Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość garson

niepewność - ważne !

Polecane posty

Gość garson

Witam, chciałem opisać tutaj swój problem ponieważ wraz z partnerką mamy dużo znaków zapytania i nie jesteśmy sobie w stanie pomóc z naszym problemem. Dnia 15.05 w sobotę odbyliśmy stosunek o ile można to tak nazwać byłem w mojej partnerce parę sekund ponieważ wcześniej inaczej się zabawialiśmy gdy czułem że będę już dochodził wyszedłem z niej i zrobiłem to na zewnątrz lecz partnerka poczuła coś dziwnego na swoim miejscu intymnym... okazało się że pękła nam prezerwatywa i ubrudziłem ją chyba tylko na zewnątrz lecz nie jestem do końca pewien kiedy gumka pękła więc kropelkowanie nie jest wykluczone. W każdym razie 3 dni wcześniej skończył się jej okres więc miała dni bezpłodne ale woleliśmy nie ryzykować ponieważ w tym wieku nie chcemy mieć jeszcze dziecka więc pojechaliśmy na pogotowie poprosić o tabletkę 72 H. Lekarz wypisał nam receptę na tabletkę Escapelle. Kupiliśmy ją i partnerka od razu ją połknęła. Czas od stosunku do zażycia tabletki to 2 godziny. Minęły 4 dni i wszystko jest w porządku, dziewczyna czuje się normalnie jak by nigdy nic, sama jest zdziwiona że taki silny lek nie pokazał po sobie praktycznie nic oprócz po 3 godzinach od zażycia mały ból głowy i senność oraz mały ból podbrzusza. Czytałem na różnych forach że Escapelle to bardzo dobry proszek antykoncepcyjny praktycznie najlepszy na rynku. W każdym razie teraz zastanawiamy się ponieważ wczoraj chyba zaczęły się jej dni płodne a plemnik niby może przeżyć do 7 dni ale wzięła tą tabletkę więc nie wiem co wyklucza i co i jak... w sumie to pomału się gubię. Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. PS. u niej nie występuję jeszcze żadne krwawienie ani żadne objawy przed wczesnego okresu ani nic w tym stylu a czytałem na forach że często tak jest więc zastanawiam się czy tabletka zadziałała czy też nie. Chyba że te krwawienia u innych to efekt uboczny a moja kobieta przechodzi wszystko bez boleśnie ? Witam, moja kobieta przyjechała 2 miesiące temu escapelle, dostała potem miesiączki aż do teraz powinna mieć 10 lecz nie dostała i nie ma żadnych objawów skarżyła się tylko na jakiś śluz z krwią. Czy to był właśnie okres ? czy może nie ma się co martwić bo escapelle tak jej rozregulowało miesiaczkę że dostanie dopiero po jakimś czasie? no i teraz jest 23 lipiec i drugi okres się spóźnia już 13 dni, dziewczyne od 4 dni bolą dosyć bardzo cycki i sporadycznie brzuch ją boli. Ona czuje że dostanie tego okresu bo mówi że czasem czuje się tak jak by miała zaraz dostać ale niema ale niby zawsze po 6 dniach od bólu piersi dostaje okres. Co sądzicie ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować