Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniska0405

temeratura w pochwie

Polecane posty

witam mierze temperature od polowy czerwca i mam takie problem bo nie bardzo wiem kiedy mogly mi wystapic dni plodne czy moglby mi ktos pomoc i czy jest prawdobienstwo ze moge byc w ciazy od 5 lipca do 11 okres 11 - 36.5 12 - 36.6 13 - 36.5 14 - 36.6 15 - 36.5 16 - 36.6 17 - 36.4 18 - 36.4 sluz jak jajo bialko jaja kurzego 19 - 36.3 sluz bez zmian 20 - 36.4 21 - 36.8 22 - 36.8 23 - 36.8 24 - 36.9 kochalalam sie z mezem 12 13 17 18 19 21 22 chcial jeszcze napiasc ze cykle ma co 30 31 dni prosze o odpowiedz i dziekuje

21 dc był skok 21/22/23 to 3 dni wyższych temperatur 15/16/17/18/19/20 to 6 dni niższych temperatur te wymienione dni są dniami jakby nie było płodnymi od 15-23 za 8 dni możesz zrobić test-powinien być już wiarygodny. zajrzyj na 28dni, pierwszy cykl jest darmowy, tam można wszystko fajnie pozaznaczać a dziewczyny pomogą bo tak na kafe to ciężko to wytłumaczyć...

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dni plodne sa wtedy kiedy sluz jest najbardziej rozciagliwy i wyglada jak bialko jaja kurzego:) 18 i 19 to prawdopodobnie byly dni plodne:)

prrrrr ale musisz też brać pod uwagę to ile godzin przeżywa plemnik w pochwie jeśli dni płodne byłyby tylko przez dwa dni w ciągu cyklu to samoobserwacja nie byłaby taka skomplikowana a wiele kobiet zrezygnowałoby z trucia się tabletkami ;)

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ja wiem ze to nie jest prosta sprawa...odpowiedzialam na pytanie na podstawie tego co napisala autorka...u mnie np tak prosto to nie wyglada bo mam cykle bardzo nieregularne i czasem bezowulacyjne...autorka napisala w ktorych dniach sie kochala z mezem wiec moglo dojsc do zaplodnienia w tych dniach...

No dobrze ale napisałaś , że dni płodne były tylko wtedy kiedy był śluz , a to nieprawda. Jeśli ktoś odkłada poczecie to nie bez powodu zachowuje wstrzemięźliwość do 3 wyższej temperatury. Do poczęcia mogło dojść owszem wtedy kiedy był śluz po to było na 2-3 przed skokiem bo wtedy według niektórych źródeł dochodzi do owulacji ale nie możemy tego napisać jednoznacznie bo tylko poprzez monitoring cyklu dowiemy się kiedy naprawdę była owu.