Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wargasm

mezczyzne trzeba sobie wychowac

Polecane posty

przystojniaczek to tylko znaczy, że nie masz swojego zdania i jesteś pomiotło." nic dodać nic ująć :D

Gość ciocia krysia
TRAGEDIA wychowac faceta to moze jego matka zreszta nie do konca bo kazyd czlowiek jest indywidualna istota i ma wlasne zdaniae wlasne upodobania iw lasny gust czy tez wlasne zasady potrzeby itp Jak kobieta zamierza faceta wychowac tzn ze tak naprawde go NIE KOCHA I GO NIE AKCEPTUJE tylko chce go dopasowac do siebie zmienic na swoja modle MILOSC polega na tym ze akceptujemy siebie takimi jakimi jestesmy z wadami i zaletami za wyjatkiem sytuacji kiedy 2 osoba robi nam krzywde ale wtedy raczej nie staramy sie jej zmienic a poprpstu odchodzimy

Gość ciocia krysia
i WYCHOWYWANIE NIE JEST DAWANIEM RAD ja np kiedy widze ze maz zle w czyms wyglada moge powiedziec ze uwazam iz w czyms innym mu lepiej i on moze a nie musi uwzglednic tego co mowi NIGDY NIE ZDARZYLO MI SIE POWIEDZIEC MEZOWI CO MA ROBIC ewentualnie wyraze wlasne zdanie pt. ja uwazma to i to bez zadnej presji czy nacisku On robi to co uwaza za stosowne czasem przemysli dojdzie do wniosku ze ja mam racje czasem uzna ze zrobi tak jak on uwaza jego sprawa i za to najbardziej go cenie tzn. ma wlasne zdanie ale nie jest zapatrzonym w siebie Narcyzem i potrafi wysluchac kogos innego ja jestem jego ZONA NIE MATKA CZY NIANKA

Gość ciocia krysia
P.S. Gdybym chciala kogos wychowywac zrobilabym sobie dziecko a nie szukala faceta i wychodzila za niego za maz zbey jego wychowywac.

Gdybym chciala kogos wychowywac zrobilabym sobie dziecko a nie szukala faceta i wychodzila za niego za maz zbey jego wychowywac." to nie jest najlepszy przykład Ale juz zakup psa byłby idealnym przykładem ;)

Gość franczesska
ale to dziwne bo z ktora kolezanka nie gadam to one mowia ze gdy poznaly swoich facetow to oni czesto nie wiedzieli jak sie zachowac, nie potrafili o sieobie zadbac i czasaem dopiero znajomosc z kobieta (nie wszystkie mamusie sobie radza) umozliwila faceto dowiedzenie sie takich rzeczy ze sie nosi ciezkie siatki kobiecie, ze nie nosi sie skarpetek w sandalach, nie smieje z wagi kobiecej albo ze uzywa sie dezodorantu kto ma to zrobic jak nie kobieta? obcy ludzie? moja mama tez sie zawsze smieje ze zrobila z mojego tate faceta. ze z nia zaczal jezdzic za granice, chodzic do restayracji, poznawac inny swiat. w domu tego nie mial. i co:| i bardzo sie z tego cieszy co ona mu dala i powiedziala

Gość ciocia krysia
Regres dlatego mam kota ktory chadza wlasnymi drogami i jest indywidualista a nie psa bedacego niewolnikiem czlowieka i chadzajacego przy jego nozcce czy wypelniajaceog komendy

Gość wafelek_waniliowy
ja uwazam ze zarowno kobieta jak i mezczyzna powinni siebie nawzajem uczyc, rozwijac, dawac se cos. to nie o to chodzi zeby stac w miejscu i wszystko akceptowac, ale zeby pracowac nad soba... po to sie mamy, zeby razem poznawac swiat, byl lepszymi a nie stac w miejscu

Gość ęą
wystarczy kochać i szanować a reszta sama się ułoży

Gość dagita
a moim zdaniem jedno drugiego nie wyklucza czy to ze komus cos radze, prosze o cos oznacza ze go nie szanuje?

ja uwazam ze zarowno kobieta jak i mezczyzna powinni siebie nawzajem uczyc, rozwijac, dawac se cos.' ale to co napisałaś jest podstawą zdrowego , normalnego i fajnego związku !!! nie ma takiego czegoś jak wychowanie sobie faceta czy kobiety bo wczesniej czy pozniej taki zwiazek oparty na zakazach i nakazach legnie w gruzach To tylko kwestia czasu ... nie ma takiej opcji , bo każda indywidualność jest pewnego rodzaju kolorytem w związku i bez tego staje jałowym i nic nie znaczącym powielaniem schematów ludzi którzy owe wychowanie sobie partnera stawiali za nadrzędny cel w związku

czy to ze komus cos radze, prosze o cos oznacza ze go nie szanuje?" nie myl znaczenia słów bo rada a narzucanie to 2 odrębne sprawy

Gość ja tez bym powiedziala
ze faceci czesto nie wiedza co robic w pewnych sprawach bo nie obserwowali swoich matek - te rady sa warte zapamietania ja ucze niektorych rzeczy mojego faceta a on nauczyl i mnie kilku ja jego czystosci w domu, trikow co do gotowania - byl zachwycony moimi radami on mnie nauczyl jak dobrze parkowac auto albo inne rozne drobiazgi, a jednak przydatne tak ze nie daj sobie wejsc na glowe co do koloru majtek, ale rady innego typu- korzystaj