Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona77

zdjęcia

Polecane posty

Wkurzona77, cytowany przez Ciebie zapis regulaminu nie wiąże Cię bo nie jesteś stroną żadnej umowy zawartej z Nasza Klasa Sp. z o.o. Wyluzuj się ;)

Gość Janek 0000000
nic mu nie zrobia walicie te paragrafy ktore nic nie znacza dla zwyklego obywatela wiec mowie temu co wstawil to zdjecie mozecie mu tylko naskoczyć i tyle

W sumie tam nie ma zniesławienia, za to nie ma też prawdy. Podpis jest dwuznaczny. Mieszkam w takiej dziurze, gdzie wszyscy się znają. Więc dla jednego byłaby to radość, że ktoś go docenia, mnie krwe zalewa, że jestem z nim na jednej focie. Nigdy nie publikowałam żadnego zdjęcia w necie, a ten kretyn załatwił to za mnie. Dlatego mam ochotę go kopnąć w wiadome miejsce i jeszcze splunąć obok, bo na niego szkoda śliny.

Janek 0000000 obawiam się, że masz rację, a ponoć żyjemy w państwie prawa. Jasny gwint.

Janek, żebyś się nie zdziwił :P Za samo rozpowszechnianie przerabianych fotek można wybulic niezłe zadośćuczynienie komuś, kogo bez zgody rozpowszechniamy ;)

Gość Janek 0000000
i co myslisz ze ktoś sie tym zajmie smiechu warte znasz takie powiedzenie pokaz mi grubą koperte a moze znajde na niego paragraf

Oczywiście, że się zajmie. Sąd Okręgowy w wydziale cywilnym w pierwszej instancji :) Wystarczy wnieść pozew o ochronę dóbr osobistych i zadośćuczynienie.

Gość Janek 0000000
jak znam zycie to mozesz sobie pomarzyć palcem nikt nie kiwnie w tej sprawie zyjemy niby w panstwie prawa ale u nas jest tzw dziki zachód nic mu nie zrobią jak to mówię gdzie ty zyjesz?

Janek to powiedzenie to ukułeś na własne potrzeby. Zdecydowany 1977 łatwo doradzać ale kto by chciał mimo wszystko z powodu rzeczy dla codziennego życia mało istotnej chodzić po sądach.Sprawa by się napewno zakończyła ugodą.

Mnie by wystarczyło, by usunął te zdjęcia z konta. Kumpela do niego pisała, a ten zapyziały człek jej odpisał "niech wszyscy widzą, że jestem szczęśliwy". Jakiś psychopata.

Janek - szybciej jemu zrobią niż takiemu co łupie skarb państwa na grube miliony.To jest tylko kwestia założenia sprawy.Osobiście źle oceniam ludzi którzy o takie pierdoły wykłócają się w sądach.

Gość Janek 0000000
ja życie dobrze znam to ty jesteś infantylna i naiwna

Kurcze, od jutra chyba kwef założę na gębę, bo każdy może mi fotę cyknąć i napisać, że mnie kocha albo, że jestem wieprz. Naszym dziadkom bez neta było łatwiej

NorOoo, jeśli rzecz byłaby mało istotna, to Wkurzona77 nie byłaby wkurzona ;) i nie pisałaby o tym tutaj. Wkurzona77, dlatego zwróć się z pisemnym żądaniem ich usunięcia do Nasza Klasa Sp. z o.o. Nie sądzę żeby ryzykowali proces więc usuną zdjęcia po otrzymaniu pisma.

Gość Janek 0000000
no niestety internet niesie takie zagrożenie cóz net to potęga manipulacji ale i tez naiwności ludzi

Ile razy nawet tu na kafe ktoś wkleja czyjeś zdjęcie i każe je oceniać.Ta osoba nie ma nawet świadomości tego że jest obśmiewana czy oceniana na forum kafeterii.

Janek 0000000 ja jestem naiwna, ale nie aż tak, żeby pokazywać gębę w necie, jednak zrobił za mnie to jakis imbecyl i tu moja naiwność sie kończy, nie poprzestanę tylko na tym, że rozwinęłam tutaj ten temat. Zdecydowany1977 dziękuję za pomoc, z rana wycisnę z siebie jakieś pisemko do NK, dzisiaj by zionęło jadem, więc sie powstrzymam :)

Gość Janek 0000000
sąd może ostateczności zając sie ta sprawa jak zostanie wyczerpana wszelka droga sprawie uzuniecia tej foty oraz jakie zagrożenie niesie ta fota ale znajac życie sąd będzie miał to w dupie prędzej moze ci usunąc administrator N/K bo nie chce narażać się na wszelkie zawiłości prawne

Zdecydowany1977 - Ja też jestem wkurzony jak dostaje mandat ale go przyjmuje chociaż zdarzyło się że miałem wątpliwości.Jak dla mnie gra jest nie warta świeczki.

Gość Janek 0000000
dla sądu to zbyt błaha sprawa by sie tym zajmować, mają inne wazniejsze sprawy

Janek, dla Sądu jest to taka sama sprawa jak każda inna a zapewniam Cię, że są bardziej błahe sprawy od tej. Zamiast rzucac hasła zmierzające do tego, że sąd sprawę zignoruje podaj przepis pozwalający sądowi na odmówienie zajęcia się tą sprawą w przypadku skutecznego wniesienia pozwu o ochronę dóbr osobistych. Zapewniam Cię, że nie znajdziesz takiego przepisu.

Gość Janek 0000000
to ci cos powiem ktos bliski chciał ubezwlasnowolnic swoja zone bo wszyscy tak mówili(lekarze, prawnicy) ze bedzie najlepsze wyjscie dla tej chorej osoby owszem zlozył pozew do sądu napisany fachowo przez prawnika i byla adnotacja niewłocznie rozpatrzyć sprawę ze względu na chorobe w/w osoby i wiesz co sie stalo zanim sąd wyznaczył termin rozprawy mineło dwa lata a osoba ktora miała byc ubezwlasnowolnina odebrala sobie życie od tak sądu zajmują sie sprawami zwykłych obywateli więc nie pisz mitu bzdur ok

Gość Janek 0000000
nawet jesli złozysz pozew do sadu to zanim jeśli sąd uzna ze warta świeczki jest rozpatrzenia tej sprawy to minie 3 lata takie sa terminy w sądach więc daj sobie spokój z tymi sadami

Czyli zostawić to bez odzewu?? Bo i tak sąd nic nie zrobi ?? Pozwolić sie obrażać, bo mieszkamy w dzikim kraju, czy jednak dać sobie zależeć?? Nie moge pozwolić, żeby te zdjęcia tam zostały, za nic na świecie!!!

Wkurzona77, jeśli NK nie usunie zdjęć na Twoje żądanie, to usunie wskutek postanowienia sądu o udzieleniu zabezpieczenia, które wyda (na Twój wniosek zgłoszony w pozwie) po wniesieniu pozwu a przed rozpoznaniem sprawy.

Gość Janek 0000000
cóz zyjemy w takim popierdolonym kraju jestes mloda więc jeszcze zycie przed toba i doswiadczysz jeszcze nie jednego upokorzenia bo życie to nie bajka ja mam juz lat tyle ile mam ze zycie dało mi porzadnie w kosc. Wez spróbuj poprzez admistratora N/K ny usunąl zdjecie albo postrasz tego co wstawił policją ze zglaszac na policje te sprawe moze wystraszy sie i usunie fote a jak nie to pozostaje ci sie pogodzić z tym faktem po jakimś czasie sprawa przycichnie albo jak chcesz sie bawić w zawiłe sprawy sądowe na kilka lat i ponosic koszta to baw się

Gość Janek 0000000
:D

jest opcja przy tym zdjęciu na Nk " zgłoś naduzycie".Kliknij i admin cos z tym zrobi.