Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dość już, po prostu

cofnąc czas..

Polecane posty

Wygadam się tylko.. opiekuję się babcią ma 90 lat i to straszna GANGRENA. Zatruła moje dzieciństwo, ona mnie wychowała bo moi rodzice nie żyją, ale sobie myślę że w domu dziecka miałabym niebo lepiej. Marzyłam byleby tylko dorosnac i uwolnic sie od niej. Jedyna dobra rzecz to zapisała mi swoja mala chatke na lichej dzialce. mieszkala tam ze swoim synem bo ja uciekłam od niej gdy tylko dorosłam. działki nie za bardzo chciałam ale ona wiedziala lepiej. Syn umarł, ona się rozchorowała i moje ciocie jej córki oczekiwały że teraz ja musze przejąc opieke nad babcią. Sprzedalam dzialke żeby kupić mieszkanie, wcześniej mieszkałam na wynajmowanym. kasy starczyło na część, reszte musiałam dokredytować. jest u mnie 2 lata juz staram sie jak moge, myślałam że dam rade ale ona z wiekiem robi sie jeszcze gorsza. Co dzień robi awantury, zę ją głodzę, że ja bije, że zabieram jej rente, że nie interesuję sie wcale jej zdrowiem. Ma dosłownie krok od łazienki a sika w swoim pokoju po jakichs tam kubeczkach. rente ma dla siebie, wszyscy w domu ją szanują i mąz i córka i ja, takie dymy robi tylko jak męza nie w domu. Dziś wyskoczyła dziś i do niego bo wrócil z nocki wcześniej słyszal co mówila i zacząl mnie bronić. Jemu nie pozwalam złego słowa na nia powiedziedziec bo czuje sie odpowiedzialna za nia. Ale juz nie daje rady, jestem w 9 miesiącu ciązy dzień w dzien placze, boje sie że ten stres może zaszkodzic dziecku. ciotkie choćby i chciały ją na troche zabrac żebym odpoczeła to babcia nie pojdzie i koniec. Na siłe nikt nic nie zdziala. chciałabym cofnac czas nie zgodzić sie na tą darowizne o niej, nie musiałabym wysłuchowac ile jej zawdzięczam, że gdyby nie ona to w domu dziecka albo w smietniku bym sie znalazła. A czasem myśle że lepszy śmietnik niż to co teraz.

Gość Współczuję.....
starsi ludzie potrafią być nieznośni i bezlitośni, zwykle bezpodstawnie. Oddaj ja do domu starców, ja bym się nie zastanawiała

porozmawiaj z rodziną i może oddaj ją do jakiegoś domu starców, masz swoje życie i nie możesz zajmowac się starszą osobą mając lada dzień malucha

Gość współczuję Ci my też z babcią
mamy jazdy, tylko że ja mam rodzicow i razem się nią opiekujemy, jest trochę młodsza od Twojej ale od jakiegos roku dosłownie dostała na głowę. Takie akcje odwala, nieraz zwyzywa kogoś z nas zupełnie bez powodu, albo przychodzi co kilka minut do mojego pokoju kiedy jestem zajęta i co chwile pyta mi sie o to samo, albo to samo mi gada bo tak szybko wszystko zapomina :( Smutne to... Ja nie wiem jednak czy mogłabym znieść myśl, że oddaliśmy ją do domu starców, ale w Twojej sytuacji to chyba tak będzie lepiej.

wiem to by bylo najlepsze wyjście ale nie moge jej oddać do domu starców. Ciotki by mnie zlinczowaly, bo ona przecież mnie wychowała, bo zapisała mi swój "majatek" i coś jestem jej przecież winna. tym bardziej ze jest tak że jak ciotki przyjeżdżają w odwiedziny to moja babcia jest tak slodką staruszką opłakującą swojego ukochanego syna. ja nigdy nie żale się bo jest mi po prostu głupio tak robić. Ona uważa że wyrzadzam jej wielką krzywdę, że musiała siedzieć sama w domu gdy ja jeszcze do pracy chodziłam a córka była w szkole a gdy chciałam jej załatwić jakas opiekunkę twierdziła że żadnych obcych bab nie chce. ma żal że teraz czasem z córka na spacer się wybiore lub z mężem do znajomych. Potrafi za to tak zeszmacić człowieka, wzbudzic takie poczucie winy że praktycznie nie wychodze już nigdzie. Ale zawsze znajdzie sobie powód by spokoju w domu nie było.