Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ewa pomocy

ALIMENTY POMOCY!!!!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 ewa pomocy

Witam.Bardzo prosz臋 samotne matki o pomoc w napisaniu pozwu o alimenty.Mam 21 lat i w艂asnie wyprowadzi艂am si臋 od ojca mojego dziecka nie jestesmy ma艂偶enstwem.Odesz艂am do mojej mamy poniewaz on nie pracowa艂 i wogole ma艂o go interesowa艂o to ze ma艂y nie ma na jedzenie i og贸lnie podstawowe rzeczy i po zatym wydawa艂 kase na siebie a ja zy艂am jak pustelnik nawet z rodzina nie mog艂m sie spotkac.kupi艂 samochod i dopiero po fakcie mi o tym powiedzia艂 a nie by艂o nas nawet stac na pampersy przynajmniej ja nie widzia艂am pieniedzy ktore on zarabia艂.On pracuje na czarno a tego auta juz nie ma bo go sprzeda艂 za pare groszy bo to by艂 szrot.Kasy tez nie przeznaczy艂 na dziecko.Ja ide teraz na szkolenie zawodowe zeby moc dostac jakas prace .z gory wiem ze nie bedzie p艂aci艂 dobrowolnie alimentow prosze pomozcie doradzcie mi co mam robic jakie uzasadnienie mam napisac i jak wyliczyc wydatki na synka.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do ewy
witaj pozew o alimenty znajdziesz sobie w necie,dopisz w uzasadnieniu to,co tutaj,opisz ca艂a wasza sytaucje sprzed rozstania,czy ojciec kontaktuje sie z dzieckiem,kupuje np ubrania itp. oto link http://www.prawoity.pl/pisma/?pismo=pozew_o_alimenty w jakim wieku jest Wasz synek?najlepiej by by艂o gdybys zbiera艂a paragony np za pampersy,mleko,ubrania,kosmetyki.Mieszkasz u mamy ,wiec skseruj ksi膮zeczkei oplat +media,jesli masz dokladac do rachunkow to tez wez to pod uwage np jesli w m-cu op艂at jest 1000zl i ty musisz dac po艂owe to napisz to w pozwie,itp. napisz wiecej o synku:wiek,wydatki,czy choruje itp-postram sie pom贸c:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 je偶eli facet pracuje na czarno
i nie udowodnisz mu tego, a jest bez wykszta艂cenia, to zas膮dz膮 wielkie g... - par臋 groszy odpowiedzialno艣ci si臋 po takim facecie spodziewasz? szkoda, 偶e sama od siebie nie wymaga艂a艣 odpowiedzialno艣ci, trzeba by艂o do szko艂y chodzi膰, a nie dawa膰 dupy byle 艂ajzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ewy
nie wiem dlaczego piszesz do niej takie rzeczy?jesli nie masz nic do napisania konkretnego to po co tu wchodzisz?:-P Moj ex tez pracuje na czarno,od kilku dobrych lat:-P I co z tego?sedzia wypyta艂 go co robi,ile zarabia(oczywiscie poda艂 tak smieszna kwote,ze sedzie nie uwierzy艂),zas膮dzi艂 alimenty 450zl na 10letnia corke. Pieniadze otrzymuje z FA ,bo tatus nie p艂aci,woli sp艂aca膰(choc i tak tego chyba nie robi) komornika o kilka st贸w wiecej:-O jego sprawa.Ja kase mam na czas,bez szarpania,czekania itp Jemu d艂ug ur贸s艂 juz na kilkanascie tys.teraz prokuratura wszcze艂a postepowanie przeciw niemu- nie wywi膮zywanie sie z obowi膮zku alimentacyjnego-nie jest tak,ze jak nie p艂aci to jest bezkarny:-P Od jego sisotry wiem,ze pracuje w Szwecji na budowie(na czarno),bo sie boi,ze mu sciagna kase z konta.Dziecka nie widuje od kilku lat. Ale kazdemu mowi,ze jest Dobrym ojcem:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak!!! masz na czas
z funduszu alimentacyjnego - czyli spo艂ecze艅stwo dop艂aca za poruchawk臋 Twojego ch艂opa z naszych podatk贸w!!! a je偶eli facet tamtej g艂upiej laski, bo jest idiotk膮 - na co wskazuje ca艂y jej post - pracuje na czarno, a ona nie wie gdzie i nie udowodni tego w sadzie to wcale tych 450 nie dostanie mog膮 go utrzymywa膰 rodzice lub prace dorywcze nie popieram dziada, ale fakt!!! idiotki robi膮 sobie dzieci z byle gnojem, a spo艂ecze艅stwo dop艂aca!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak!!! masz na czas
zamiast naci膮ga膰 spo艂ecze艅stwo mo偶esz wnie艣膰 o alimentacj臋 na jego rodzin臋 - bo ma rodzin臋!!! ale nie!!! Ty wolisz 偶erowa膰 na 艣wiadczeniach rodzinnych z pa艅stwa, a z jego siostr膮 po偶ali膰 si臋 przy kawce!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ewy
a gdzie ja napisalam,ze alimenty to sposob na zycie???!!!pracuj臋 zawodowo od 11 lat,nigdy na czarno:-P i dla twojej informacji-z ex by艂am 7 lat,wiec to nie by艂a jakas tam"poru***a'jak to ujmujesz:-P chcialabym poznac Twoje zdanie ,gdybys by艂(-a) w podobnej sytaucji-ciekawe jak siebie bys nazwa艂a???:-O do autorki-nie musisz wcale znac miejsca jego pracy,ale jesli tak to mozesz napisac adres w pozwie,albo pojsc tam z kims ,kto poswiadczy,ze widzial jak on tam pracuje.Ja nie zna艂am nawet adresu pobytu mojego ex,wysy艂alam papiery na adres rodzicow. Co do placenia przez dziadkow-to g艂upota!dlaczego za syna maja p艂acic rodzice?to jego dziecko!on nawet jesli ma d艂ug u komornika to predzej czy pozniej MUSI GO SP艁ACI膯!!!NIKT MU TEGO NIE PODARUJE!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ewy
P.S.z jego siostra dawno kawy nie pi艂am:-P mieszkamy daleko od siebie to raz,dwa-nigdy sie nie 偶ale czy mi ci臋zko czy dobrze.Bo po co???dla mnie najwa偶niejsze jest pracowac,utrzymywac nasza dwuosobowa rodzine tak,aby dziecku niczego nie brak艂o,wyprawiac do szko艂y,wys艂ac na wakacje(czasem skromne) i tyle. Z rodzina ex-a nie mam kontaktow ,poza sisotra-sporadyczny telefon.Dziadkowie tak samo jak ich syn nie widuja wnuczki,nie dzwonia-taka ich rodzinna...tradycja:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ewy
P.S.z jego siostra dawno kawy nie pi艂am:-P mieszkamy daleko od siebie to raz,dwa-nigdy sie nie 偶ale czy mi ci臋zko czy dobrze.Bo po co???dla mnie najwa偶niejsze jest pracowac,utrzymywac nasza dwuosobowa rodzine tak,aby dziecku niczego nie brak艂o,wyprawiac do szko艂y,wys艂ac na wakacje(czasem skromne) i tyle. Z rodzina ex-a nie mam kontaktow ,poza sisotra-sporadyczny telefon.Dziadkowie tak samo jak ich syn nie widuja wnuczki,nie dzwonia-taka ich rodzinna...tradycja:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ewy
z jego siostra kawy nie pije-mieszka daleko,偶eby bylo smieszniej-to ona mi udziela informacji na temat ex-a:-D Bo nie moze znie艣c tego,ze ma brata -idiote:-D Dziadkowie tego samego pokroju co synek:-P Pracuja na czarno za granica,zero kontaktu z wnuczka od lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakies zwiechy
z kafe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do tak!!masz na czas
moze jeszcze bedziesz winic rodzicow,ktorzy dostaja rodzinne na dzieci,bo nie przekraczaja 504zl na osobe w rodzinie?za to,ze nie maja lepiej p艂atnej pracy??!!:-P Ta kasa tez z naszych podatkow,rowniez z mamy piszacej powyzej:-O Chyba pisze dziewczyna wyraznie,ze pracuje.Skoro ma kase z funduszu to kokosow nie zarabia-jest chyba 730zl na osobe-jesli to przekroczy to z alimentow nici. Po to sa tworzone takie instytucje,by pomagac ludziom w r贸znej sytuacji!!!skoro emeryt juz nie pracuje to moze nie powinien dostawac kasy??bo to z naszych podatkow:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fbgvnxzxf
no tak, lepiej zeby placilospoleczenstwo zamiast rodzina ojca, nie ma co :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale nie rozumiesz
ze d艂uznik to i tak musi oddac z procentami???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 d艂u偶nik wybyw z kraju i
poca艂uj go w d... czy wiecie ile jest tzw. d艂ug贸w do odzyskania? poczytajcie i nie pieprzcie farmazon贸w, 偶e kto艣 te d艂ugi odzyska! bo odzyskuje si臋 znikomy % na dzieci zrobione przypadkowo i porzucone przez takich tatu艣k贸w p艂acimy my wszyscy a co do zasi艂k贸w rodzinnych, to 50 % ludzi przyzwyczaja si臋 do brania i korzysta, oni nie podejm膮 pracy za najni偶sz膮 krajow膮 - bo PO CO? dostaj膮 kas臋, ogl膮daj膮 telenowele, 偶艂opi膮 piwsko i 艣miej膮 si臋, 偶e debile pracuj膮 za grosze w Polsce zamiast ustawi膰 si臋 na zasi艂kach i rodzi膰 sobie dzieciaki, kt贸re pozwol膮 wyb臋bni膰 od pa艅stwa nast臋pne zasi艂ki, bieda tworzy bied臋 i uczy takiego 偶erowania na spo艂ecze艅stwie dla 50 % (mam nadziej臋, 偶e nie wi臋cej) to interes i nier贸bstwo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 d艂u偶nik wybywa z kraju i
a prawo jednoznacznie zak艂ada, 偶e mo偶e np. p艂aci膰 dziadek lub babcia, sama znam przypadek, 偶e jak dziewczyna powiedzia艂a o tym te艣ciom, to ONI raptem w jeden dzie艅 odnale藕li syneczka, kt贸ry znikn膮艂 poza granicami i prosili, by nie robi艂a IM obciachu z s膮dem i synek si臋 odnalaz艂 i zacz膮艂 przysy艂a膰 pieni膮偶ki na dziecko ale na tym topiku podziwiamy panie, kt贸re SOBIE RADZ膭 bez pomocy rodziny gnojka, RADZ膭!!! pobieraj膮c 艣wiadczenia na kt贸re p艂acimy my wszyscy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powy偶ej
zasi艂ek rodzinny w wysokosci 60zl na dziecko to sposob na 偶艂opanie piwska i ogladanie telenoweli:-O Co do d艂uznikow-moj "d艂uznik"jak tylko dostal pismo z prokuratury w cudowny sposob sp艂aci艂 caly d艂ug:))wiec chyba jednak jest to mozliwe...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powy偶ej
jak narazie nie doczyta艂am ,ze sa tu rodzice gromadki dzieci:-O i zyja z zasilkow od panstwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghjgjgjghjrf
z jakiej prokuratury o czym ty piszesz. Takimi rzeczami prokuratura sie nie zajmuje. Wiem bo w tympracuje. Masz do dyspozycji tylko sady. Nie pisz ludziom bzdur bo uwierza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powy偶ej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powy偶ej
jesli mam alimenty z FA i ojciec dziecka ich nie sp艂aca to MOPS zg艂asza ten fakt do prokuratury i to prokuratura z pomoca plocji sciga d艂uznika-mam tak co roku,wiec wiem:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powy偶ej
mialo byc"z pomoca policji"-co roku wzywaja mnie na zeznania w sprawie dluznika i widze pisma z prokuratury wysylane do niego.chyba,ze mam raz w roku jakies omamy...:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to nie tylko zasi艂ek na
dziecko, to dofinansowanie do odpoczynku (:D) to dofinansowanie do 偶ywno艣ci, lek贸w, opa艂u, 艂ajzy doskonal膮 si臋 w "prawie" zasi艂kowym tak, 偶e wszystko potrafi膮 sobie zapewni膰, oczywi艣cie na minimalnym poziomie, ale doskonal膮 si臋 w sztuce przetrwania i nicnierobienia i tego ucz膮 swoje dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i co z tego niby wynika
Tw贸j dziad ma te pisma w d... a Ty nadal 偶erujesz na pa艅stwie, to pa艅stwo p艂aci na dzieci co mu zrobi膮? wi臋zienia s膮 przepe艂nione przest臋pcami, kt贸rzy pisz膮 pisma do Trybuna艂u europejskiego, bo s膮 藕le traktowani, metra偶 zbyt ma艂y!!! sko艅czy si臋 na tym, 偶e pa艅stwo zap艂aci za d艂ugi Twojego 艂ajzy ponownie naszymi kosztami, bo z bud偶etu wyp艂aci za z艂e warunki w wi臋zieniu 艣wietnie dla 艂ajz, najpierw FA op艂aci ich dzieci, p贸藕niej skarb pa艅stwa sp艂aci ich d艂ugo!!!, bo 艂ajza wygra proces, ale kasy (na szcz臋艣cie) nie dostanie, bo p贸jdzie na d艂ugi FA je偶eli kobietka udaje tak膮 samodzieln膮, to jej sprawa, jest dla mnie spo艂ecznym paso偶ytem, bo powinna ci膮gn膮c kas臋 na SWOJE dzieci od rodziny 艂ajzy, a nie od nas wszystkich

Udost臋pnij ten post

Gdyby autorka napisa艂a, 偶e zamierza 艣ci膮ga膰 zaleg艂e alimenty na dziecko od rodzic贸w Ex, to by艣cie zmieszali j膮 z b艂otem, 偶e od biednych staruszk贸w chce pieni臋dzy. Ludzie, mamy obowi膮zuj膮ce w tym kraju prawo i nim si臋 kierujmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak!!! prawo pozwala 艣ci膮ga膰
od RODZINY ale po choler臋, skoro mo偶na z FA - niech p艂aci spo艂ecze艅stwo to nie jest atak akurat w autork臋, ale gdyby kobiety zacz臋艂y 艣ci膮ga膰 nale偶no艣ci z rodziny, to mniej by by艂o 艂ajz uciekaj膮cych, znikaj膮cych, bo rodzinka by tatu艣ka szybko to pionu doprowadzi艂a teraz rodzinka wie, gdzie tatu艣 si臋 ukrywa, ale siedzi cicho, a na dzieci p艂aci spo艂ecze艅stwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i tak bywa
c贸rka kole偶anki zjawi艂a si臋 u niej w nocy, bo te艣ciowa - super katoliczka- wypierdzieli艂a j膮 z domu, ona pracuje, ale zarabia grosze, jej m臋偶ulek wyby艂 z Polski za prac膮 i przepad艂, nawet sobie kochanic臋 przygrucha艂 i przesta艂 przysy艂a膰 kas臋 a te艣ciowa nadal pobiera艂a KOMORNE, gdy ona z p艂aczem, 偶e nie ma, to wywali艂a j膮 z wnukami z domu, DOMU! kole偶anka ma kawalerk臋, ale przygarn臋艂a ich i rozpocz臋艂y poszukiwania tatu艣ka, oczywi艣cie nieuchwytny, telefony g艂uch kole偶anka si臋 wkurzy艂a i polecia艂a do tej te艣ciowej, narobi艂a rabanu, powiedzia艂a, 偶e idzie do s膮du, wrzeszcza艂a przed domem - to te艣ciowa szybko jej otworzy艂a i jeszcze prosi艂a, by brud贸w nie robi艂y, przyj臋艂a do przybud贸wki synow膮 i wnuki, okaza艂o si臋, 偶e maj膮 z synem kontakt dlaczego niby ta dziewczyna mia艂a przej艣膰 na utrzymanie spo艂ecze艅stwa, jak nawet jej te艣ciowie byli padalcami chroni膮cymi swoj膮 艂ajz臋 - syneczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jeszcze nigdzie
nie przeczyta艂am dlaczego w naszym kraju jak i za granica pracodawcy zatrudniaja nielgalnie takich w艂asnie tatuskow,ktorzy dzieki temu moga sie ukrywac,utrzymywac,ze nie pracuja itp!!!????to tez okradanie panstwa z pieniedzy!!!jakos nikt o tym nie wspomina,tylko o kobietach,ktore zostaja same z dziecmi!!najlepiej wyzwac,ponizyc i byc z tego dumnym:-O a niech tylko kt贸ras spyta jak jej pom贸c...hm....lepiej niech siedzi cicho-zrobila sobie bachora to jej problem,nie ojca:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z innej beczki35
okaza艂o sie,ze nie dostane pieniadzy z Fa ,bo moj dochod przekracza o 17z艂 norme 725zl na osobe-czyli na mnie i corke wychodzi 1517zl,ojciec dziecka jest w jednym z krajow skandynawskich i nie chce p艂acic sam,woli miec komornika,bo tam nie musi wp艂acac na czas tylko ile chce i kiedy chce:-O Dla mnie to niepojete-dac 350zl dla corki czy 500zl dla komornika?chyba juz byl tu taki przypadek.W zwi膮zku z tym moze ktos mi doradzi:czy mam za艂ozyc sprawe cywiln膮??o nie alimentacj臋?oczywiscie,on sie nie stawi,bo pozew pojdzie na adres w PL,on tam ma tylko meldunek,adresu pracy nie znam...zazanczam,ze pracuje i nie wyciagam 艂ap po co艣,co sie mi nie nalezy-to pieniadze dla corki-350zl dla 12-latki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z innej beczki35
Oczywiscie,on tam pracuje bez umowy,偶eby nie by艂o mozliwosci ustalenia jego zarobkow:-O Mnie to ani zi臋bi, ani grzeje-niech sobie ma miliony dziennie,ale powinien ze swojego obowiazku(jedynego)wzgl臋dem dziecka sie wywi膮za膰.

Udost臋pnij ten post