Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jak rozpoznac potowki? Moja mala ma od 2 dni takie drobniutenkie czerwone krosteczki na policzkach, karku i dekolcie. Zauwazylam, ze odczuwa swiad. Nigdy wczesniej czegos takiego nie miala a nie chce od razu leciec do lekarza wiec pytam was o opinie. Co to moze byc? Czy wasze dzieci mialy potowki? Jak wygladaly?

hehe nie ma czegoś takiego jak chigiena :P jak już to higiena,a potówki baranie nie są od zaniedbania,a od pogody,przegrzania ! a skóry dziociom nie da się zdjąć by było im lżej w takie upały Mój syn ma je od kilku dni straty_pierdaty potówki nie powodują świądu ! bynajmniej u mojego syna. Nowy kosmetyk ? ile ma córka?

Gość czasami trzeba............
Nutria z papierosem w ryju tak tak sraty zaniedbala "CHIGIENE" , ale za toz "HIGIENA" jej corki wszystko ok;O potowki raczej nei swedza

Ma 1,5roku. W necie gdzies wyczytalam, ze to wlasnie swedzi i nieco sie uspokoilam, ze to zadna alergia. No wlasnie nic nowego. Kilka dni temu wrocilysmy ze szpitala. W sali bylo strasznie goraco i mysle, ze to moga byc te potowki. Inna opcja jest alergia na to mega smierdzaca chlorowana wode jaka maja w lodzi.

Gość jesteś złą matką bardzo złą
siedzicie na kafe a dzieci zaniedbane zasrane i zasikane leżą w łóżeczku to się dziwicie,że maja jakieś parchy na skórze,może to grzybica albo początki łuszczycy

zacznij zajmować się dzieckiem matko polko od siedmiu boleści

Gość moja kochana córunia
Po to jest forum, żeby na nie wchodzić:o Idiotko wyżej:o Zajmij się lepiej myciem garów i sprzątaniem u starych w domu :o Małolato

Gość czasami trzeba............
jesteś złą matką bardzo złą a ty soba sie zajmij...czas sie leczyc... , dzieci tez nie miej, bo wielka szkoda dla nich bedzie!

Gość moja kochana córunia
sraty Potówki nie powinny swędzieć. Może twoje dziecko ma jakieś uczulenie. Mojej też wychodzą potówki w te upały. Nie jest ich wiele, ale widzę niekiedy na karku, na klatce piersiowej, a nawet za uszami. Ale mojej nie swędzą i po kilku dniach znikają. Jak się robi chłodniej na dworze to wogóle ich nie ma:)

taka prawda macie zabrudzone dzieci trzeba je wykąpać w krochmalu to te parchy zejdą

taka prawda macie zabrudzone dzieci trzeba je wykąpać w krochmalu to te parchy zejdą

:O :O :O

Gość czystośc przede wszystkim
idz do lekarza to może być poważna alergia skórna wychodzi to przez zaniedbanie. Musisz codziennie myć dziecko

ludzie, ogarnijcie się! jest gorąco, smarujemy dzieci gestymi kremami, kurzy się - jakie zaniedbania? jakie alergie?

Gość ANKA KA:))
Dlaczego Wy rozmawiacie takim językiem ??? Pyta dziewczyna normalnie...poważnie o sprawę dla niej ważną a Wy jej wymyślacie od złych matek? Przecież to trzeba być człowiekiem bardzo OGRANICZONYM i z wiedzą zerową na temat dzieci i potówek! I twierdzić , że to brak higieny? Niech ktoś taki się nie wypowiada bo NIE MA TAKIEGO PRAWA skoro nic na ten temat mądrego powiedzieć nie może!

Gość ANKA KA:))
Nie denerwuj się ...zrób roztwór z NADMANGANIANU POTASU (tzn.kilka kryształków do normalnej kąpieli-te kryształki kupisz w aptece)wykąp małą w tym a buzię przemyj wacikiem tym samym roztworem i obserwuj dziecko jeszcze parę dni.Jeśli nie będzie znikać to dla spokoju lepiej pokazać ją lekarzowi.Teraz parę dni ma upał trochę odpuścić... to trochę odpoczną te dzieciaczki :) bo jak ktoś słusznie zauważył skóry z dzieci zdjąć nie można. :)

Normalnym mamuskom dziekuje za rady :) A dziecko myje codziennie, nie mam sobie nic do zarzucenia. Zobacze co bedzie sie dzialo przez weekend i jakby co to w pon pojade do lekarza.