Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

/przyszlamamaania/

czy z moją płodnością coś nie tak??

Polecane posty

witam wszystkich :) pewnie taki temat był już nie raz, ale każdy jest indywidualny więc chciałam swój problem odnieść do swojej osoby. mam 23 lata i od ponad 4 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia, jednak nam nie wychodzi. zastanawiam się czy może któreś z naś jest nie płodne.. troszkę się martwię, bo sex uprawiamy dość często ( 3- 4 razy w tygodniu, czasami nawet częściej, oczywiście zawsze na całego) chcę dodać, że obydwoje palimy... przez dwa miesiące zjadam kwas foliowy. zawsze w dni płode prubujemy i nic, nawet w ostatnie dni okresu, bo moja mama zawszła ze mna i z braćmi w okres więc i nawet wtedy, a tu zonk, ciągle @ :( rok temu miałam zapalenie jajnika prawego, ale potem zmieniłam lekarza i powiedziała, że moje jajniki cyt :"Są ładne" :) chcę dodać, że czuję ból jajników podczas owulacji. w chwili obecnej jestem w trakcie owulacji :juz pod koniec) i okres powinnam dostać 4 śierp. oczywiście prubowaliśmy z mężem ten czas wykorzystać ale boję się że znów się zawiodę... wyczytuję o pierwszych objawach ciąży, niby niektóre wydaje mi się, że mam a tu lipa... czy powinnam się przebadać?? zaznaczę, że okres mam regularny jak w zegarku i trwa 6 dni. pozdrawiam ciepło i proszę o słowa otuchy :D

Gość akuuukuu
proponuje robić swoje i dni płodnych nie liczyć

Gość być w ciążyyy
Spokojnie, jak pewnie wiesz do roku zdrowa para może nie zajść...Ale szczerze, to jak bym rok nie zaszła, to bym się martwiła, no ale nie tak łatwo zajść widać, to choćby po tym, że ludzie mają mało dzieci, a przecież nie każdy uważa...Ja czekam, czy jestem w ciąży, czy nie, no ale to dopiero za jakieś 2 tygodnie się okaże...

Obsesyjnie pilnujesz i obserwujesz dni płodne ,nie myśl o swoim cyklu ,jest czas urlopu korzystajcie ,cieszcie się sobą , psychika w tej kwestii ma też duże znaczenie .,

Gość być w ciążyyy
eva jak szybko udało ci się zajść?

dziękuję za słowa :) może też naciskam na męża heheh i plemniki się stresują hehe ten miesiąc postanowiliśmy odpuścić, ale i tak gdzieś ta myśl przechodzi przez głowę ;D życzę powodzenia oczekującym :)

Gość być w ciążyyy
no jak piszesz, że 3,4 razy w tygodniu, a nawet częściej, to jednak sporo, może nawet za dużo...Nie dziękuję ;).

Gość być w ciążyyy
Ok dam znać ;). Nie napalam się, bo my się jeszcze nie staramy, a to był spontan, pierwszy raz od dłuższego czasu bez gumki. A jak długie masz cykle?

Gość być w ciążyyy
Ja mam 28 dni, czasem 29 dni, też książkowy ;). No i od początku regularny. No ale to też nie daje gwarancji...

Gość matylda002
branie anty powoduje bezpłodność

matyldko , nigdy nie brała, anty, ani leków hormonalnych, na tarczyce też chora nie jestem, i w mojej ani w męża rodzinie nie było żadnych przypadków niepłodności :)

Gość być w ciążyyy
Pewnie macie po prostu pecha, wyluzujcie...

Gość matylda002
rudunio ok.🌻

Gość ale też postarajcie się nie
palić - nikotyna zabija komórki jajowe!

Gość ciesz sie
4 mce? kobito, sa kobiety ktore latami sie staraja a yniki maja super a ciazy nie ma...ja sama juz 10 mcy i tez nic, powoli zbieram sie do lekarza porobic badania..

Gość być w ciążyyy
No zawsze możesz pójść jak Cię coś niepokoi do lekarza, tylko do innego, no ale chyba nie ma co panikować, bo podobno to norma te pół roku starań i więcej...

do być w ciąży a co do mojego zajścia to była bardzo długa i trudna droga ., dość długo się leczyłam przeszłam 3 laparoskopie (leki,badania hormonalne itp.,) w I ciążę udało mi się zajśc gdzieś tak po roku zaraz po zabiegu laparoskopii ,a II ciążę to mi już dłużej zeszło miałąm 2 zabiegi leki , i już dałam sobie spokój a pomogła mi zmiana kliamtu ., dla starających życzę cierpliwości i dopóki jest chocby najmniejsza szansa to trzeba ją wykorzystać

wiem.. i trzymam za nie wszystkie kciuki :) dawniej ludzie mieli 6 dzieci, i nikt o takich sprawach nie myslał, czasy sie zmieniaja, klimat sie zmienia, żywność..chorób dziwnych coraz więcej...moze i to ma swój wpływ...

Gość być w ciążyyy
eva podziwiam :), no ale najważniejsze że się udało. Moj mąż ma przeczucie, że coś z tego będzie już teraz, ale ja studzę jego emocje ;).

Gość być w ciążyyy
Wiesz 6 dzieci to i kiedyś była rzadkość, no wiadomo więcej było wielodzietnych rodzin, ale też bez przesady ;).

Gość być w ciążyyy
No a nawet jak 6 dzieci, to czy to tak dużo?, jak kobieta powiedzmy wychodziła za mąż w wieku 19 lat...i nie stosowała żadnej antykoncepcji, to i tak chyba niedużo ta 6 dzieci ;).