Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mama prosi o rade

bardzo bym chciała wykarmic swoje dziecko

Polecane posty

Moj synek ma niecale 4 tyg, od poczatku karmie piersia i bardzo bym chciala jak najdluzej niestety mam pewne sprawy do zalatwienie i nie bedzie mnie przez 2 dn, pojutrze rano musze wyjechac, dziecko zostanie z tata... nie dam rady do jutra odciagnac tyle pokarmu zeby maly mial jeszcze na 2 dni...a boje sie tez ze strace mleko jak zrobie sobie taka przerwe.. podpowiecie cos?

Gość ttkj
to moze wez laktator ze soba?

Gość teżmama
no właśnie,weź laktator i odciągaj w czasie nieobecności w domu,dwa dni to nie tak długo,nie stracisz laktacji,powodzenia :)

Gość dgsg
Weź laktator i ściagaj mleko mniejw ięcej o tych porach, w których dziecko je (albo nawet trochę częściej bo dziecko wyciąga z piersi więcej niż laktator. Mleko wylewaj a w tym czasie niech mąż daje modyfikowane na zmianę z Twoim (bo zakładam, że coś tam jednak odciągnąc dasz radę). Zresztą musisz zabrać laktator bo jeśli dopadnie Cię po paru godzinach niekarmienia nawał to nic nie załatwisz z bólu i z mokrą bluzką ;)

tak ale co dac dziecku..jakie mleko..do pojutrze rana nie odciagne tyle zeby starczylo mu na 2 dei a i teraz musi jesc wyjazdu nie da sie odwolac;/

Gość konopka pikotka
Tylko, że jak da modyfikowane to dziecko może już potem nie wziąźć piersi :o Dzieci szybko odrzucają pierś jak zacznie się dawać butelką, bo wiadomo butelką ławiej i szybciej :o

a jakie modyfikowane polecacie na ten czas

Ja bym sie bardziej martwila, ze dzieciak nawet patrzec nie bedzie chcial na modyfikowane. Ja probowalam wszystkich-mala nigdy nie pila zadnego z nich. Ewentualnie zjadla na nim kasze. Jak dziecko nie ma skazy o sprobuj nan czy bebiko.

Gość podawaj modyfikowane le nie be
Butelka tylko z filizanki, lub strzykawka do buzi dziecka zeby nie zaburzyc odruchu ssania piersi Mozesz tez sprobowac butelka ze smoczkiem fizjologicznym tomme tippee. i odciagaj mleko jak bedizes z w podrozy.

Gość dgsg
Obojetnie jakie, kup najtańsze i sprawdź czy dziecku podpasuje (bo ile mam tyle opinii). Oczywiście zanim wyjedziesz to spróbujcie dać modyfikowane parę razy żeby sie dziecko przyzwyczaiło. Niekoniecznie dziecko odrzuci pierś, nie martw się na zapas!

Gość bambarylla
a ile by trzeba zrobic przerwy, żeby laktacja ustała?