Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meg01

PROBLEMY Z KARMIENIEM BUTELKĄ NOWORODKA

Polecane posty

Gość meg01

Witam, jestem po cesarskim cieciu, syn ma teraz 2,5tyg. Zmuszona jestem do karmienia go butelka poniewaz mialam wielkie problemy najpierw z nawalem pokarmu i zastojami w piersi, potem doszo do tego zapalenie piersi a teraz .. praktyczny brak pokarmu. Pokarm jest ale jest go zdecydowanie za malo, a maly tracil caly czas na wadze wiec musieliśmy go dokarmiać. I tu sie zaczely problemy. Nie jestem pewna czy wszystko jest ok, bowiem karmienie dziecka zajmuje bardzo długo moim zdaniem. Synek jak obudzi sie glodny je najpierw troche z cyca (okolo 30min z obu - z czego wiem ze pokarmu mam na razie tak z 10-20ml bo odciagalam) potem wchodzi butla i potrafi jesc kolejna godzine nawet poltorej 90-120ml. Strasznie potem jest marudny, widac ze chce mu sie spac, jest zmczony ale za chiny nie da sie go ululac i zasypia teraz najlepiej przy cycu w objeciach mamy. Po tych calych walkach potrafi spac bardzo dlugo tak, ze od liczac od poczatku karmienia, zanim sie obudzi do kolejnego, mija 5 czy 6 godzin! wiem ze gdybym go nie budzila do karmienia to by spal jeszcze dluzej! no i to chyba za długo prawda? zwlaszcza ze wg poradnikow dziecko ma jesc co 3-4h. Czy ktos z was ma podobne doswiadczenia? Macie jakies rady jak uregulowac te pory karmienia i jego czas? Ile czasu taki maluch powinien wzssac z butli cale mleko? bardzo prosze o pomoc...

Gość lenusia
jedynie co mogę doradzic to to ze takie 2.5 maleństwo jeszcze dlugoo nie bedzie miec stalych por na karmienie. Bedzie jadlo kiedy bedzie glodne, szczegolnie jak jeszcze cycem troche karmisz. Nie wiem czy cie to pocieszy ale moj jak bym w takim wieku to potrafil i godzinne sssac z cycka, widocznie tak dzieci maja:)

Gość bfxvbxd
dziecko spi i je tyle ile potrzebuje :) nie musisz go tuczyc :) a Ty sobie odpocznij w tym czasie i za bardzo sie nie stresuj natura wszystko wyrówna :)