Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem podjąć tej decyzji

Czy w moim wieku warto iść na studia

Polecane posty

Mam 27 lat, tak się życie poukładało że zaraz po szkole średniej wyjechałam za granicę, teraz z mężem wróciliśmy na stałe do kraju. Mam pracę, zastanwiam się nad studiami zaocznymi. Ale nie wiem czy warto, na pewno w sensie zdobycia wiedzy ale z drugiej strony każdy weekend zawalony (lub prawie każdy) w tyg praca. Dodatkowo obciążenie finansowe, nie wiem warto czy nie? Mąż powiedział że pozostawia mi tę decyzje a on będzie mnie wspierał a ja nie wiem co robić

Zawsze warto!!!! Wiem ze to i mniej czasu dla siebie czy rodziny ale sama piszesz maz cie wspiera.poza tym za 20 lat nie bedziesz sobie w brode plula ze kiedys moglas a teraz to juz pewnie za pozno! Powodzenia!!

Gość kitkakotka
a jaką szkołe chcesz kończyć? i pytanie czy rzeczywiście będzie ci to potrzbne, w naszym kraju jest pełno absolwentów uczelni wyższych i dyplomami mogą se teraz dupę podcierać :/ ja mam wyższe ale humanistyczne i poza satysfakcją nie mam z tego nic.

Gość motywacja to podstawa
na pewno warto, pierwszy kierunek studiów okazał się bardzo ciekawy, ale mało perspektywiczny, jesli idzie o prace teraz zaczynam robić drugi i mam tyle lat, co Ty, zatem głowa do góry

To jeszcze zależy jakie to studia ? choć zawsze lepiej mieć papierek, a w końcu 27 lat to nie późno ;)

Jeśli chodzi o kirunek to albo filologia ang ( z hiszp lub franc) albo dziennikarstwo. U mnie sytuacja wygląda tak że mam pracę nawet dobrze płątną dostałam ją ze średnim wykszt, ale też mam pokonczone roznego rodzaju kursy. Tyle że nie jest to praca na zawsze, stala i stabilna, równie za rok moge jej nie mieć.

może jeszcze ktoś sie wypowie