Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tańcząca z mrówkami

Mój brat to tym razem przesadził

Polecane posty

Gość tańcząca z mrówkami

Nie dość, że poszedł na imprezę i nie było go do 14, więc było trzeba go szukać, to kiedy wrócił do domu to oczywiście ledwo żywy poszedł spać. Ale to nic! Miał ze sobą plecak, w którym miał karmelki. Z tego wszystkiego w plecaku miał prawie całe mrowisko! Mrówki rozbiegły się po domu i całą mnie pożarły. Jestem cała w bąblach. Z grubsza mrówek już nie widać, ale na pewno jeszcze się gdzieś pochowały :o Wiecie jak się ich skutecznie pozbyć?

Gość tańcząca z mrówkami
up

Gość bździągwa 5
muahahaha

skołuj sobie numer do najblizszej stacji dezynsekcji i deratyzacji czy jakos tak to sie zwie. musi przyjechac pan i sie ich pozbyc bo w sklepach ciezko dostac na takie odpowiedni specyfik. u nas w pracy kiedys sie przypaletaly i proszek antymrowkowy kupiony w zwyklym sklepie nie pomogl. trzeba specjalisty :classic_cool:

Gość VOLVO v50 T5
musisz kupić specjalny środek na mrówki.radze je wytępić zanim sie rozmnożą.w sumie tym wszystkim powinnien sie zająć twój brat http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość tańcząca z mrówkami
Mój brat jak tylko otrzeźwiał i doprowadził się do porządku, to pojechał do siebie (u nas był tylko na kilka dni). Nie mam jak zadzwonić po służbę dezynsekcji, ponieważ tutaj nie ma takiej :O (małe miasteczko) A jeżeli mieliby przyjechać z innego miasta to pewnie sporo by kosztowało. Myślę, że mrówki się nie rozmnożą, bo przecież aby tak się stało potrzebna jest królowa i samiec, a to są zwykłe robotnice. Mimo to i tak muszę się ich pozbyć, tylko że nawet nie wiem gdzie się cholery pochowały

ja tez jestem z malego miasta i tez wzywalismy z innej miejscowosci. Twój wybór ale kiedy szef poszedl do sklepu po tansze specyfiki to okazalo sie ze mają tylko na mrowki faraona a takie cos nie zwalcza tych naszych zwykłych. mogą sie rozmnozyc. w domu jest dla nich raj, cieplo, jedzenie itd. lepiej sie za to zabierz bo moze byc kłopot

Gość tańcząca z mrówkami
Faktycznie może lepiej będzie zadzwonić po odpowiednie służby. Ale jeszcze co do rozmnożenia, to nadal nie rozumiem. Przecież robotnice nie mogą się rozmnażać, nawet jakby siedziały w nie wiadomo jak sprzyjających warunkach...

ale moga zawołać kolezanki :P żartuję, nie znam sie na tym ale wiem że mrówki moga być bardzo uciążliwe i ciezkie do wykurzenia. radze wiec zając sie tym jak najszybciej póki masz jeszcze znikome straty ;)

Gość tańcząca z mrówkami
Jak na razie to już straty są ogromne 😭 Tzn tak mnie pogryzły, że dziś w nocy nie mogłam usnąć. Bąble są ogromne. Po ukąszeniach mrówek zawsze są takie wielkie pryszcze? Czy może mam jakieś na to uczulenie? :O Na dodatek wszystko mnie swędzi i ciągle mam wrażenie, że coś po mnie łazi :O