Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alekssiaa

Tak bardzo Mnie to dręczy...

Polecane posty

Gość Alekssiaa

Mam chłopaka juz prawie rok, po 5 m-cach naszego zwiazku zapytałam Go czy juz kiedys miał partnerke seksualną. Trudno mi było Go o to zapytać, zbierałam sie dość dlugo do tego, ale w końcu zapytałam...jego odpowiedż brzmiała; "tak". Prawdę mówiąc, spodziewałam sie tego, ale żyłam taka nadzieją, że może jednak ja byłabym pierwszą. Nie trudno sie domyslec, ze On dla Mnie by byl pierwszym. Bardzo mnie to zabolało...przez cały nastepny dzien myslałam o tym, nie wiedzialam co ze soba zrobic, nie przypuszczalam, ze tak na to zareaguje. Jednak porozmawialismy na nastepny dzien o tym dokladniej i okazalo sie, ze spał tylko z jedna dziewczyna. Nie mogę mieć o to do niego pretensji, bo była jego dziewczyną, wiem, jestesmy dajej ze sobą. Zdarzają sie sytuacje, ze jestesmy coraz blizej siebie jednak nigdy do "tego" nie dochodzi, bo ja rezygnuje, zwyczajnie mam jakis hamulec. Często myśle o Nim i o tamtej...teraz, znowu po 5 mc-ach powiedziałam mu, że dalej Mnie to dręczy, powiedział, ze nie przypuszczał, że nadal o tym myślę...Ale Ja zwyczajnie nie potrafię zapomnieć...rozmawialiśmy i powiedział, że Mnie rozumie...Ja Mu odpowiedziałam, ze On MNie nie może zrozumieć w tej sytuacji, powiedział mi wtedy, ze On miał to samo..tylko ze jego dziewczyna zdradziła z innym...szkoda mi Jego, Nas, Mnie, ale nie wiem co robić...męczy mnie to.

Jeśli Cię to męczy to poszukaj innego faceta, ale skoro go kochasz to powinnaś być z nim, przecież to przeszłość. To, że miał już partnerkę seksualną nie znaczy, że z Tobą nie może przeżyć cudownych chwil...

Gość parodie..
ŻAL!...

Gość jak nie jak tak!!!
każ mu zrobić test na HIV :P

Gość Alekssiaa
Zal bo co? Bo mam wewnetrzny żal do Niego, nawet jesli bym nie chciała? Nie zrozumiesz jesli nie jestes w tej sytuacji.

Jesteś bardzo wrażliwa, albo po prostu jeszcze niedojrzała... Mogę spytać ile masz lat?

Gość Alekssiaa
20... Niedojrzała? Raczej aż nadto wrażliwa...ale nic na to nie poradzę taka byłam i sie nie zmienię...i to, że mam problem, ktory dla mnie jest poważny a dla kogos moze byc blachostka to juz nie ode mnie zalezne...tak czuje..

Rozumiem. Myślę, że jeśli nie potrafisz zaakceptować tego, że on miał już partnerkę, to Wasze życie erotyczne nie będzie udane. A jest to jedna z ważniejszych stref w życiu wbrew pozorom. Będziesz cały czas zadręczała się tymi myślami. Może lepiej to zakończyć? Ja radziłabym jednak jeszcze spróbować ...

Gość Alekssiaa
Rozwazałam to już, ale nie potrafie...tak sie z Nim zżyłam, nie wyobrażam sobie tego że mogłabym to zakończyć...wiec dlatego tutaj pisze, bo chce być z Nim, tylko mi tak trudno...:(

tak, jestes niedojrzała. liczy sie to co jest teraz. nie możesz miec do niego pretensji o przeszłość.

Gość Alekssiaa
Dzięki za te kilka słów...będe sie starać i mam nadzieje, że mi przejdzie;)

Myślę, że przejdzie. Przy następnym partnerze (zakładając,że będziesz go mieć) już nie będziesz miała aż tak wielkiego problemu:D

Gość smutasska
Nie wiem co to ma z wrażliwością wpólnego,dla mnie to dziwactwo i przewrażliwienie na własnym punkcie, slowem: skrajny egocentryzm. Wrażliwy człowiek jest czuły na punkcie krzywdy innych ludzi i stworzeń. A Ty krzywdzisz tego swojego chłopaka. Ponadto nie rozumiem jak można się tak przejmować, że ktoś w przeszłosci miał partnerkę/partnera. Przecież wtedy, nie wiedzial nawet o Twoim istnieniu.Ja nigdy na takie rzeczy nie zwracałam uwagi, nawet gdy bylam młodsza niż Ty w tej chwili. Zduś w sobie te niedobre uczucie, bo może sie skończyć to nieciekawie dla Twojego przyszłego zdrowia psychicznego.

Gość tyuyuu7777
Bo jak sie nie znajdziesz w takiej sytuacji to nie wiesz jak to jest...

Gość ZDalaOdWspomnień
A mój jest starszy o 6 lat ode mnie.. Ja jestem jego 20stą... Z jednej strony cieszę się, bo ma doświadczenie... dziwne byłoby dla mnie gdyby nie miał nikogo... z drugiej... trochę ich było... nie boli mnie że z nimi sypiał, tylko że z dwiema z nich mieszkał...... więc jestem w stanie Cię zrozumieć... doskonale... Szukasz dziury w całym... tak jak ja... to bezsensu... Pewnie mniej by Cię bolało gdyby miał ich więcej.. jakbyś nie była 2 .. . ha..ale co ja mam powiedzieć... Trzeba kochać, wybaczać, ufać... Każdy popełnia błędy...

Gość trusski
teraz świat jest taki k...........*u.....re.......wski :>

Gość moskala
ech, najlepiej nie myśleć o takich rzeczach - wymagać od faceta możesz tylko czegoś na co ma wpływ. przeszłości nie cofnie ani nie zmieni, choćby chciał. jeżeli cie kocha, jest opiekuńczy, wierny, możesz na nim polegać to nie wymyślaj problemów na siłę.. a jeżeli jest to kwestia dla ciebie nie do przejścia to lepiej go zostaw niż byś mu miała wypominać

Gość ZDalaOdWspomnień
Myśl pozytywnie. Od jakiegoś czasu ON jest cały Twój i taki ma szanse pozostać jak nie przytłoczysz WAS swoimi... wątpliwościami. A może boisz się 1razu i tak uciekasz od tego..szukasz wymówki? Nie męcz tak was... ani Ty ani on nie czujecie się z tym dobrze..

Gość Alekssiaa
tyle porad...

Gość wielkie haloo
tak już jest że faceci zaczynają wcześnie no i co z tym zrobisz ?! nic, nie zmienisz przecież przeszłości wniosek jest taki : niepotrzebnie pytałaś a teraz jesteś zazdrosna i czujesz się niepewnie ktoś miał rację, przy następnym partnerze już nie będziesz miała takich dennych dylematów moralnych i przestaniesz porównywać kto miał większe a kto mniejsze doświadczenie

Nie wiem dziewczyno co ci poradzić. Pewne jest to, że z innym by był ten sam problem. Przejdzie ci jak w końcu, jak ty określasz, "To zrobisz". 20 lat to akurat wiek. Nabierz trochę doświadczenia, poznaj swoje ciało.

Gość Przemoss
yyyyyyyyy....