Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trelemorelebumcykcyk

Nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi

Polecane posty

Czy ktoś wytłumaczy jak określić kiedy mam owulację? Jak to się liczy?

Gość a więc...
owulacja jest około 2 tygodnie przed miesiączka- dla pewnego określenia owulacji polecam zakup testów owulacyjnych

dzięki. Czyli jakbym chciała się strać o dziewczynkę to muszę dwa tygodnie przed miesiączka? wiem ze to nie pewne ale zawsze można próbować.

Gość a więc...
Przed owulacją dziewczynka, w trakcie owulacji lub po chłopiec...(podobno!) Przed owulacją kilka dni masz płodnych więc warto wcześniej rozpocząć starania. Znajdź sobie na internecie kalendarz owulacji- wpisujesz datę miesiączki, długość cyklu a kalkulator liczy Ci dni płodne i owulację.

i za to was kocham :) konkretne, rzeczowe odpowiedzi ( nie zawsze tak jest )

Gość happy mammy*
Ja mam dziewczynkę właśnie poprzez zastosowanie tej metody ;) I za pierwszym razem się udało. Kochałam się z mężem na kilka dni przed owulacją ;) Ta metoda się sprawdza, ale nie każdemu musi się poszczęścić ;)

Owulacja jest dokladnie w srodku Twojego cyklu, nie licz ze to 2 tyg przed okresem, czy 2 po.....to wszystko zalezy od Twoich cykli.......ja mam 24 dniowe, czyli owulacja to mniej wiecej 12, 13 dzien od rozpoczecia miesiaczki ;) 3 dni +/- Jesli masz np 30 dniowe to owulacja wystepuje 15-16 dnia +/- 3 dni ;)

tylko ze ja zawsze brałam tabletki i mam regularne miesiączki ale przez tabletki. Rok temu urodziłam chłopca, i znowu wróciłam do tabletek. Nie wiem jak dlugie mam cykle bez tabletek

dagmarka, nie prawda ze owu jest dokladnie w srodku cyklu . Ja mam teraz cykle 30-dniowe a owulacje w 21dc. Owulacje okresla sie na podstawie pomiarow temp w pochwie , pod jezykiem lub w odbycie i po wygladzie sluzu z pochwy. Poczytaj na necie to sie dowiesz. My z Mezem mielismy nauki przedslubne gdzie wszystkiego nas nauczyli.

No to jak bierzesz kobeito piguly :P to gdziue ty chcesz tej owulacji szukac??? Odstaww i dopiero sie za plodzenie dziecka zabieraj.

tak tez planuje :) przecież nie bede sie starala dzieci robić i tabletki zajadać:)