Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psocia

migdaly

Polecane posty

Gość Psocia

Dostalam skierowanie od swojej laryngolog na usuniecie 3 migdala.Boje sie.Jak wyglada zabieg?Mozna prosic o uspienie ??Mam 19 lat

Gość asssssgs
Usuwanie migdałków jest pod narkozą.Moja 18 letnia córka miała usuwane laserem pod narkozą.

ja mialam zabieg bez narkozy... masakra... wklada Ci nozyczki takie specjalne do gardla i Ci tnie...a jeszcze wczesniej na fotelu siada taka Pani i Ty siadasz przed nia i ona Ci trzyma rece ... tak wyglada zabieg bez narkozy :(

3 migdała usunęli mi w wieku ok 7 lat tak więc niewiele pamiętam. Pozostałe 2 migdały usunęli mi w wieku 17 lat czyli 3 lata temu. Oba zabiegi były pod całkowitą narkozą (operacja trwa mniej niż godzinę). W pierwszym przypadku nie pamiętam żeby jakoś szczególnie bolało. Bardzo często 3 migdałka usuwa się małym dzieciom i z tego co widziałam leżąc drugi raz w szpitalu to te dzieci nawet tego samego dnia po zabiegu były wipisywane do domu i nie wyglądały na szczególnie obolałe bo normalnie się śmiały i rozrabiały :) Nie wiem czy to kwestia wieku czy tego, który migdałek zostaje wycięty ale kiedy byłam 2 raz na wycięciu migdałków to było zupełnie inaczej. 4 dni w szpitalu, tydzień na tabletkach przeciwbólowych, nie mogłam jeść, miłam tylko wodę, a jak już coś musiałam zjeść to musiało być coś latwego do przegryzienia, np bułke jadłam pokrojona na 4 plastry bo nie mogłam otworzyć normalnie ust ;] Ale pomimo wszystko opłacało się przeboleć bo od czasu zabiegu nie choruję, zapomniałam co to angina i nie mam problemów ze stawami. Powodzenia :)