Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta913

Ciąża po odstawieniu Diane 35

Polecane posty

Gość marta913

Czy któraś z was zaszła w ciążę po zakończeniu kilkuletnim tabletek Diane 35 ? Czy przez tą bombę hormonalną nie będę miała chorego dziecka ?? Jak długo odczekać z poczęciem ?

ja zaszłam, brałam z powodu pco, czekałam pół roku, ciążę straciłam, ale z innego powodu teraz jestem drugi raz w ciąży i jest ok

Gość marta911
życzę powodzenia. Martwię się o płodność po odstawieniu. Moja ginekolog mówiła, że mogłabym zajść w pierwszym cyklu. Ale wolę się jeszcze poradzić dziewczyn z doświadczeniami.

Ja brałam je kupe lat bo ok 7. ale odstawiłam prawie 2 lata temu bo nie chciałam się dłużej truć. Od tamtej pory używałam Baby-Comp bo chciałam się jakoś skutecznie przed ciążą zabezpieczyć a jednocześnie obawiałam się że w przyszłości mogę mieć z zajściem w ciąże problemy przez tyle lat brania Diany. Ale zaszłam już w pierwszym cyklu starań ale to już było ponad 1,5 roku po odstawieniu. Teraz jestem w 13 tyg ciąży :) więc myślę że spokojnie nie ma się co na wyrost martwić ale ja odczekałabym ze staraniami conajmiej 3 miesiące

Powinnaś poczekać minimum 3 miesiące, aby organizm powrócił do swojego cyklu sprzed tabsów i odbudowało się odpowiedniej grubości endometrium (podczas brania tabsów jest bardzo cienkie). Zabezpieczaj się, a po 3 opakowaniu dopiero próbujcie.

Gość marta913
Słyszałam gdzieś, że zaraz po odstawieniu najlepiej zajść. Po czasie dopiero występują problemy z płodnością. dzięki za rady!