Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu nie wiem

Jaki rozmiar ubranek dla 6 tygodniowego dziecka???

Polecane posty

Gość po prostu nie wiem

Idę w odwiedziny do koleżanki ma 6 tygodniowe dziecko no i chcę kupić jakieś ciuszki. Ale jaki rozmiar??

to zależy jak duże urodziła:-) Przypuszczam, że ma już ciuszki na teraz więc może lepiej coś wiekszego? Ja bym tak wolała dostać. Np. jesli urodziło się duże to nosi teraz około 62cm, więc ja bym kupiła na 74cm, tak na pół roku- 8 miesięcy. Ewentualnie 68 cm, jeśli chcesz by nosiło to dziecko wczesniej.

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Nosi pewnie 62, ale ja np. wolę kiedy moje dziecko dostanie coś z rozmiaru "dalej" niż nosi, z tego względu, że w ciuszki na teraz jestem zaopatrzona i kupuję już późniejsze... Może zapytaj jaki by chciała rozmiar? Mnie często pytają jaki rozmiar kupić, bo mają problem co będzie małej pasowało :)

Gość cyrki nad cyrkami
może lepiej pomyśl o pieluchach? Wszyscy dają ubranka a o pieluchach nikt nie pomysli..

Gość po prostu nie wiem
Dziękuję za odpowiedzi :) problem w tym że jak pytałam ją w sprawie ciuszków to ona: "nie wygłupiaj się, nie kupuj nic" a wiadomo że trzeba coś kupić jak się idzie 1 raz do dziecka :) to faktycznie kupię jakieś większe :)

I kup coś uniwersalnego co można założyć zarówno jak jest ciepło jak i zimno - np body z krótkim rękawkiem. Bo kupisz przypuśćmy rampers (takie to teraz modne) na rozmiar większy - 74 bo tak radzą - i na dziecko bedize dobre pod koniec jesieni :/ a na rampers spodnie zakładać to nie bardzo wygodnie. A body to można i na upał i potem na zimno jako bielizne pod ubranie.

Gość po prostu nie wiem
Aż sobie sprawdziłam na necie co to ten rampers :) faktycznie spodnie to raczej nie wygodnie zakładać bo rampers ma dłuższe nogawki. Tak sobie pomyślałam że może kupię jakiś dresik w rozmiarze 74 (akurat będzie na jesień)

ja byłam bardziej zadowolona, jak ktoś w prezencie dla takiego małego dał np. wielopak chusteczek niż ubranko, bo ubranka to się ma już przygotowane.

Gość ja bym nie chciala
ubranek bo mialam az za duzo - jak sie urodzil to skompletowalam juz ciuszki tak do 9 miesiecy. Kiedy kolezanka zapytala mnie co kupic praktycznego "bo ciuszki to juz pewnie masz" odpowiedzialam: "pampersy i mokre chusteczki". Mysle ze to bardziej praktyczne niz ciuszki