie. Po wakacjach idę do pierwszej klasy LO o profilu bio-chem. Bardzo chciałabym dostać się na studia z medycyny. Ktoś kto jest na tych studiach lub po nich, proszę powiedzcie mi czy naprawdę tak trudno jest się na nie dostać? W sumie całe gimnazjum z biologii, chemii i fizyki miałam piątki, ale mimo to bardzo się boję, że w liceum będzie mi szło gorzej. Czy na każdym Uniwersytecie na medycynę trzeba też zdawać maturę z fizyki? Nie lubię zbytnio tego przedmiotu i jakoś niespecjalnie chce mi się go uczyć. Dziękuję za udzielenie informacji.

Gość co do fizyki wejdz sobie
na strony uczelni medycznych w Polsce i zobacz jakie maja kryteria rekrutacji. Z tego co pamietam, jak sledzilam 2 lata temu rekrutacje na medycyne coraz wiecej uczelni rezygnowalo z fizyki lub wymagali tylko podstawy :) A na medycyne ciezko sie dostac. Debile sie tam nie dostaja chyba ze po znajomosciach.

No wiadomo, że debile się nie dostaną. ;p Ale myślę, że z właśiwym przygotowaniem do matury można się dostać. A Ty jesteś na takich studiach?