Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maldzka

od kiedy w ciąży ;)

Polecane posty

Gość Maldzka

dnia 24 czerwca bylam w 13 tygodniu i 6 dniu ciąży chciałabym wiedziec od kiedy jestem w ciazy , bo nie wiem czy dobrze licze ale wyfaje mi sie ze od 20 marca !! czy ktos moze mi powiedzec czy dobrze licze ??

Gość wnioskuje....
kiedy mialas ost miesiaczke??

Gość Maldzka
19 marzec

Gość Maldzka
pomylilam jeden tydzien czyli ze od 12 czy od 26??

Gość Maldzka
POSRHE ale jak to obliczasz?? bo ja myslalam ze poprostu 13 tyg i 6 to wynosi 97 dni tyo sobie obliczylam wstecz

Gość ala ma kotaa
jeśli się nie obserwowałaś to nigdy się dokładnie nie dowiesz od ilu dni jesteś w ciązy ... bo te 13 tyg i 6 dni to liczone jest od OM

Gość wnioskuje....
12 tc rozpoczal sie 25 czerwca obecnie jestes w 16 tc

A skąd wiesz, że 24 byłaś 13 tygodni i 6 dni. Jeżeli tak Ci powiedział lekarz, to oni przeważnie liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i ta przypadałaby na 19 marca. A faktycznie w ciąże zachodzi się około 2 tygodnie póżniej.

Gość Maldzka
czyli ze bylam w ciąży faktycznie dwa tygodnie pozniej ??

Gość wnioskuje....
teoretycznie jestes OD PIERWSZEGO DNIA MIESIACZKI A PRAKTYCZNIE 2 TYGODNIE POZNIEJ GDZIE DOCHODZI DO ZAPLODNIENIA........

Gość ala ma kotaa
Maldzka ja miałam skok dopiero 21 dc czyli 3 tygodnie po miesiączce , wtedy też była owu i przypuszczam że doszło do zapłodnienia.róznie to bywa i tak jak piszę nie ma jednej pewnej metody ustalenia dnia od kiedy się jest w ciązy , można tylko zdać się na standardowe obliczenia...

A kiedy zaczęła Ci sie ostatnia miesiączka? Tak się teraz w medycynie liczy wiek ciąży - od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. a wiadomo, że owulacja jest najwczesniej około 11 dni później (zależy od kobiety). Zadałaś pytanie bardzo nieprecyzyjnie, więc ciężko na nie odpowiedzieć - na czym opierasz przekonanie, że 24 czerwca byłaś w 13 tygodniu i 6 dniu (czyli w ostatnim dniu 14-go tygodnia). Jeżeli tak Ci powiedział lekarz to znaczy że jest tak jak ja mówię.

Gość Maldzka
24 czerwca lekarz wpisal mi w karcie 13tydz 6 dzien ciazy, jako ostatni termin miesiaczki podalam 19 marzec.

No i masz odpowiedź. A w ciąże zaszłaś podczas owulacji - musiałabyś obserwować siebie, żeby wiedzieć mniej więcej kiedy to było. Pewnie z jakieś 12-13 dni po 19-tym. Ale może 11 albo 15. Dlatego przyjmuje sie pierwszy dzień miesiączki, bo tak się łatwiej liczy.