Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allekey

pozytywne strony bycia singlem

Polecane posty

Gość macrocosmos
no zgadzam sie z brunetta :D ja mam faceta, ale z pewnych wzgledow mieszkamy osobno, choc blisko siebie ( spokojnym krokiem idac -max 10min) i to jest fajne rozwiazanie... choc nie sadze, zeby moglo trwac wiecznie... :D

Gość fajansiarz
Mnie w związkach przeraża nieuchronność założenia rodziny i związana z tym monotonia codziennych obowiązków. Już wolę być sam i nic nie musieć, a przynajmniej musieć niewiele.

Gość macrocosmos
moze udaloby Ci sie znalezc kobiete, ktora mysli podobnie? takich nie brakuje.

Gość grgrgrgrgrgrgr
jestem sama 2 miesiące i powiem wam szczerze że mam co raz bardziej dość tej samotności Jeszcze mi się na dodatek spodobał chłopak który ma mnie gdzieś I się łapie co chwilę na tym jakbym chciała się z nim poprzytulać..... |Już mi się nie podoba bycie samej ..... Ale zerwałam nie dlatego żeby się bawić tylko dlatego że mnie facet wykańczał No i mam za swoje

Gość fajansiarz
Nawet jeśli, to trudno by mi było wytrzymać bez seksu z dziewczyną. To jest bardzo ważne, bo moim następnym problemem jest to, że bezwzględnie nie chcę mieć dzieci (które oznaczają przymusowe założenie rodziny). I tak błędne koło się zamyka.

Gość macrocosmos
ale przeciez mozna uprawiac sex tak, zeby dzieci nie bylo :)

Gość fajansiarz
Zawsze jest niebezpieczeństwo wpadki :-)

Gość fajansiarz
Macrocosmos, a Ty byś chciała/mogła mieć teraz dzieci?

Gość macrocosmos
przy tabletkach niebezpieczenstwo spada do zera prawie :) jak ktos ma fobie, nie musi konczyc w srodku :D nie, nie chce miec dzieci poki co....

Gość fajansiarz
Jeśli uprawiasz seks, trochę ryzykujesz :D Przy każdej z metod co najmniej jedna kobieta na 100 zajdzie w ciągu roku w ciążę: http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm O stosunku przerywanym już nie wspomnę, choć w połączeniu z innymi metodami na pewno daje większe bezpieczeństwo. Niemniej, z moją fobią nie mogę sobie pozwolić na żadne ryzyko :D

Gość macrocosmos
no to fobie masz faktyczna powazna... nie przelamiesz sie nawet przy tabletkach, gumie i srodku plemnikobojczym?:D

Gość fajansiarz
To by zależało od tego, jak mocno bym się zauroczył w dziewczynie. Podejrzewam, że faktycznie mogłoby się skończyć w łóżku (nawet bez żadnych zabezpieczeń), a potem bym przeżywał traumę. Zasadniczy jestem teraz, jak siedzę w spokoju przed kompem. Dlatego profilaktycznie unikam ponętnych kobiet. Nie jest to na szczęście trudne, bo się ich boję :)

Gość macrocosmos
a ile Ty masz lat??

Gość fajansiarz
24, a Ty? :)

Gość gargamelcia
he he ale ta fobia jajcarska :D jest 21 wiek i jak ktoś nie chce mieć dzieci to nie ma :D

Gość macrocosmos
e to nie dziwie sie, ze masz taka fobie przed ciaza :) ja mam 31 :)

Gość fajansiarz
Gargamelcia - to prawda, ale pod warunkiem, że albo ma się szczęście, albo akceptuje się aborcję.

Gość pozytywna stroną
jest święty spokój, brak scen zazdrości, narzekania, nieporozumień.Mogę wreszcie koncentrować się na sobie i swoich planach, wiem, że brzmi to egoistycznie, ale cóż. Myłam 3 lata w zwiazku, teraz od roku jestem sama i z kazdym dniem bycie singlem podoba mi sie coraz bardziej :) Niewatpliwie w duzej mierze wynika to z wygody, zdaję sobie z tego sprawę.

z weselami nie jest żle, ja mam duzo koelegów, ost z jednym zawarliśmy dilla, że jak bedzie jakies wesele to bierzemy siebie zawsze, Pozytywy: można mieć koelgów, można całować się z przystojniaczkami, bez wyrzutów sumienia;) można palnować dłuzsze wyjazdy i zmiany w życiu nie myślaąc jak to wpłynie na związek, nie trezba sie martwić czy czasem innej nie posuwa, myśleć czemu się nie odzywa...

Największą zaletą jest święty spokój i nie zszargane nerwy. Nikt mnie nie krzywdzi, nikt się na mnie nie drze, nikt na mnie niczego nie wymusza, nie szantażuje, nie jestem wykorzystywany. Nikt mnie w żaden sposób nie ogranicza, robię to co lubię bez patrzenia na to czy druga osoba to zaakceptuje czy wyśmieje. W domu mam pełną swobodę.

Gość fajansiarz
Dominik, a dopuszczasz możliwość związania się z kimś?

Gość przeciez bycie z kims to
zwyczajna presja spoleczenstwa i prosze nie podawac przykladow typu ze czlowiek jest zwierzeciem stadnim czy inne wymyslne teorie :O