Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokonwbujaku

ktory obraz znieksztalca - lustra czy aparatu?

Polecane posty

Gość kokonwbujaku

nie wiem czy to wina mojej megalomanii, ze ogladajac sie w lustrze, widze calkiem spoko laske, bo na zdjeciach wygladam jak paskuda: krzaczaste brwi na pół twarzy, mysie wlosy, szeroki 'murzynski' nos i bladosc taka, ze az promieniuje ze zdjecia:O moj aparat to lustrzanka ze sredniej polki, ale nie bardzo potrafie sie nim obslugiwac - to znaczy dostrajac aparat do swiatła czy istnieje cos takiego jak 'niefotogenicznosc' czy to po prostu wytlumaczenie dla nieatrakcyjnych osob? w jakim swietle najlepiej sie wychodzi? jak stanac, co ubrac itp? Bo pilnie potrzebuje zdjecia, a te nieliczne ktore mam, to wstydzilabym sie pokazac. i ostatnie pytanie: czy produkuja gdzies albo mozna dostac dzialajace aparaty w starym stylu? bo wydaje mi sie, ze mimo braku roznych funkcji, wychodzilo sie na nich ladniej...

Gość kokonwbujaku
hugihu

Gość kokonwbujaku
hugihu

Gość kokonwbujaku
gfdgdfgfd

Gość kokonwbujaku
gfdgdfgfd

Gość właśnie pokazałaś
ja mam wrażenie, że wile osób oszukują lustra - wystarczy popatrzeć na laski (i kolesi zresztą też) na ulicach. Tragedia. A nie sądzę ,żeby sobie robili zdjęcia przed wyjściem z domu - raczej patrzą w lustro i skoro wychodzą potem z domu, to znaczy że ich lustra nie pokazują prawdy... Aparat pokazuje lepiej - zaleca się nawet np. mierząc ubrania na zakupach robić sobie zdjęcie, tzn. poprosić kogoś o zrobienie zdjęcia w danej kreacji, wtedy najlepiej widać jak się w niej będzie wyglądać.

Gość uuuuupp
up

Gość zniekształcają
aparaty z obiektywami szerokokątnymi, trzeba trochę pomanipulować zoomem i popróbować, kiedy wychodzą najmniejsze zniekształcenia, bo to one powodują kartoflowate nosy czy wytrzeszczone oczy itp

Gość jajajajajja
jasne ze to wina aparatu w lustrez widzimy sie takimi jakimi jestesmy naprawde a aparat oszukuje wystarczy ze troszke bedzie ostarosc czy tez podmieniony kolor i juz wychodzisz jak paszczur.. i aparat raczej skupia sie na łapaniu chwili a normalnie jak ktos patrzy to przeciez nie skupia sie na jednej konkretej chwili tylko gapi sie cały czas i widzi rzeczywisty obraz tak jak w lustrze

Gość jajajajajja
jasne ze to wina aparatu w lustrez widzimy sie takimi jakimi jestesmy naprawde a aparat oszukuje wystarczy ze troszke bedzie ostarosc czy tez podmieniony kolor i juz wychodzisz jak paszczur.. i aparat raczej skupia sie na łapaniu chwili a normalnie jak ktos patrzy to przeciez nie skupia sie na jednej konkretej chwili tylko gapi sie cały czas i widzi rzeczywisty obraz tak jak w lustrze

Mam nadzieję, że to aparat zniekształca :D Ja się nauczyłam robić jedną minę do zdjęć i wychodzę dobrze :D Głowa w dół, lekko na bok ( u mnie w prawo, bo przedziałek mam na lewą stronę :P), oczy szerzej otwarte, brwi trochę podnieść, oczy patrzące tak do góry, usta troszkę rozchylić, górna warga minimalnie 'do góry' i lekki uśmiech :D Innej miny nie robię :P

Gość mały odkrywca
"w lustrez widzimy sie takimi jakimi jestesmy naprawde" i tu się mylisz:) W lustrze zamieniają nam się strony. Jeśli nie wierzysz odbij w lustrze jakiś napis i spróbuj go przeczytać. Kiedyś ktoś na forum napisał coś takiego: "chodzi o to, że lustro odbija obraz w tzw "lustrzanym odbiciu" jak stoisz przed lustrm to twoja lewa strona lest po lewej a prawa po prawej... natomiast w kontaktach z innymi osobami czy aparatem obserwator widzi cię "normalnie" znaczy twoja lewa jest jego prawą. a z racji tego, że przeważnie nasz jedyny kontakt z własną twarzą i ogólnie wyglądem opiera się na lustrze to mózg jest przyzwyczajony do obrazu ciała właśnie w "odbiciu lustrzanym"... i z racji tego na zdjeciach wydajemy się sobie brzydcy. Chyba że oglądamy duzo własnych zdjęć i sięmózg przestawi są na ten temat badania właśnie zer zdjęciami portretowymi. Jedno to normalne zdjęcie a drugie odwrócone w edytorze graficznym i wynik był taki że osoby przedstawione na zdjęciach zwykle wybierały jako lepsze to lustrzane a znajomi tych osób to zwykłe bo każdy jest przyzwycajony do innej perspektywy patrzenia na swoją twarz. w końcu ze środka siebie nie widzisz i tyle wywodu "

Gość zniekształca mózg
bo obraz z aparatu jest inny niż z lustra zrób eksperyment otwórz zdjecie w paincie i zrób przeżuć/obróć i obróć w poziomie będziesz miała obraz jak lustrzany. bardziej ci sie spodoba. Mogę się założyć :classic_cool: daj znać jak sprawdzisz :classic_cool:

Gość mały odkrywca
łaś. Jestem kobitką;) Ale mnie to pociesza i jest dowodem na to że wszystko jest względne:) Ważne że Ty widzisz siebie "z lustra" i się sobie podobasz a reszta nie powinna Cię obchodzić. Jeszcze mi powiedz że nie wiesz o tym że niektóre lustra wyszczuplają?

A to wiem, sama mam w pokoju przyciemnione i jestem w nim tak fajnie opalona :D Kiedyś chyba taki eksperyment przypadkowo zrobiłam, tak mi się kojarzy, że ładniej wyglądałam na odwróconym zdjęciu :P To teraz wszystkie będę obkręcać :D

Gość a ja na obroconym zawsze wygl
wygladam brzydziej :P