Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martulkaa 82

coca cola a biegunka ...

Polecane posty

moj prawie 3 letni syn od rana ma biegunka, nie umie nawet do toalety zdazyc ...w necie przeczytalam o coli .... on w sumie jeszcze jej nie pil i zastanawiam sie czy mu pomoze ....nie wiem czy podac

podobno pomaga,ale dawaj do picia łyżeczką,albo małe łyki:)

Gość malenka dziewczynka
ja wczoraj dałam sprobowac coli mojej 18 mc to za 10 minut kupka po kupce była a dzis niestety także jeszcze ma biegunke juz nigdy jej tego nie pozwola tkanać

idź do lekarza, moja bratanica też miała biegunkę i okazało się, że to udar słoneczny, o który w upały nie trudno. Mnie na bieginkę pomogła herbatka z suszonych jagód-borówek, do kupienia w aptce, ale nie wiem czy takie szkraby mogą ją pić, ale chyba tak, bo to sama natura:-)

Gość mushka
odgazowana cola to na zatrzymanie wymiotow, ja to stosuje u moich dzieci, o biegunce nie slyszalam, ale mozna sprobowac, tylko odgazowana i po lyzeczce doslownie,co kilka minut,a na biegunke, to gorzka czekolada albo kakao, ale na sucho, na lyzeczke i do buzi

Gość malenka dziewczynka
no coz ja osobiście mam juz nauczke...

Gość mama 11,5 miesiecznego synusia
O coli to wiem to samo, co Mushka. Natomiast na biegunke dobry jest banan (dlatego odradzany jest dziociom i ogolnie osobom ze sklonnosciami do zatwardzen ;) ), dlatego radze podaj malemu banana.

Gość malenka dziewczynka
martulka82 mam nadzieje ze sie nie obrazisz ze podłącze sie pod temat?

Gość ja:)
o coli to slyszałam ze musi byc przegotowana.. a na biegunke daj troszke dziecku na łyżeczce zwykłej bułki tartej to zatrzyma kwasy i powinno pomoc.

halo? nikt nie poradzi jej by poszła do lekarza? jak widać każdy ma inne sugestie a propos coli więc po co ryzykować?

Gość mama 11,5 miesiecznego synusia
Luliczka - nie przesadzaj z tym lekarzem, tak? Oczywiscie, ze trzeba sie przejsc jesli biegunka bedzie utrzymywac sie kilka dni, ale kolezanka pisze, ze maly ma biegunke od rana, a teraz jest 10.30, wiec nie panikuj, ok?

ja sama nie jestem za lekarzami, ale w takie upały to naprawdę niebezpieczne i nawet ja bym sie wybrała. Mało to się matek widzi z dziećmi w piaskownicy o 13 godzinie? taki upał, dziecko bez czapki, o udar naprawde nie trudno.

no wlasnie lekarka pewnie odesle mnie do domu i powie zeby dawac duzo pic ....bo on zachowuje sie calkiem jak zdrowe dziecko, coli mu troche dalam, i jasze mam sole mineralne zeby sie nie odwodnil tez juz mu podalam, poczekam jeszcze troche jesli nie przejdzie po poludniu pojade jednak do lekarza

a pozatym u nas upalow juz nie ma ...wczoraj deczcz dzisiaj dzeszcz... fakt przed wczoraj bylismy na basenie ale mial caly czas czapke na glowie i pilnowalm by siedzial w ceniu

to ze cola jest nie zdrowa to ja wiem....a z drugiej strony z paru lyzek czy z pol kubeczka to mu nic nie bedzie,skoro mialoby pomoc

Gość ututyit
u nas cola była jedynym ratunkiem na biegunkę... tylko cola musi być odgazowana tak na marginesie

Gość kajetanka89
A u nas cola jest dobra na wymioty,Przynajmniej tak dziala w przypadku mojego dziecka.Na biegunke skuteczny jest enterol-probiotyk.Podaje go równiez przy antybiotykoterapii.

Gość łondaaa
mój mąż colą polewa śruby zardzewiałe cola kiedy nie chcą puścić :/ dziecku na biegunke najlepiej podać enterol i jakiś preparat z elektrolitami np. orsalit. jak nie przechodzi po ok 3 dniach albo dziecku sie pogarsza szybko trzeba do lekarza.

Gość gość
cola powinna być rozgazowana, żeby nie zaszkodziła na mały brzuszek, ale ludzie, co się stało z innymi metodami na biegunkę, np. węglem? jest o niebo lepszy niż cola.. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,946