Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmm hmmmmmmmmmmmmmmmmj

Ost. @ 14-tego grudnia. KTÓRY TO TYDZIEŃ CIĄŻY ???

Polecane posty

Gość hmmmm hmmmmmmmmmmmmmmmmj

.....bo już mi się to miesza :/ Niby 31 skończony więc mówi się, że to 32tc ??? Jakbym np. teraz urodziła tfu, tfu to dziecko urodziłoby się w którym tygodniu ??? Jak to się mierzy, bo pogubiłam się całkiem ??

Gość o żeszzzzz...
tak to się mierzy, że mi usg oszacowało wiek ciąży, a lekarka stwierdziła, że w takim razie w ciąży byłam jeszcze przed ostatnią ciotką. Tak to się mierzy, że termin porodu jest podany szacunkowo i kiedy wyskoczy to wyskoczy. Tak to się mierzy, że moja teściowa miała w ciąży trzy ciotki i wg lekarzy urodziła bardzo dużego wcześniaka :) Jak widać najlepiej mierzyć szklaną kulą :)

Gość 530 - orabge a 605- plus
ja zawsze liczyłam np. tak 31t i 5 d ciąży , jesteś w 32

Gość ło hohohoho bbeee
30tc

Gość oślica zgłupiała
30 tc ???? to ja już też nie wiem jak to się liczy. Skoro ona 30sty to ja 28, a myślałam, ze ja 30sty :/ ale to głupie !!!

Gość Hagneta
Skoro skończyłaś 31tc to mówi się,ze jesteś w 31tc, dopiero jak skończysz 32 to masz zaliczony nastepny . Tak samo jak skończysz rok zycia to mówisz,ze masz już 2 lata? czy że rok.

Gość Hagneta
wpisałam Twoją datę OM i wyszło,ze jesteś w 30tyg. dziwne, może żle liczysz? Albo masz krótsze cykle niż 28dni.- sama zobacz: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533,4031508.html Ja według tego obliczałam swoją ciąże i wszystko się zgadzało z tym co mi ginka liczyła.

Gość anittkka
ja mialam ostatnia miesiaczke dokladnie 14 grudnia co najlepsze :) bylam u lekarza wczoraj i pisal mi w karcie ciazy 32 tc wiec ty tez taki musisz miec...termin ja mam na 19 wrzesnia

Gość anittkka
u mnie w tym linku wyzej tez wychodzi 32tc taki ktory mam wedlug lekarza a mam ostatnia dokladnie w tym samym czasie wiec nie mozesz miec 30tc tylko na pewno 32tc teraz zaczelas tak jak ja

Gość jaśmina123
Przede wszystkim lekarze liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, stąd wychodzi im 40 tygodni. Wiek ciąży szacuje się po ilości skończonych tygodni, jednakże mówiąc, że jesteś np. "w" 32 tygodniu ciąży, masz na myśli, że właśnie przechodzisz "ten: tydzień 32, a nie nie że już go skończyłaś. lekarze natomiast piszą, że ciąża ma 31tygodni w tym przypadku.

Gość hop hop hello
moim zdaniem to 30sty tydzień