Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GwiazdaFantazja

Pocą mi się plecy i mam mokrą bluzkę. Czy jest jakis sposób na to?

Polecane posty

przestrzegam zasad higieny, biorę prysznic rano i wieczorem. stosuję bardzo dobry antyperspirant z apteki a nie jakies sklepowe imitacje, w te upały nie pocę się pod pachami (bo stosuje antyperspirant) ale na plecach :( mam na bluzkach od razu takie mokre pręgi i strasznie mnie to krępuje. Jaki macie na to sposób?

Masz widocznie taką już skórę. Raczej nie ma na to sposobu, aczkowliek ostatnio widzialam reklamę jakichś tabletek redukujących pocenie się. Nie pamiętam niestety nazwy. Na pocieszenie moge Ci powiedzieć, że dużo osób ma w te upały z tym problem.

Nie, no, przepraszam. :) Może idź do jakiegoś lekarza, czy to będzie dermatolog czy ogólny nie wiem. Albo jakieś tabletki. :)

Perspiblock myślalam juz o tym. a moze jakieś zasypki na plcy, talk, albo popryskac plecy antyperspirantem w sprayu...jak myślicie?

Gość Naczelny-Chak-Kafe
Użyj persp...wtf ?! :D...na plecach

Gość może noś cienkie i przewiewne
bluzki, nieobcisłe, wydaje mi się że jak bedziesz miała białą, cieńką bluzke, która nie przylega scisle do skóry, z z bawłeny to nie będzie tak widac, pot będzie spływał po plecach a nawet jak wsiąknie w bluzkę to cienska szybko wyschnie, na białaym nie bedzie tez tak widać

Gość dzisiaj będę pomarańczowa
Ja też mam z tym problem, ale nie polecam tabletek na zmniejszenie pocenia. Odradził mi je znajomy dermatolog. Powiedział, że w taki upały ludzie muszą się pocić, żeby utrzymać prawidłową temperaturę organizmu i stąd zwiększona potliwość. I takie tabletki mogą zaszkodzić tylko o tym nikt nie mówi. Też chciałam je kupić, ale stwierdziłam, ze postaram się wytrzymać.