Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotrzynka

wyjazd samochodem do Czech, co trzeba mieć ???

Polecane posty

Gość piotrzynka

- zapasowy bezpiecznik elektryczny - zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju do zewnętrznego oświetlenia i sygnalizacji świetlnej oraz narzędzia potrzebne do ich wymiany - podnośnik samochodowy - klucz do demontażu kół - koło zapasowe - apteczka samochodowa - trójkąt ostrzegawczy. Wskazane jest także posiadanie co najmniej jednej kamizelki odblaskowej. coś jeszcze ?

Gość bvnbcfg
prezerwatywy

Gość benzyne trzeba miec

Gość nunino
dowod osobisty i korony na piwo i parek w rohliku oraz knedliczki

Gość pantoflarz...
winiete musisz wykupić

Gość Wielki Napalony Ogier
napis na wozie: Zaolzie jest polskie 😴

Gość piotrzynka
musze wykupic winiete jadąc 40 km od granicy i z powrotem ?

Gość pantoflarz...
jesli chcesz jechac autostradą to musisz wykupic

Gość piotrzynka
coś jeszcze ?

Gość 12356565
GPS

Gość gość
Jeśli chodzi a apteczkę, to moim zdaniem to zdecydowana podstawa, ja kupiłam taką u nich http://www.cezmed.com.pl/ i jestem zadowolona. Ma super wyposażenie. To świetna sprawa.

Gość patyczek34
Nowe apteczki samochodowe te polskie są już zgodne z normą DIN 13164 to znaczy że nic nas nie zaskoczy np w Czechach gdzie mieli zawsze troszkę inne wyposażenie niż Polacy i łatwo było zarobić mandat, bodajże za nożyczki. W polskich przepisach jest w ogóle tak, że niby nie masz obowiązku mieć apteczki, ale masz już obowiązek udzielić pierwszej pomocy - no a wiadomo bez apteczki to niemożliwe. Dlatego ja bym nie oszczędzała kilkudziesięciu złotych na tak ważnej rzeczy, tym bardziej że nie wiadomo kiedy tobie może się ona przydać. Jak chcecie to na http://www.narzedziak24.pl/ochrona-bezpieczenstwo/apteczki-pierwszej-pomocy.html mają dobry wybór takich apteczek, sama będę zamawiała bo kupujemy w lutym nowy samochód i po prostu warto mieć takie rzeczy ze sobą. Choćby głupie ustniki do metody usta-usta, żeby się niczym nie zarazić.

Gość gość
Apteczka samochodowa to obowiązkowy zakup. Kiedy jechaliśmy na wakacje do Niemiec to byliśmy świadkami wypadku. Dzięki Bogu, mieliśmy na swoim "pokładzie" apteczkę, która kilka dni wcześniej kupiliśmy od http://aptekapultusk.pl - w ten sposób udało nam się pomóc ofiarom wypadku, na szczęście nie było to coś bardzo poważnego.

Gość gość
ja bym pomyślała o zabraniu leków, bo szkoda psuć sobie wyjazdu jak będzie trzeba biegać po aptekach w nowym miejscu, Ja ostatnio wszędzie zabieram ze sobą dicopeg 10g, bo nawet później głupio tłumaczyć w innym języku co mi jest i co chcę kupić