Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matini

Poród w upał

Polecane posty

Gość matini

Już niedługo termin porodu - tak się zastanawiam ale się umordujemy jak nam przyjdzie rodzić w takiej temperaturze. W szpitalach brak klimatyzacji, jakichkolwiek wiatraków itp. Kochane czy na takie gorace dni - bierzecie standardowe wyprawki dla dzieciaczków? Kaftaniki + śpiochy? Czy wziąć ze sobą lepiej body z krótkim rękawkiem bo przecież na salach poporodowych maleństwą też będzie gorąco. Jak myślicie?

Gość na porodowkach zawsze jest gor
oco

Gość matini
Tak owszem jest nawet gorąco w zimie przy minus 20 .... Ale w lato a szczególnie przy takich temeraturach jest jeszcze goręcej - to chyba logiczne... Nawet sam lekarz mi mówił że jest ciężej - każdy jest zmęczony, upocony, jest duszno itd...

Gość KAPUŚCIANKA83
ja rodziłam w eszłym roku 29 lipiec i miałam też gorąco. Ale małej zakładałam cienkiego pajaca no i u nas potem i tak zawijaja dziecko w kokon, także troszke była spocona, ale raz pomimo teg gorąca miała stopki zimne i pielęgniarka kazała jej skapetki włożyć, także wiesz chyba od dziecka to zależy, moim zdaniem weś i jedno i drugie. Ja przez kilka pierwszych dni bałam się małej nody zalozyć, ze jej rączke wykrecę czy coś, więc cienki pajac był ok. teraz rodze w styczniu i sie boję o mrozy :P

Gość matini
No to mój pierwszy poród. Body zakupiłam po całości rozpinane :) więc chyba także je spakuję... Lepiej chyba rodzić w styczniu niż w lipcu... chociaż w każdych warunkach musimy dać radę :)

Gość jaśmina123
W taki upał, to jedynie pieluszkę bym dziecku założyła, może body z krótkim rękawkiem, albo najlepiej koszulka + pielucha. No i oczywiście niczym nie przykrywać maluszka, bo przecież i tak jest przytulony do mamy.

Gość matini
Z tym body tak się zastanawiam bo przecież ten kikucik musi mieć przypływ powietrza jeszcze dodatkowo w taki upał.... Szkoda że tak trudno dostać batystowe kaftaniki, koszulki dla maluszków....

Gość ghtrhyt
Ja rodziłam w prywatnej klinice i pomimo że klimatyzacja była to jednak nie była włączona... Gorączka była strszna i pielęgniarka obok łóżka normalnie z wiadrem zimnej wody stała i ochładzała moje ciało. A brak klimatyzacji na chodzie tłumaczono tym, aby nie zaziębić ani mam ani tym bardziej dzieci .

Gość matini
No tak to zrozumiałe - mam mały wiatrak ok. 15 cm na baterie chyba wezmę go ze sobą - mąż lub mama będą mnie chłodzić... zawsze to coś.

Gość a nie chce mu się psi psi
"weś" :O o losie :O

Gość postaram się byc kulturalna
Pierwsze dni maluszek powinien być ubrany cieplej, bo nie ma jeszcze zbyt dobrej termoregulacji, ja rodziłam miesiąc temu i pierwszy tydzień cały czas był w śpiochach i kaftaniku( śpiochy te takie jakby na szelki) dopiero potem zacząłem go stopniowo rozbierać codziennie troszkę lżej( nie pocił sie więc chyba było ok)

Gość matini
.

Gość mama 6 tygodniowej śmieszki
ja rodzilam miesiąc temu i mi same kaftaniki wystarczyly