Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja2810

Nie wiem co robić. :-(

Polecane posty

Mam 17 lat i mam 3 miesięcznego synka. Do tej pory byly chłopak placil mi na malego, ale gdy sie dowiedział ze spotykam sie z innym chłopakiem (a spotykam sie z nim dopiero miesiąc) powiedział ze nie dostanę na malego ani grosza. O alimenty niestety moge wystąpić dopiero jak skończę 18 lat a to jest dopiero pod koniec października. Mama by mi pomogła ale tez sie jej nie przelewa. Nie wiem skąd mam wziasc pieniądze na utrzymanie malego. Nie wiem co robić. Pomóżcie.

Gość pytająca,dziewczyna?????89898
proponuję założyć profil na www.roksa.pl

Ja zjadę bo jest o co. Masz 17 lat, urodziłaś dziecko więc czemu nie mogłaś siedzieć na dupie przez jakiś czas? Za mało wrażeń? I gdzie Ty głowę miałaś..

Gość ale nikt tutaj...
Kredka na baterie..... przeciez tacy ludzie mysla dupa a nie glowa:O:O o co ty pytasz??

Mój byly chłopak czyli ojciec dziecka ma 22 lata. A nie jestem z nim bo to jakas narwana rodzina codziennie jest tam wódka i kłótnie.

A czy pracuje? jeżeli tak to ma obowiązek łożyć na swoje dziecko! a to czy się aktualnie z kimś spotykasz czy nie to nie ma nic do rzeczy!

Alimenty zabierane sa, jak sąd stwierdzi, że matka jest w konkubinacie, albo nowym zwiazku małzeńskim. I nie ma obowiązku płacic, jak nie są zasądzone. Tzn powinien poczuwac sie do tego , ale nikt go nie zmusi.

No wlasnie pracuje. A z nowym spotykam sie dopiero od miesiąca. A pomijając jeszcze to jak bylam w ciazy to ojciec malego wogóle mnie nie szanował, a ja siebie szanuje i nie pozwole zeby jękis facet mnie tak traktował. A jak nie bylam w ciazy to mnie szanował i go wtedy kochałam dlatego bylam z nim w łóżku.

po pierwsze idx do kogoś kto się na tym zna niech ci doradzi co dokładnie z alimentami! Moze tez idź do opieki społecznej! Może akurat pomogą

Gość szczera prawda2010
chilowa irytacja- idz Ty sie puknij w sciane tumanie! Alimenty sa przysadzane na dziecko a matka moze miec konkubenta, meza i 5 kochankow i to nie ma nic do rzeczy!!! mloda a kto ma prawa rodzicielskie do dziecka? Ty czy twoja mama? jak mama to niiech ona sklada pozew o alimenty do sadu (bezplatnie!!!) z reszta w sadzie mozna sie wszzystkiego dowiedziec

Mam styczność z wieloma kobietami, którym zabrano alimenty, bo skoro załozyły sobie nową rodzinę, mają nowego faceta, który daje im utrzymanie, to nie dostają alimentów. Alimenty są na utrzymanie rodziny, żeby miały za co żyć.

Gość szczera prawda2010
CHWILA prawdy - tak jasne! zabrano alimenty?! To albo byl inny powod (moze to nie byl ojciec dziecka i udowodnil wiec i alimenty przepadly)albo Cie oklamuja te znajome. Prawo wyraznie mowi, ze rodzice oboje maja obowiazek lozyc na dziecko! poczytaj sobie kodes rodzinny i opiekunczy. rece opadaja jak sie czyta takie bzdury jakie Ty wypisujesz

Gość szczera prawda2010
p.s. moj obecny (czyli 2 maz) jest jak to niektorzy mowia "kasiasty" a mam dziecko z 1-szego malzenstwa i moj ex mezus placi alimenty i nawet niedlugo zamierzam pisac wniosek o ich podwyzszenie. moj ex placi na DZIECKO a nie na mnie! a moj obecny maz ma utrzymywac siebie, mnie i nasze ewentualne dzieci a mojego syna dofinansowuje kiedy chce

Gość bzduryyy
chwilowa irytacja wprowadzasz dziewczyne w blad alimenty jesli sa zasadzone dla bylej zony to moga byc odebrane jak wyjdzie ponownie za maz bo jej sytuacja ulega poprawie i byly maz nie musi juz jej placic. a z alimentow na dziecko nikt ojca nie moze zwolnic sytuacja majatkowa nie matki nie ma tu nic wspolnego .ojciec dziecka jest zobowiazany do placenia na swoje dziecko do ukonczenia studiow lub 18 lat jak sie nalej nie uczy.jesli nie ma kasy placi fundusz alimentacyjny albo rodzina ojca dziecka bo alimenty moga byc tez placone przez dziadkow (rodzicow ojca jesli on nie ma kasy) tak wiec jesli dziecko jest przez swojego ojca prawnie uznane musi on na nie placic.jesli matka nie ma skonczonych 18 lat to opiekunem prawnym dziecka moze byc jej matka czyli babcia dziecka i jej powinnien placic alimenty na dziecko .ojciec dziecka ma obowiazek placic na swoje dziecko bez wzgledu na to czy masz ukonczone 18 lat czy nie