Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja nie wiem....

Czy gotować wodę mineralną?

Polecane posty

Gość bo ja nie wiem....

Karmię mojego 3 miesięcznego synka mlekiem modyfikowanym. Mleko rozrabiam z wodą aquarel i moje pytanie czy gotować tą wodę czy nie??

Gość opinieeeeeee
jasne ze musisz przegotować!!!!

Gość oczywiscie,ze nie
gotowanie wody mineralnej moze jedynie zaszkodzic-poczytaj sobie w necie.przegotowac trzeba wode z kranu lub zrodlana

Gość ani mieralnej ani zrodlanej
Nie gotujesz - podgrzewasz tylko ew w mikrofali lub pod kranem dodajesz mleko w proszku, mieszasz i jest ok. Z kranu trzeba zagotowac, byle nie w plastikowym czajniuku ( bisfenol a)

Gość bo ja nie wiem....
Tak właśnie robię - podgrzewam w mikrofali, dodaje mleko i maluszek je. A pytam dlatego, że koleżanka mnie nastraszyła i powiedziała, że trzeba gotować. Podaję wodę aquarel ona jest z nestle i nie wiem też czy to dobry wybór czy może zmienić na inną?

Gość i kogo to interesuje
Skąd wiesz czy w czajniku jest bosfenol i czy nie ma go w rurach pcv ktorymi woda plynie do twojego domu ?

Gość i kogo to interesuje
W garnku z biosfenolem.

Gość bo ja nie wiem....
"Do przygotowywania mleka dla niemowląt najlepsza jest niskomineralizowana i niskosodowa woda źródlana lub mineralna w butelkach. Dobrze, by miała także certyfikat Centrum Zdrowia Dziecka lub Instytutu Matki i Dziecka. Dla malucha w wieku Pani córki ( 8 tygodni) wodę, także mineralną, należy przez chwilę gotować. Dziecku powyżej 6. miesiąca wodę wystarczy zagotować, a powyżej roku można podać nieprzegotowaną z butelki, pod warunkiem że nie była ona otwarta dłużej niż dobę." znalazłam coś takiego. Wypowiedz lekarza i już sama nie wiem. Na początku gotowałam małemu wode, późiniej przestałam i nic mu nie jest...

ja nigdy nie gotowałam, tylko podgrzewałam w mikrofali. osobiście najbardziej mi podeszła woda Dobrawa, ale ciężko w mojej miejscowości dostać 1,5 l. w Biedronce są bodajże 0,7 l. dlatego przerzuciłam się na Żywiec Zdrój. jak Mała skończyła rok używamy przegotowanej z kranu, tyle że z własnej studni :)

Gość ogarnij-się-pl
ze studni to surową sie pije, tylko trzeba miec aktualne badania :P kto by gotowal wode ze studni, kon by sie usmiał.

Gość pusta dynio
studnie są różnej głębokości. Jeśli to oligocenka to dla siebie bym nie gotowała, ale jeśli to studnia na trzy kręgi z wodą podskórną?

Gość bo ja nie wiem....
Dzięki dziewczyny :) Nie będę gotowała, woda ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka także pozostanę przy tej wodzie. :)

Gość do pytajacej
hehehhehehehehe rety !!! Matki!! opamietajcie sie !! Najpierw sie nauczcie co to jest maciezynstwo pozniej badzcie matkami :O

Gość Jowita 1234
Ludzie opamiętajcie się !!! Kiedyś nie kupywano wody butelkowej tylko podawano zwyklą wodę zkranu i ludzi zdrowi. sama jestem tego przykładem jak i moi rodzice czy też dziadkowie. osobiście urzywam wody butelkowej dla swojego synka ale tylko z wygody ponieważ jest to szybszy sposób przygotowania pokarmu niz bawić sie teraz w gotowanie wody a następnie studzenie jej !!!

Gość goguniasuper
JA GOTUJE. Tak zalecil mi pediatra. Dwoch innych lekarzy tak samo polecilo moim kolezankom - chwile zagotowac.

Gość nie wolno gotować wody M INERA
LNEJ!!! właśnie to jest ten problem, że ludzie nawet nie wiedzą co kupują i piją:O woda ŹRÓDLANA a MINERALNA to nie to samo! gotować można tylko ŹRÓDLANĄ! MINERALNEJ nie gotuje się!

Gość czytaj etykiety
woda aquarel jest dla dzieci powyzej pierwszego roku informacja ta jest na etykiecie.

Gość gość
Każdą wodę należy przegotować przed podaniem dziecku – to złota zasada, której należy się trzymać. Polecam Ci też zainstalowanie na przykład filtra wody http://www.gc2000.pl/ - świetna sprawa w późniejszym czasie, jak już dzieci będą większe.

Gość gość
Może jeszcze żarcie ze słoiczka pogotujcie trochę. Lepiej dmuchać na zimne

Gość gość
Wszystkie moje znajome i ja zawsze przegotowujemy wode mineralna. Raz śpieszylam sie i nie przegotowałam a tylko podgrzałam i małego od razu przez 2h bolał brzuszek. Od poloznej uslyszalam rade ze do rozrabiania MM nadaje sie wlasnie Aquael lub żywiec. My mielismy osobny czajnik, mozna tez miec osobny garnuszek gdzie gotujesz i podgrzewasz wodę przeznaczoną do MM.

Gość gość
*wodę źródlaną, przepraszam

Gość gość25
Aqarelka jest od roku, producent chyba wie co produkuje i dla kogo to sie nadaje. Ja kupuje primavere jest to woda zrodlana i ja gotuje