Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ylka

Lyzeczkowanie, czyszczenie macicy - MIAL KTOS?

Polecane posty

Gość Ylka

Mam dopiero 21 lat i dostalam skierowanie na ten zabieg, boje sie troche. Kojarzy mi sie to z usuwaniem ciazy, jakichs pozostalosciach po porodzie itd. Nie wiem czy jest to zabieg konieczny, bylam wczensiej u lekarza... powiedziala, ze mam infekcje, bo mam od jakiegos czasu krawienie/plamienie, a teraz jak przyszlam na kontrole to powiedziala, ze mam isc jutro na czczo do szpitala na zabieg. Czy bede mogla zaraz po tym wyjsc ze szpitala? Jak to w ogole wyglada? Kurde, w tym wieku a taki zabieg? Czy to mozliwe;(? i potrzebne?;( Zastanawiam sie czy w ogole na to isc... boje sie.

Gość Ylka
nikt nie mial?

Gość asssssgs
Tak miałam chociaż jestem od ciebie o wiele starsza.Nie ma się co bać , zabieg jest wykonywany pod narkozą.Trwa od 15 do 30 minut nic nie czujesz , nic nie boli .Jeszcze tego samego dnia a najpózniej jutro wypisują do domu .Przez kilka dni jest się trochę osłabionym i trochę się krwawi póki macica się nie zagoi. Nie wiem jak u ciebie ale ja miałam okres około 3 tygodnie a błona śluzowa w macicy miała 12 milimetrów grubości i sama by się nie złuszczyła. Nie bój się , głowa do góry Skoro lekarz cię kieruje do szpitala , to widocznie jest taka konieczność. Pozdrawiam.

Gość Ylka
ale dziwne, ze w tym wieku i tylko dlatego ze mam infekcje, to az taka moze byc infekcja zeby trzeba bylo robic czyszczenie macicy? jejku, nie znam sie, ale jakies dziwne to jest, troche sie boje